Regisztráció Blogot indítok
Adatok
drnő

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok!   Most találtam rá erre az oldalra és szeretnék segítséget kérni, ha lehet, mert sajnos fél éve pokol az életem a munkahelyemen és már csak pár hetem van hátra itt, de szeretnék valamit tenni. Ez az első munkahelyem a diákmunkákat leszámítva, nemrég múltam 21…..
drnő 2014.05.19 13:41:25
Kedveseim! A lányzónak szerintem a legnagyobb segítség az lenne, ha valaki munkát tudna neki adni. Jogszerűen. Ami a hangfelvétel felhasználhatóságát illeti, mellékelem az adatvédelmi biztos állásfoglalásának kivonatát:

A büntetőeljárásról szóló 1998. évi XIX. törvény 78. § (4) bekezdése szabályozza, hogy a bíróság, ügyészség vagy nyomozó hatóság által jogellenesen beszerzett bizonyítékok nem használhatók fel, azonban a polgári perrendtartásról szóló 1952. évi III. törvény nem tartalmaz olyan szabályokat, amelyek alapján egyértelműen eldönthető lenne, hogy fel lehet-e használni ezekben az eljárásokban a jogszerűtlenül beszerzett bizonyítékokat.

A Legfelsőbb Bíróság EBH2000.296 számú határozata egy büntetőeljárással kapcsolatosan elemzi a rejtett kamerával készített felvételek felhasználhatóságát, néhány megállapítása azonban általános érvényű a bizonyítási eljárások tekintetében. A határozat alapján a bizonyítási eszközök kiválasztása nem lehet öncélú, és nem akadályozhatja az igazság megvalósítását. Bizonyíték minden tény, amely a bűncselekmény elkövetésének, az elkövető személyének megállapításához és a büntetés helyes mértékének kiszabásához szükséges. A kifejtettekre tekintettel a rejtett kamerával készített kép- és hangfelvétel a szabad bizonyítás elve alapján a büntetőeljárásban felhasználható. A Legfelsőbb Bíróság Polgári Kollégiuma több közzétett eseti döntésében kifejtette, hogy a személyhez fűződő jogok megsértése megvalósulhat a képmás vagy hangfelvétel visszaéléssel történő elkészítésével. Ugyanakkor arra is iránymutatást adott, hogy a képmás vagy hangfelvételnek bírósági vagy szabálysértési eljárásban bizonyítékként való előterjesztése felhasználásnak minősül, és a felhasználás tényének megállapítása szempontjából közömbös az, hogy a felvétel készítése a személyiségi jogok megsértésével történt. A bíróság vagy más hatóság előtt folyó eljárásban az igazság érvényesülésének biztosítása közérdek, és a bizonyítás ezt a célt szolgálja. Ezért nem lehet a felvétel felhasználását visszaélésnek tekinteni.
drnő 2014.05.25 15:50:29
@vajdasagi: Jó fej vagy, kedves Tőled :)
drnő 2014.05.25 15:56:05
@Mj: vélhetőleg megnyerné a főnök, ha a személyhez fűződő jogai megsértése miatt indítana pert a poszter ellen. Lehet hogy a bíróság felhívná arra, hogy a jövőben tartózkodjon az ilyesfajta magatartástól. De! Az, hogy a bizonyíték személyhez fűződő jogok megsértésével jött létre, nem zárja ki annak felhasználhatóságát, a bírósági gyakorlat szerint.
A képébe vágtam, hogy rendben, akkor adja csak szépen a borítékot vissza, amit megkapott, erre az arcomba nevetett és megkérdezte: „Miről beszél, milyen borítékot”? Tisztelt Praxis!   12 éves kislányomnak szeptember elején volt mandulaműtéte. Már hónapokkal…..
drnő 2012.09.20 15:41:54
Először is Tempus: van Neked gyereked? Feltételezem hogy nincs, különben nem tekintenél megítélendő tárgyként az anyára, akinek a viselkedése véleményed szerint eltúlzott volt. Kívánom Neked, hogy egyszer majd ha eljön az ideje éld át azt az érzést, hogy egyszerre aggódsz a műtőben lévő 12 éves lányodért és a haldokló szülődért. Anyuka 48 órája nem aludt, természetes hogy ki van borulva. És erről valóban senki más nem tehet, csakis a körülmények összejátszása. Anyuka egyetlen dologban hibázott: hogy előre odaadta a borítékot. De! Ha az én lányom feküdne egy kórházban és ott kellene Őt hagynom műtét előtt, ne adj' Isten elképzelhetőnek tartom hogy én is odaadtam volna a hálapénzt előre, az emberiesség és segítőkészség reményében. Én 17 évesen feküdtem 5 hétig a kórházban, és a szüleim minden műtétnél ott voltak velem (nem bent, de amíg lehetett kísértek), és szégyen ide vagy oda bizony ennyi idősen még gyerek valaki, szüksége van a szülei támogatására. Hát még egy 12 éves gyereknek! Igen a nővér is hibázott hogy nem értesítették anyukát, az orvos pedig kritikán alul viselkedett. Persze a hálapénzről nem szoktak átvételi elismervényt adni, de ha a tartalmát nézzük mégiscsak egy szerződés. Én megfizetlek téged azért, hogy kiemelt figyelemmel kezeld a betegedet. És a figyelem nem csak a szakszerűségre vonatkozik véleményem szerint, hanem a műtétet követő tájékoztatásra is, amit a röhögcsélő orvos azért nem tett meg, mert épp a barátja viccét volt kedve meghallgatni... Szánalmas.hu, az ilyen ember ne menjen orvosnak.... az ember nem tárgy, hanem érző lény, főleg a körülmények ismeretében kötelezettsége lett volna a tájékoztatás...