Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Markodako

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Én se vagyok normális. Itt ülök 36 fokban egy ebédlőben, ahol elérem a netet, miközben 30 méterre zöldellik a Balaton - ha kinézek az ablakon, innen is látom. El nem tudjátok képzelni mennyire hívogató. Ennél jobban csak a kisebbik fiam hívogat, hogy menjünk már csobbanni, mert rohadtul indulna már.…..
Markodako 2017.07.31 20:43:54
Ha valaki hiányolta az "akciót" az évadnyitóból, hát most megkapja a maga tűzijátékát (szinte szó szerint). Ami engem illet, Daenerys és Varys verbális bajvívását sokkal jobban élveztem. Jó kis párosok kezdenek kialakulni idén is, remek dinamikával - s közülük is a két testvéré, Joné és Sansáé, akik…..
Sűrűsödnek az események, és ez alatt nem kizárólag azt értem, hogy a növekvő tét az évad vége felé egyre nagyobb tettekre, áldozathozatalra sarkallja a sorozat szereplőit, készítőit, hanem, hogy közben elkezdődött az NBA 2014/15-ös idényének nagydöntője (melyben a…..
Több heti várakozás után folytatódott a Trónok harca - legalábbis azok számára, akik mohón letöltötték az előre kikerült epizódokat (no meg számunkra, akik fordítják Nektek...), így aztán valószínűleg többetekben újra fellángolt a várakozás izgalma. Én meg kelhettem…..
Az előző epizód kapcsán dicsértem a castingot, most viszont be kell valljam, a dorne-iak csalódást okoztak. Indira Varma jó színésznő, rutinból hozza a karaktert (talán ezért is maradt bennem hiányérzet), a három Homokkígyó azonban, hogy is mondjam, egyszerre túl színpadias, s…..
Ismét elröppent egy év, folytatódik a Trónok harca, és megint itt vagyunk a felirattal. Ahogy az eddigi összes évad során, ugyanabban a felállásban, töretlen lelkesedéssel végezzük a feladatot, amit vállaltunk 2011-ben. Ami szintén nem változik, hogy igyekszünk hétfő estére…..
Véget ért hát Nucky Thompson története, legalábbis ami az HBO-t illeti. Hogy hogyan, én már tudom, de aki e sorokat olvassa, nagy valószínűséggel nem, úgyhogy nem is árulok el egyetlen részletet sem. Maradjunk annyiban, hogy az évad és a sorozat befejező része méltó volt az…..
Lehet azon vitatkozni, hogy milyen évadon vagyunk túl. Volt, aki számára lapos volt, "nem történt semmi", akadt, aki kifejezetten hangulatosnak nevezte, és visszagondolva én magam is írogattam jót is, rosszat is a negyedik szériáról. Gyp Rosetti súlyos örökséget hagyott maga után:…..
(Nem nagyon szeretem keddig kitolni a fordítást, mert egyrészt akkor elég sűrű az estém, és utána fáradt vagyok még gondolkodni is, másrészt pedig elindult a BL-szezon... Na mindegy, ma megint lemaradtam néhány jó kis meccsről, de legalább pontot tettem a 4. epizód végére.) Nem…..
Az egyensúly megtartása, na meg a katarzis fokozása érdekében jó, ha a főhősnek hasonló kaliberű ellenlábasa van. Ez még akkor is igaz, ha a főhős éppenséggel nem pozitív figura, mint a szóban forgó sorozatban Nucky Thompson. Az egyelőre nem derült ki, hogy ez a Doktor Nárcisz…..
Elkezdődött hát (végre) a Gengszterkorzó negyedik évada is. Őszintén szólva hiányzott már - s a fordítás is. Tudom, dolgozhattam volna a nyáron is, hiszen be van tárazva jó néhány mozifilm (cseh és angol egyaránt), de valahogy nem vitt rá a lélek. Talán tudat alatt éreztem,…..
Markodako 2013.09.10 21:40:03
Az utolsó két epizód több szempontból is kiemelkedő az évadból, s ez Martin (ill. a dramaturgok) elvitathatatlan érdemei mellett David Nutter rendezőnek is köszönhető. Az évadzárót (is) öröm volt nézni, tele volt szellemes ötlettel, jó képi, tartalmi megoldással. Túlestünk a…..
Markodako 2013.06.11 00:43:18
Kifejezetten tudom értékelni, amikor egy film, egy sorozat készítői odafigyelnek a részletekre, illetve tisztában vannak azzal, hogy az öncélú pusztítás (és annak kendőzetlen ábrázolása) sosem lesz annyira hatásos, mint amelyiknek funkciója, előzménye és következménye van,…..
Mit is várhat az ember egy évadzárótól? Hát katartikus jeleneteket, a nyitott kérdések lezárását, jelen sorozatot illetően pedig gengszterkedést, vért, lövöldözést és szexet. Azt hiszem, mindezekből rendesen megkapjuk a magunkét, így meg lennék lepve, ha valaki…..
A mostani epizódnak leginkább a hangulata fogott meg. Buscemi érzékletes játéka egyszerre hordozta magán a sarokba szorított ember szalmaszálba is belekapaszkodó, kétségbeesett kiútkeresését, valamint a magasról nagyot zuhant, egyeduralkodói pozícióból számkivetetté váló…..
Lehet, hogy sokakat meg fogok lepni a következő állításommal, de a Gengszterkorzó valószínűleg a legminőségibb sorozat, amit A drót (The Wire) óta fordítottam. A remekül sikerült castingon (ahogy azt már többször megénekeltem), a dicséretes törekvésen, hogy a kort a…..
Markodako 2012.11.21 23:37:29
1554-ben történt, hogy Erzsébet királynő, aki akkoriban még nem is volt Anglia uralkodója, hanem "pusztán" hercegnő épp börtönben csücsült, árulás vádjával. Miközben épp sanyarú sorsán tépelődött, meghallotta, ahogy egy fejőnő munka közben énekel. Erre odaszólt egyik…..
Markodako 2012.11.13 23:30:48
Ezúttal nem fogom túl bő lére ereszteni, mert a feleségemnek (és a "nagyfiamnak") ma van a születésnapja, és megígértem neki, hogy nem fogom a fél éjszakát a konyhában tölteni a számítógép fölött görnyedve. Azt hiszem, érthető, akceptálható kívánság. A  rész jó volt,…..
Az ember nem lehet félig gengszter - ezzel a szlogennel hirdették a Gengszterkorzó új évadát. Nos, ha valakinek esetleg voltak még kétségei Nucky Thompson igazi arcát, természetét illetően, már az előző széria zárójelenetében meggyőződhetett róla, ki is ő valójában. Kedvenc…..
Markodako 2012.09.20 16:50:33