Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bmari62

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A cékla-répa-alma már dzsúznak is nagyon finom, és hiperegészséges formáció, és amióta van egy normális turmixgépünk, azóta az ilyen keményebb növényeket is könnyedén krémesre tudjuk turmixolni! :D A recept: (kb. 1,5 liter) 1 nagy répa - feldarabolva 1 nagy cékla -…..
édesem Sodós rebarbara tart 2013.06.13 21:56:47
Az amerikai ételfotókon a rebarbaráknak mindig csodás élénkpiros színük van. A magyar rebarbara vajon miért foszt meg minket ettől az élménytől? Cáfoljatok meg, de én olyat itthon még sose tudtam szerezni, ami főzés után is vörös marad. Ha magában megfőzném és…..
Szezámmagos csirkecsíkok sült répás tésztával Míg én az ázsiai sertéshúsaimmal bíbelődtem, addig Tomi fiam a kedvenc ételét készítette el, így most ezt is közreadom. Gyakorlatilag ha mi együtt főzünk, akkor mindig egymást ugráltatjuk, egy-egy feladatot a másikra…..
Még csak-csak. De azok a reggelik! Azok igazán kiverték a biztosítékot. Hasonlóan a vacsorához. Háni azon röhög, hogy lassan ott tartunk, mint a hol a görögök, a beteg hozzátartozói ápolják a bent lévőket, illetve a kaját, ellátást is ők viszik. Ám ma csak a kajáról fog…..
A lekvárkészítés alapvetően azt hiszem családi elfoglaltság kellene, hogy legyen. Nem csak a ribizlié, mindegyik másé is. Talán van ahol ez magától értetődő, de nekem ritkán adatik meg, ezért igen nagyra értékelem. Vasárnap ribizlit szedtünk, csakúgy mint egy éve…..
Ebben a posztban nem a recept a lényeg, hanem a tepsi. Lyukas, szögletes, és piteszélű. Kicsit olyan, mint a régi vidéki szállodák ágyneműhuzata. Középen ovális lyuk tátong rajta, és a funkciója is ugyanaz. Azokon az ágyneműt lehetett kivenni, ezen a lyukon meg a sütit. De…..
bmari62 2013.07.08 15:32:46
@sajtosbrokkoli: Távol áll tőlem, hogy annak tartsalak, de nagyon várom az idebiggyesztést!!!
bmari62 2013.07.14 18:45:29
@sajtosbrokkoli: Erre gondoltam, sajnos nem tudok "elugrani" érte,pedig nagyon bele vagyok szerelmesedve.Nálunk nem sűrűn árulnak ilyeneket.
Gondolom neked sem a sarki fűszerestől van.Akkor még sóhajtozok egy darabig...vagy valami magyar bolt?????
Marika
Kockalány konyhája Töltsd meg! 2013.03.07 19:41:37
Nagyon szeretem az érdekes konyhai megoldásokat, amikkel újíthatunk a megszokott és unalmas ételeken. Nemrég vettem egy új muffin formát, amivel töltött muffinokat lehet készíteni. Semmi ördöngősség nincs benne, egyszerűen olyan muffinokat süt, amiben van egy kis bemélyedés.…..
bmari62 2013.05.29 12:36:40
@Kockalány: Képzeld, már bejártam Miskolcot, Jászberényt, sehol nincs.Nem tudom te hol laksz, de ha tudnál venni, nagyon örülnék, utalnám a szállítást is, 2 db kellene nekem.Bocsi, hogy ilyennel zBvarlak, de nem látom az e-mail-edet..De ha bp-ten lenne, elküldeném érte a fiamat.
Marika
chilii & csoki Az első sajtom 2013.04.28 17:52:25
Régóta izgatott a sajtkészítés, de eddig nem volt oltóm hozzá. A sajtkészítéshez márpedig oltó szükséges. Ez sajnos nálunk nem terem a sarki boltban, amit nem igazán értek. Tőlünk nem csak nyugatra, de keletre is kapható különböző állagú oltóanyag. Itthon találtam egy…..