Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gela

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vágyaink néha annyira erősek, hogy felülmúlnak minden képzeletet. Ilyenkor megszűnik a realitás és csak az ösztönök és az érzékiség dominál... Persze vannak akik ezt nem így látják, de ők vagy prűdek, vagy nem éreztek még soha zsigeri késztetést egy nő, vagy férfi…..
Gela 2013.08.24 11:10:20
"Ti, hogyan vélekedtek a vágyakról és a vonzalmakról? A helyükön lehet őket kezelni, vagy éljen a mindent elsöprő szerelemnek vélt érzés és jobb, ha az ember felrúgja a stabil kapcsolatát, ha valaki mással éli meg a gyönyör legszebb pillanatait?"

Jól fogalmazás, "szerelemnek vélt érzés". Rengeteg ilyen embert ismerek, a nagy szerelem, házasság és/vagy gyerek. Majd a nagy szerelemből nem marad semmi csak singli anyukák hada, kettétört fiatalságok és életek. A baj hogy a legtöbben még saját magukat sem ismerik, nem hogy egy másik embert, így első látásra a vonzalmat keverhetik a szerelemmel. Mindent elsöprő vonzalom? Mi marad belőle? Az emléke idővel megfakul, értékét veszti, de a következményeit egy életen át viselned kell, ha megcsaltad a párod, ha kapcarongyként használtak, (mert ugye ha ekkora volt a szerelem és a vonzalom miért nem maradtatok együtt, vagy miért nem vagytok együtt, hisz ilyenkor lehetetlen nem létezik)
Ezekre a kétes és pillanatnyi érzésekre épített döntésekre nem csak hogy emlékezni fogsz, de le sem moshatod. Mindenki maga dönti el mi éri meg neki. Megéri az a pár órás, pár napos fantasztikus emlék? Vagy valami sokkal tartalmasabb, biztos alapokra épülő igazi szerelem, kölcsönös hosszútávú szeretet ér többet. Az előbbi sem rossz, sőt nagyon jó abban a pillanatban, de később az utóbbi értékesebbé válik, bár különbözőek vagyunk, mindeki tegyen ahogy jónak látja. De gondoljon előre is (és ismerje meg magát ha lehet).
Egy friss felmérés tanulsága Átformálta a családok gondolkodását a válság, ha a gyermek jövőjéről van szó. Míg 2008 előtt főként lakásra tettek félre, ma már - egy felmérés szerint - az iskoláztatás jócskán megelőzi ezt a célt. Mintha egyre többen gondolnák azt, hogy…..
Gela 2013.05.23 11:27:31
@andaluzkutya: 3 évet dolgoztam a szakmámban egyetemi éveim mellett, első munkahelyemen a fizetésem havi 50 ezer ft volt, 4. munkahelyemnél már 160 nettót kerestem igaz hogy 12 óráztam mérnökként és olyan stressz volt rajtam hogy kikészültem idegileg, (bár ebből a pénzből szüleim lakásából sem tudtam elkölözni a tandíj mellett). A diplomám megszerzése előtt fél évvel leszerződtettek külföldre most 850 a nettóm és folyamatosan emelik amellett hogy fizetik a lakásom is. Tehát 700 ezret félre tudok tenni, otthon hány hónap alatt tennék félre ennyit 25 évesen? "Magyarország jobban teljesít"
Gela 2013.05.23 11:33:28
@andaluzkutya: azt lefelejtettem, hogy maximálisan megértelek
Józan Paraszt Diákcsemege 2013.02.11 15:33:17
Oszd meg és uralkodj - a kormány jelszava lehetne. Most épp a hallgatók gyenge pontjára tapintottak rá a röghöz kötés alkotmányba foglalásával. A felszalámizás elkezdődött. Mert ne legyünk naivak: a hallgatók egy igen jelentős része egyetért a röghöz kötéssel. Ugyanis…..
Gela 2013.02.12 05:57:27
@Jimmy, a ne tarts egy nagy magnest, ha valaki vent: TE nagyon gyökér. Külföldön dolgozom, de magyarországi leányvállalat alkalmazásban, tehát haza adózom.

A szuperbruttómból havonta 800.000 Ft adót vonnak le tőlem és az megy az államkasszába amit szarrá lopnak a politikusok. És te a sajnálod diákoktól a 2-3 millióba kerülő diplománk árát, úgy hogy az legalább biztos hogy ott lesz elköltve, nem stadionokból lopják szét, meg ki tudja kik zsebébe vándorol.

BAZDMEG visszafizethetik a diákok a 2-3 milliós ingyen diplomájuk árát, de te akkor is havi több százezer adótól esel el mert kint fognak utána adózni te nagyon hülye. Én is megyek utánuk, mert külföldi bejelentéssel még többet lehetöségem lesz egy korrektebb és biztonságosabb vállalatnál.

