Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kovácsjános

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tegnapi bejegyzést ezzel fejeztem be: „Várom a kora délutánt, amidőn a magyar szocialisták vezetői talán előjönnek a farbával, és elmondják, mit képzelnek a Fidesz hatalomgyakorlásától gyökeresen eltérő nyilvánosságról.” Azóta az MSZP kongresszusa megválasztotta Botka Lászlót a magyar szocialisták…..
Kovácsjános 2017.05.29 10:28:30
@Brumm Brumi: Olyan oldal linkjét nem lehetne, amelyet még nem ítéltek el sajtóperben? Tényleg őszintén érdekelne az, amit Zöldi László nem fejtett ki az írásában.
A Demokratikus Koalíció tisztújító kongresszusán a pártelnöknek tegnap olyan beszédet kellett mondania, amilyenre a vetélytársai képtelenek. Gyurcsány Ferenc helyzetét megkönnyítette, hogy a másik kettő után szólalt meg. Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje állvány mögött eresztett…..
Kovácsjános 2017.03.09 16:03:36
1) "„A pénznek nincs szaga, de a tulajdonosának van.” -, amelynek első fele Vespasianus császártól való, aki így nyugtatta meg környezetét az ókori Rómában, amidőn bevezette a vizeletadót: „Pecunia non olet.”"

Közkeletű tévedés, Vespasianus nem mondta. Fiával, Titus-sal beszélgetett a vizeldéket üzemeltető kallósok adójáról, akik a vizelettel kezelték a gyapjút, és ezt a beszélgetést rövidítette le az utókor három szóba. (Titus, a fia, egyszer szemére vetette, hogy még a vizelés megadóztatását is kieszelte; Vespasianus erre Titus orra alá dugta az első befizetésből származó pénzdarabot, s közben azt tudakolta, "bántja-e a szaga", Titus tagadó válaszára azt mondta: "Pedig látod, ez abból a vizeletből való.""[Suetonius])

