Regisztráció Blogot indítok
Adatok
blanketta

71 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon egyszerű ám annál mutatósabb vendégváró falat és az elkészítése is jó móka:) Nézzük ki kell bele:  200 gramm Kekszmorzsa vagy bármilyen megmaradt süti aprítva (krém nélkül)  30 gramm vaj  fél deci tejszín kakaópor ízesíthetjük kókusszal, mandulával, mogyoróval vagy…..
A Séfek Séfe döntőjébe Cser Ádámnak segítettem, főleg a desszert pályán és financiert készítettünk. A stressz és a fáradtság miatt nem sikerült a legfényesebben. Aki ismer, az tudja, hogy ha valami nem sikerül a terveim szerint, akkor először magamba zuhanok, majd begubózom és citromos mentateát…..
Nem mindig kell hús a jó étkezéshez. Imádom a színes, szagos őszi avart és a színes csodás őszi finomságokat. A sütőtök mára már a kedvenc alapanyagommá vált.  Hozzávalók: 60 dkg sütőtök 20 dkg liszt 1 db tojássárgája Nézzük a gnocci hogy készül. Első kőrben megpucoljuk a sütőtököt és…..
  Gyerekkori élményeim közé tartozik drága jó nagynéném kis kocka háza, amit befutott a vadszőlő és Mulóka néni mindig csodás finomságokat alkotott. Nem gondolt újra semmit, nem faksznizott, az egyszerű ételek tökéletes sorban került ki szorgos kezei közül. Egyik nagy kedvencem volt a sárga…..
Nagymamánál Ürömön mindíg rengeteg finom szölő terem és ilyenkor szeptemberben minden fogásban megjelenik ez a finomság. Ez a leves nagyon hasonlít a paradicsomos társához, de frissebb és üdítőbb és macskajajjra is kíválló. Ami kell hozzá: 2 csésze szőlő (lehetőleg fehér) 1 körte vagy alma némi…..
Itt van az ősz és már kell egy kis finom édes bűnös falat. A klasszikus muffin receptemet átdolgozva alkottam ezt a csodás finomságot. Nézzük is a receptet: 2 bögre liszt (kb 2dl-es bögre) 1 bögre cukor fél bögre olaj (olívával jobb szeretem, mert ad egy kis kesernyés ízt) 1 tojás 1 bögre…..
Nem tudom, hogy mondtam e már, hogy imádom a tésztát, de nagyon. Amit a tésztánál is jobban szeretek az az elkészítése. Nagyon egyszerű és össze sem hasonlítható a bolti tészta ízével. Lássunk is hozzá. Vegyünk 100 gramm 00-ás lisztet és 1 tojást, valamint egy csipet sót és egy kanál…..
Érdekes kérdés ugye? Mert hát nem mindenkinek ugyan az a finom, de abban egyet kel értenünk, hogy a gejl édes krémek és nehéz piskóta ideje lejárt. Már szinte forradalmi ízkombinációk és érdekes alapanyagok állnak a rendelkezésünkre, hogy elkápráztassuk vele az ízlelőbimbóinkat. Nézzük is a…..
Fantasztikus hangulatú estén nálunk főztek Kristófék:) Az asztalon friss édesburgonya, citrom, paradicsom, répa és karfiol is helyet kap a sok sok fűszernövény mellett. Alapkellékként különböző olajok és magvak várakoznak a felhasználásra. A különleges gonddal és szeretettel berendezett…..
Pride fesztiváltól volt hangos tegnap Budapest, de ne feledjük, hogy ez a szellemiség áthatja az egész hónapot. Sokak megbotránkoznak és hangoztatják, hogy már lassan az a nem normális ha valaki heteró. Erről szó sincs, ne gondoljuk, hogy ez a rendezvénysorozat a maga mutogató vonaglásról és a…..
Néha nem kell túlbonyolítani a fogásokat, csak főzz egyszerűen. Szeretem amikor a hideg és a meleg találkozik egy-egy ételben egymással. Hát itt is ez történik. Ami kell a főzelékhez: Friss kapor youghurt egy pohár egy nagyobb friss tök vagy gyalult tök kb fél kiló só, bors és egy csipet…..
Nah nem úgy gondoltam, ahogy ez első olvasatra tűnik. Nem inni fogunk, hanem igazán jól indítani a reggelt. A  munka, gyerek, otthon háromszögben olyan kevés az én idő. Én amikor tehetem reggel korán fölkelek és megajándékozom magam a kedvenc falatjaimmal vagy teával. Ilyenkor egyedül vagyok és…..