Tehát havi 800.000 * 42-vel (3,5 év egyetemi idő) az majd 33,6 millió ft HIÁNY marad utánam. És akkor te kitörölheted a segged a 3 millióval amit visszafizetek, mert 30 millió három és fél év alatt az máshová vándorol. Remélem felfogod.

Itt nem az ingyen tanulással van a probléma, hanem azzal hogy nincs normális és biztonságos gazdasági környezet tehát fizető nyugodt munkahely sem Magyarországon.

Ezért tart ott az ország ahol, mert tele van ilyen hülyékkel, mint amilyen te is vagy.
A tematikából adódóan rengeteg szó esik a blogon arról, milyen elmenni, ám viszonylag kevesebbet beszélünk arról, milyen hazajönni – akár csak látogatóba is. Ezt írta meg Rozamami, aki tavalyi élményét osztotta meg. Már csak azért is érdekes, hiszen a dolgok természetéből…..
Gela 2013.02.11 06:23:44
@tableno: "Szerencsére az én barátaim többsége sem él anyagilag rosszul. Viszont ezért gyakorlatilag kizsigerelik magukat, napi 12 órákat dolgoznak, se szombatjuk se vasárnapjuk, valamint állandó para, hogy csődbe megy-e a héten a cégük, és ha igen, akkor a jövő hónapban miből fizetik tovább a hiteltörlesztést. Ezt nem én mondom, hanem ők.

Viszont erre meg én mit reagáljak?"

tableno megfogalmazta az én gondolataimat is, egy az egyben, és igen, jó lenne, évekkel később több ilyen emberrel hazatérni, magas egzisztenciával, külföldi tapasztalatokkal, elhatározással, és a kezünkbe venni az ország megváltoztatását, kiemelését a korrupció és rossz management hálójából. Álmok.
Mai szerzőnk Amerikában született magyar szülőktől, immár hatodik éve él Magyarországon. Arra gondoltam, nem minden tanulság nélkül való végigolvasni (és megbeszélni) Chris írását. „Pár blogbejegyzést már olvastam, és tudom, hogy az én esetem más, de szeretném…..
Gela 2013.02.05 12:59:56
@bpetya75: "Na! Egy darab éhséglázadásról nem hallottam az országban. Nem láttam képeket reménytelen tekintetű, pókhasú gyerekekről, se csontsovány felnőttekről. Minek kell ide apokalipszist vízionálni? Nincs kenyérre pénz? Ja. Anyám meg salakmotoros."

- meg a te egyéb borzasztó jó meglátásaid. Ezen kommentjeid szerint, te még nem éltél szegénységben, nem éltél vidéken, vagy nem tudod milyen MA!!!! Magyarországon (TÚL)ÉLNI.

Amikor családok ezreinek okoz problámát az ennivaló vásárlása, vagy mindennapi témájuk a pénz, hogy pl egy 50 ezer forintos váratlan kölcséget ugyan mi fenéből fognak elöteremteni?? Mert a rokonságban mindenki szegény, sőt a városban is mindenki az, de már Budapesten sem olyan már a helyzet mint 30 évvel ezelőtt amikor még szüleim bolti eladói állással egy két szintes kertes házat építettek fel vidéken!!!

ÉS MA ÉN aki angol nyelvvel 4 éves tapasztalattal rendelkező, BME-n végzett mérnökként alig találtam állást, és amikor végre megszántak, nagy kegyesen, mondták hogy 130 ezer ft. Ez az én helyzetem, örüljek neki a te kibasz.tt jó meglátásod szerint ugye? MERT MÁSNAK MÉG ENNYI SEM JUT.

Akkor a többi szerencsétlen emberröl ne is beszéljünk akinek semmi kilátása nincsen, tudod milyen érzés az hogy mindig terrorban kell élnünk, mert a (mindenkori) kibaszott politikusaink és kormányaik, minden egyes lépése befolyással van az életedre? Honnan tudhatnád.

Ahogy írtad, lépjenek az emberek ne siránykozzanak, én léptem, tavaly nyáron külföldre. Három hónap alatt majd 900 ezer ft küldtem haza a családon belül, mert pl édesapám elvesztette az állását, édesanyám fizetését 2 év alatt 120-ról, 85-re csökkentették (a többi tartozást és rokonokat hadd ne soroljam), és azért is küldtem mert nekem nincs rá szükségem, és ez emg sem kottyan, itt megbecsülnek, rendesen megfizetik ezáltal megbecsülik!! a munkámat/munkánkat, és 7 hónapja totális stresszmentes és boldog életem van + lehetőségek tömkelege. Csak a többi Magyarországon rekedt emebert sajnálom, akik ezt nem élvezhetik. Menjen külföldre aki tud, többel nem segíthetek.
  főiskolai vagy egyetemi diplomával rendelkezik, jeles diplomamunkával zárta tanulmányait,     25 és 30 év közötti,     hajadon, nincs gyermeke,     jellemzően a fővárosban él,     rendezett anyagi körülményekkel,…..