2) "A legkésőbb megszólaló hatalomtechnikus lényegi mondandója ez volt: „A Demokratikus Koalíció megértette, hogy Botka László vezetésével az MSZP külön indul a választáson.” A DK úgy indul tehát szintén külön 2018-ban, hogy elnöke ügyesen tolta át a felelősséget a szocialisták térfelére. Gyurcsány tegnap a Botkával folytatott vetélkedésben előnyre tett szert. Egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy jövőre a parlamenti ellenzék vezetője legyen. "
2.1) A hatalomtechnikus a "Demokratikus Koalíció" nevű alanyról állítja azt, hogy az alany "megértett" valamit. Holott csak a hatalomtechnikus értett meg valamit, amit most kivetített az általa vezetett közösségre, azt sugallva, hogy a megértő közösség azonos vele.
2.2) Zöldi László reflexió nélkül elfogadja a hatalomtechnikus sugallatát.
Ez egy olyan bejegyzés lesz, ami remélhetőleg (akár megosztásokkal) a lehető legtöbb emberhez fog eljutni, és ezáltal a címzetteknek is lesz lehetősége átértelmezni a dolgokat. Ugyanis a Facebookon exponenciálisan terjednek azon emberek bunkó megnyilvánulásai, akik lehet, hogy a való életben tök jó…..
  Az utóbbi időben örömmel tapasztalom, hogy pro és kontra egyre többet foglalkozunk az alapjövedelem kérdésével. Nagyon helyes, hogy erről vitatkozunk, így érlelődik az álláspontunk. Viszont nagyon sajnálatosnak tartom a kérdésben tapasztalható alapvető tájékozatlanságot, amit – valljuk be – a…..
Kovácsjános 2016.06.12 07:49:07
@aL_Ex:
1) Igen vicc, a szerzője Daniel Defoe, egy XVIII. század eleji, a maga korában sikeres angol újságíró, pamfletszerző, ma úgy mondanánk, hogy baloldali. Az ilyen vicceiért dutyiba is csukták, mondán, hogy perverz. (Ha nem ismerted, guglizni nem ér. Ja, hogy csak Robinsont ismerted tőle. Nem baj :-))
2) Azt moderálsz, amit akarsz, ez a Te blogod.
3) A kérdésemre azért válaszolhatnál ám, most, hogy moderáltál.
Kovácsjános 2016.06.12 07:57:55
@aL_Ex:
Bocsi, most látom, hogy válaszoltál. Szerintem azzal, hogy a nulla jövedelműek nem halnak éhen, máris előbbre lépünk. Az alsóbb decilisek összlétszámukban sokkal többen vannak, mint a felsőbbek, ezért a támogatásuk fogyasztásnővelőbb, mint a felsőké. Ezért kell a progresszív adózás, és ezért önemésztő a lineáris adó egy szegényebb országban. Utóbbit a gazdag országok engedhetik meg maguknak, a leggazdagabbak pedig akár a regresszív adót is (ráguglizhatsz, 10 USA állam így működik, és nagyon jól működnek így).
Kovácsjános 2016.06.12 08:25:03
@aL_Ex:
Tudomásul vettem, hogy nincs humorérzéked az ilyesféle humorra. Csakhogy ez nem humor volt, ezt iróniának híják, és kétszáz éves. De egye fene, még ebben a kommentemben vigyázok, hogy ne ironizáljak, még klasszikusokkal se.
Ha pedig majd ha én a mai ún. "mainstream"-hez tartozom, s akkor írom úgy, hogy "ma úgy mondanánk, hogy baloldali", akkor lesz az velem szemben érv, hogy nem érdekel a "mainstream", ne haragudj. Te meg én biztosan saját fogalmakban gondolkodunk, ám én nem láttam olyan nagyon nagy szakadékot a fogalomhasználataink között. Tudomásul vettem, hogy nem tartod értelmesnek a kettőnk közötti kommunikációt, de sajnálom, pedig értelmes írónak ismertelek meg. Többet nem zavarlak, ígérem.
Nem érdekel a Kovács Ákos körüli botrány. Nevezett dalénekestől még nem hallottam fülbe mászó dallamot, nem olvastam megjegyezhető szöveget. Kínos ügyét úgy értelmezem, hogy a Telekomnak több női előfizetője van, mint férfi, és nem mindegy neki, hogy az egyik támogatottja…..
Kovácsjános 2015.12.21 08:23:58
@napelemügynök: Igen, a balosok is káromkodnak eleget. A bajom az, hogy ha összeszámolom bárhol - itt is - a jobbos és a balos hozzászólások közül az obszcén, trágár gyűlölködőeket, a jobbosok felé húz a mérleg, nagyon. Az meg, hogy kinek hány nickje van, nem tudom. Én a kommentekről beszélek, többnickes jobbos is írhatna normális hangon néha. Azt nem értem, hogy miért van így. Szeretnék nyugodt kommentekre reagálni, tökre nem érdekelne, hogy jobbos vagy balos. De a jobbos agresszívek mintha nem beszélgetni akarnának, csak odacsapni.
Kovácsjános 2015.12.21 08:28:21
@tobias2: Az a helyzet, hogy Te nem olvasod Pál apostol leveleit - a kereszténység alapjait - arról, hogy a nők NEM egyenrangúak. Pedig ott van benne.
De Te csak Tórát olvasol, meg Koránt. Ami nem baj, tényleg nem.
Kovácsjános 2015.12.21 08:34:23
@napelemügynök: Ja, és figyeld meg, hogy a jobbos hozzászólásokban néha még Szaud-Arábiába is belekeverik zsidókat. Nekik valahogy mindenről AZ jut az eszükbe. :-D A balosoknál meg sose.
         Stumpf András őrjöng. Piti bérgyilkosból küzdötte fel magát a pártblog "sztárújságírójává" és ha nincs Hajdúbé, Primissima-díjas is lehetett volna.         Stumpfot egy totális hatalmat gyakorló rendszer tartja ki, egy olyan rezsim, amelyik bármit…..
Kovácsjános 2015.12.16 17:43:49
@aaabbbccc: "en nem akarok Eszak-Koreatban elni, ahol valakit a velemenyeert meg lehet hurcolni
ha Ti lennetek hatalmon lehet, hogy meg munkataborba is zarnatok"
OK. Ne élj ott. Nem, Téged mi nem zárnánk munkatáborba.

A helyet az, hogy aki mást mond, mint Te, az nem hurcol Tégedet. Hanem mást mond. A másság az sem nem hurcolás, sem nem Észak-Korea, sem nem munkatábor. Az olyan, mint amikor a másik nem olyan, mint az egyik.

Itt arról volt szó, hogy Stumpf úr leliberálfasisztázott másokat. Te pedig őrjöngést, Észak-Koreát, meghurcolást, munkatábort emlegetsz, ha valaki - mint jótündér - nem hagyja szó nélkül, hogy Stumpf úr leliberálfasisztázzon másokat.

A "nem hagyja szó nélkül" pedig nem ugyanazt jelenti, mint az, hogy "nem hagyja". Utóbbi lenne az Észak-Korea. Ott ezt nem hagyják.
jótündér hagyja, csak nem hagyja szó nélkül. És ez pont azért nem Észak-Korea, mert itt lehet nem szó nélkül hagyni azt, amit hagynak.