A kürtős kalács a fesztiválszezon és a vásárok elsőszámú édessége, de héha néha elmereng az ember, hogy milyen jó lenne egy-egy grillpartyn vagy vacsin előrukkolni vele a vendégeink előtt. De legtöbbször ez csak vágyálom, mert nem tudjuk mibe, hogyan tekerjük a tésztát. Hát akkor most…..
Egy igazán finom egyszerű és klasszikus kiflirecept az én kedves nővéremnek aki jelenleg olyan országban él ahol nem nagyon lehet kapni ezt a klasszikus pékterméket. Nevét az alakjáról kapta, gondolom kitaláltátok, hogy egy kedves kisfiú adta neki ezt a vicces elnevezést, méghozzá az egyik…..
blanketta 2019.06.08 08:58:23
Sokáig nagyon féltem a macaron készítéstől, mert bonyolult ragadós és nem is szeretem az édeset. Mivel a nővérem nagyon szereti és amikor először készítettem neki nem volt túl finom így nagyon sokáig kísérleteztem, mire megtaláltam a tökéletes receptet. Azóta több ezerszer elkészítettem és már…..
Nagyon szeretem a sushit, de sajnos kevés hely van ahol gazdaságos módon és mégis finomat lehet enni. Ez annyit jelent, hogy vagy méregdrága és Isteni vagy olcsó és szar. Hát ekkor eldöntöttem, hogy megtanulom elkészíteni magamnak. Nyakamba vettem több workshopot is és a várost is, hogy alaposan…..
Tisztában vagyok vele, hogy ez a recept kevesek számára lesz jól kivitelezhető, hiszen búboskemence nem minden háztartásban van. De mégis leírom, mert hihetetlenül boldog érzés végre a kis saját építésú hétvégi házikónkban főzni amit családilag építettünk vályogból, abból a földből ami a lábunk…..
Hideg és esős napokon olyan jó bekuckózni és valami olyat enni ami régen ott lapul az emlékezetünkben. A sok modern egészségesen tudatos falat között meg kell keresnünk néha az émelygősen édes emléket. Azt az emléket amikor a nagymamánk mellett ülve ittuk a kamillateát és a harasztot ettük vagy mai…..
Itt a húsvét és z a nagy kalácssütések ideje is. Még emlékezetemben van ahogy a dédim gyúrta a tésztát hajnalban amikor kibotorkáltam egy pohár tejért. A recept tőle van, de kicsit ízvilágilag felturbóztam. Ahogy jön a tavasz és a nyár nem tudok elképzelni receptet piros gyümölcs nélkül, imádom a…..
  A legeslegjobb húsvéti meglepetés az ha mi magunk készítjük a nyalánkságot. Így megválogathatjuk a legfinomabb és igazán különleges alapanyagokat. Készíthetjük különféle csokoládékból, mi ét és ruby csokoládét használunk. Sokáig törtem a fejem, hogy könnyen hozzáférhető formából hogyan tudnék…..
A cím ne tévesszen meg senkit, nem rose borral locsolgatott húskülönlegességről lesz szó, hanem a kacsa mellének sütéséről, még pedig úgy, hogy szép rózsaszín maradjon belül. Nem vagyok nagyon húsos, de a kacsamellet szeretem és mondhatom, hogy egyre jobban tudom sütni. Fontosnak tartom, hogy…..
Éppen csak tavasz van és még hűs szellő fújja a épen csak zöldellő réteket, a fák álmosan bontják a levelüket, de mi emberek mér türelmetlenek vagyunk és már vágyjuk a meleget, a szikrázó napot, a ráérek életérzést és a friss tavaszi, nyári ízeket. Így voltam én is egyik legjobb barátnőmmel egy…..
Egyre inkább teret hódítanak az ehető virágok, itt is ott is felbukkan egy egy remek recept. Az ibolya nem csak trendi de nagyon finom is és a tavasz illatát tudjuk bezárni egy kis üvegcsébe.  Szedjünk egy jó nagy adag ibolyát, de figyeljünk rá, hogy tiszta lehetőleg vegyszermentes helyről…..
blanketta 2019.03.08 21:22:16
@Ági Helló Curry: és ha itt az orgonaszezon abból is ki lehet próbálni:)
Nem vagyok egy tipikus édesszájú de szeretem párosítani a különleges ízeket és színeket:) Ez a süti ízében különleges, de kívül teljesen átlagos:) Vagy mégsem? Nézzük mi kell hozzá: Alapnak a kedvenc muffin receptemet használtam,annyi különbséggel, hogy csepegtettem hozzá egy kis rózsavizet is…..
Itt a farsang, bár már csak a farka, de még készíthetünk csokimaszkot:)..