Regisztráció Blogot indítok
Adatok
exzsaru

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A KRESZ korábban sem engedte meg, hogy kétirányú utcában az ellentétes irányú oldalon parkoljunk. Mégis hosszú ideig nem volt jellemző, hogy büntessenek ezért. Egészen addig, míg néhány hónappal ezelőtt sokak meglepetésére megjelentek a kerékbilincsek az így parkoló autókon…..
exzsaru 2012.10.10 11:51:38
@dzsaszper:
Itt pontosan arról beszélek, hogy csak azért megbírságolni egy autóst mert az orra szemben áll, de a jobb oldalon parkol nem lehet, mert nem lehet tudni miként került oda.
A hátramenetet azért említettem és a trélerrel való autó lerakást, mert ha tréler teszi le a kocsidat fordított helyzetben a menetirány szerinti jobb vagy bal oldalon ( tökmindegy ez esetben ) téged nem vonhatnak felelősségre ugyanakkor az úttest szélén fog állni párhuzamosan a menetiránnyal és egy sorban a többivel. Egy arra lézengő hatósági figura ( mint én egykoron ) nem tudom eldönteni miként került oda, ugyanakkor a KRESZ 40.§-nak minden pontjának megfelelően áll.
Hátramenet: pont arról beszélek, hogy ha hátramenetben közlekedsz akkor is a menetirány szerinti jobb oldalon kell tegyed azt, ha így közlekedsz ( mert nem tilos ) akkor a menetirány szerinti jobb oldalon fogsz megállni csak éppen a kocsi orra lesz szemben. Közlekedési szempontból és a megállás kitételeinek szempontjaiból is teljesen szabályos voltál.
Az úttest menetirány szerinti jobb oldalát a te menetirányod szerint kell meghatározni, ha tolattál akkor a szerint. Nos, ha tolatsz és helyesen határozod meg a menetirányt akkor a jobb oldalon fogsz közlekedni, csak éppen fordítva és ez nem tilos sehol.
Ezt nézd végig, meg fogod érteni:
www.youtube.com/watch?v=vzNAyIpluNc
exzsaru 2012.10.10 13:49:31
@dzsaszper:
Hajmeresztő vagy sem, életszerűtlen vagy sem teljesen szabályos. A járművek 2 irányban tudnak haladni, előre és hátra. A KRESZ korlátozza illetve tiltja egyes esetekben a hátramenetet ami nem azt jelenti, hogy nem szabad ahol nincs tiltva. Ez olyan, mint a megállás, az is szabályozva illetve tiltva van, ahol meg nincs ott szabad úgy ahogy megengedi a jog. Nos, a hátramenet ugyanez. De az alapsztorin nem változtat, miszerint teljesen jogtalan büntetni egy ilyen módon álló járművet, mert nem lehet megállapítani, hogy tréler rakta le, szabályosan hátramenetben közlekedve érkezett és így parkolta le a jobb oldalon vagy helikopter tette le... szóval érted?!
Nyersen arról van szó, hogy azért mert a te késed van az én fejemben nem éppen holtbiztos, hogy te basztad bele és csak azért téged leültetni mert a te késed nem éppen okos döntés, nemde?!