Nagyon szeretném ám, ha megértenél.
Kovácsjános 2015.12.17 07:17:10
@aaabbbccc: ja értem
ebben egyetértünk
deakkor meg ne gyere le a grundra, mert az itteniek nagyon lerúgnak

ha meg lejössz, akkor ne akarj jótündért cselezni, ő egy extraklasszis, bocsi

állj a kispad mellé meccset nézni egy kicsit, és a fejedben játsszad le inkább a meccset, mint Névtelen és Törött Kard

sztem Kettest még nem is olvastál :-)
Tegnap ülésezett a magyar szocialisták kongresszusa. A fejleményekről szivárognak az információk, és kirajzolódik belőlük, hogy sem palotaforradalom nem ment végbe, ahogy a belső ellenzék feltételezte, sem mérföldkő nem lett az összejövetel, ahogy a pártelnök vizionálta. A…..
Kovácsjános 2015.11.30 09:19:06
@Zöldi László: Kedves Zöldi úr, én pedig nem írtam, hogy az MSZP-nek dolgozott az épületben. A valóság ezzel szemben az, hogy azt írtam, hogy a Jókai utcában tetszett dolgozni - ez meg az én bejegyzésemből derül ki. Megértettem, hogy nem volt autója. Nem is értem tehát, hogy a parkolás - vélt - megoldhatatlansága miért okozott Önnek akkora problémát, hogy ezt a posztban szükségesnek tartotta megemlíteni.

Azt pedig különösen nem értem, hogy Ön a nyolcsoros kommentemre írt válaszában miért pont azt a - lényeget keretező - másfél sort ragadta ki, ami a parkolásról, és az Ön munkakörülményeiről szólt. Az Ön posztja ugyanis a szocik középpártiság-kispártiság-átmenetét érinti - amely átmenet tényszerűen Gyurcsány botrányos menekülése miatt következett be -, és ezt összeköti a Jókai utcai épülettel, amit Gyurcsány kotort elő regnálása elején, és amely akcióról tényszerűen kimutatható, hogy ez rántotta deficitbe a szocik költségvetését.

Tudom, hogy Ön is józanul ítéli meg Gyurcsány úr párt-ámokfutását. Ezért csodálkozom, hogy "a szocialisták"-ról ír általában, miközben azt is tudom - és ebben nyilván egyetértünk -, hogy Gyurcsányért az őt megválasztó kongresszus, és az őt ámokfutni hagyó szoci elnökség, választmány és kongresszus a felelős.
Kovácsjános 2015.11.30 09:55:47
@Zöldi László: Kedves Zöldi úr, tényszerűen nem igaz, hogy elvárást támasztottam Önnel szemben. A kommentben tájékoztattam az olvasót egy olyan, a kispártisággal és székházzal kapcsolatos rendszeralkotó elemről - Gyurcsány úr tevékenységéről -, amelynek boncolgatásáról, sőt, említéséről Ön eltekintett, nyilván azért, mert Ön ezt lényegtelennek, vagy irrelevánsnak tartja.

Ha nem haragszik meg nagyon rám, akkor én is hadd foglaljam össze a vitánkat:

A kommentelő kommentje csak süketelő kiáltás a pusztában, ha nem ért egyet a posztolóval. Hiszen a posztoló számára teljességgel érdektelen, hogy mit kommentelnek, ő úgyis azt ír, amit akar. ;-)
GFG Blog A trezor 2012.10.04 07:32:36
„A kurva anyukat. Sem pókerezni, sem rakaszolni nem tudnak.” (Hajnóczy Péter: A rakaszolás)     Van egy trezor. Úgy hívják, hogy IMF. Mindig ugyanúgy nyílik.  A pénzkihelyezésnek a válságban is ugyanazok a feltételei, mint korábban. Mindegy, hogy Görögországról,…..
Tovább szűkítené a még el se fogadott regisztráció lehetőségeit egy most benyújtott Fideszes módosító javaslat. Az alaptörvény második módosításához nevű törvényt azért nyújtották be a Parlament elé, hogy az alkotmányellenes regisztrációt beleírják az alaptörvénybe,…..
Budai Gyula, a vidékfejlesztési minisztérium parlamenti államtitkáraként is legalább olyan sikeresen végzi a munkáját, mint elszámolási biztosként. Ezúttal a budapesti nagybani piacon számolt be a sikeres ellenőrzésekről. A Vidékfejlesztési Minisztérium közleményéből az…..
Új evangéliumot azonosítottak, amely ráadásul Jézus feleségét említi. A 4. században kopt nyelven írt papiruszdarabka a szakértők szerint hiteles. Karen King, a Harvard kora kereszténységgel foglalkozó történészprofesszora egy római kongresszuson jelentette be, hogy…..