Regisztráció Blogot indítok
Adatok
egy_mérnök

0 bejegyzést írt és 67 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hagyjuk a felesleges tiszteletköröket, Róna Péter általában okosakat mond, leginkább akkor, amikor a jelenlegi rezsim gazdasági ámokfutását szedi szét cafatokra. Sajnos azonban ebből sokan azt a következtetést vonják le, ő is a megmentőjelöltek között van: ó, milyen okos…..
egy_mérnök 2012.10.23 12:48:54
@Syztem: Ajánlom az emlékezetes Róna-Bauer vitát (youtube-on megvan), és ezt a mondatot: "Magyarországon olyan beszélnek közgazdaságról, akik még életükben nem vezettek el egy vállalatot."
.....................

Én ennél továbbmennék: Magyarországon olyan beszélnek közgazdaságról, akik még életükben nem dolgoztak versenyszférában.
Sokáig nem tudtam hová tenni az egykulcsos adórendszert. Hogy egy vitát rögtön lezárjak: baromi jó ennyit fizetni és nem többet. Arányos - ez nyilvánvaló. Hogy igazságos-e, arra nincs helyes válasz, mint ahogy arra sem, hogy a barna vagy a vörös nő a szebb. Az egykulcsos több…..
egy_mérnök 2012.10.23 12:32:00
@Vakmacska: tőlem is +1
Mielőtt holnap, a forradalom évfordulóján a sztárok fellépnek, érdemes egy nagy levegőt venni a hosszú hétvége harmadik napján, körbenézni kicsit a történelmükben, és elgondolkodni, vajon hová is tartunk. Bár a harmadik Nagy Imre kormány, amely példa lehet számunkra a jelenkor…..
egy_mérnök 2012.10.23 08:40:55
@Korogi24:

Egyetértek azzal, amit írtál. Néhány gondolat hozzá.

A szovjet témával kapcsolatban én a komputertechnikát inkább a teljes mikroelektronikára kiterjeszteném, beleértve a távközlést és egyéb ágazatokat is. A műholdak, az arra alapuló GPS, a kommunikáció mind a nyugat által birtokolt technológia lett. A szovjetek bukásának egyik fő (bár nem kizárólagos) oka ez volt.
Azért emelem ezt így ki, mert a mostani magyar vezetés valami hasonló elzártságot akar, vagyis azt, hogy mindent a "magyar nemzeti" gyárak állítsanak elő. Sajnos azonban ehhez se tőkénk, se szaktudásunk nincs. (Nem azért, mert nem lehetne, hanem azért, mert elhúztak nyugatra.) Ez viszont sajnos további leszakadáshoz vezethet, mind gazdasági, mind politikai értelemben. Amennyiben így lesz, ez sajnos könnyen ahhoz vezethet, hogy kisodródunk Európából.

A Kína témához: Régóta figyelem Kína sztoriját, és egyre érdekesebb a történet.
Azt mondjuk, hogy a Nyugat kiszervezte a gyártást Kínába. Ez azonban csak nézőpont kérdése, mert Kína szemszögéből azt mondhatják, kiszervezték a tervezést-értékesítést Nyugatra.
Miközben a formálódó ellenzéki csoportok Európába kapaszkodva próbálják útját állni a kibontakozó orbáni víziónak, azonközben a kormány mindent elkövet azért, hogy lejárassa az európai intézményeket. A közelgő nemzeti ünnep ellenzéki és kormánypárti tüntetései…..
egy_mérnök 2012.10.21 19:52:29
@Brix: Tudod, amellett, hogy baromi ironikus, amit írsz, én csak kiírtam volna, hogy "viccelek, emberek".

Ugyanis szerintem hamarosan új barátaid lesznek, akik komolyan veszik, amit írtál és nagyon egyetértenek majd veled.
„…A német meg olasz s szláv a nyugodalmat szereti és a fallal kerített várost, a bezárt, büdös házat meg a gyalogjárást s ülést, s szívesen szolgál, töri derekát a reászabott munkában, ha bizonyos élést és fedelet kap, s az ő gondját leveszi gazdája. De a magyar olyan,…..
egy_mérnök 2012.10.21 15:45:42
@grani: ebben eléggé fején találtad a szöget. Sajnos, teszem hozzá...
egy_mérnök 2012.10.21 19:44:30
@belll: Én is megyek aktivistának.
A Matolcsy-féle megszorítások második köre után annyit láthatunk, hogy a szegények és az alsóközéposztály (a társadalom 80 százaléka) után most kicsit módosult az ágyú csövének az iránya. Természetesen a társadalom rosszul élő rétegei még mindig a célkeresztben maradtak…..
egy_mérnök 2012.10.21 12:00:21
@kolbászoszsömle: "tehát, az, hogy a kinövöm magam, és kitermelem a beruházás költségét, csak a végtelen (keresleti) piacon racionális.
A túltermelési lehetőség mellett öngyilkosság."

......................

Na várjál. Az előbb azt mondtad, végtelen piac.
Most ez már végtelen (keresleti) piac.

A végtelenül rugalmas keresletre gondolsz? (Mint a tökéletes versenyhelyzetben lévő vállalat?)

De ettől mi a baj a hitellel?

Ha tudok még 200 szendvicset eladni, akkor ne tegyem? Új munkahelyet hozok létre, több adót fizetek... Miért ne tenném?
egy_mérnök 2012.10.21 12:53:53
@Kombi:

Én pontosan nem értem, mit bírálsz...Amennyiben vállalkozó vagyok, egy érdekel: szükségem van 100 egység pénzre.
Az a baj , hogy a bank teszem azt 100 egység pénzért 115-öt kér vissza? Kérjél mástól, ha ők csak 110-et.

Mi közöm nekem a bank belső működéséhez?

A német luxusautó iparon nem vagy kiakadva?
Ők nem 15%-ot keresnek rajtad :) De az almás cég sem önköltséggel adja a telefonját? Rájuk is haragszol?
egy_mérnök 2012.10.21 17:08:49
@Pipas: Ó, bameg... Csinálj Te is bankot... és add olcsóbb kamatra...hozzád megyek először...
Míg az "Isten, haza, család" szentháromságból a Fidesz "intézi" a hazát, vívja a szabadságharcot, addig a nem érhető KDNP kisebb kormánypártként viszi a másik kettőt projektet, igazán dicséretesRétvári Bence például 33 évesen már a KIM államtitkára, aki az "Új alkotmány…..
egy_mérnök 2012.10.19 17:56:16
@Gondolkodni Próbáló Birca: "Ez a pedofil dolog lejárt lemez. Az egész pedofilhisztéria csak a bulvármédiák által felfújt ügy. "
.......................

Ja. Azért vizsgálódik a Vatikán.

www.hirado.hu/Hirek/2012/08/29/09/Szamok_es_adatok__vatikani_vizsgalatok_a_nemi.aspx
egy_mérnök 2012.10.19 18:10:13
@ketroot: Szerintem ők sem. Ez divatkereszténység. Kommunista gyökerekkel. (Igen, a gyökér mindkét értelmében...)
egy_mérnök 2012.10.19 19:17:30
@Ironfist: Tökéletesen egyetértek.
ha az IMF pénzt akar adni, nem fogunk félreugrani Orbán Viktor, 2012. január 20...
Úgy látszik, az egy éves fogadalmak mindig jó alapot szolgáltatnak egy könyv megírásához. A tegnapi meleg blogger után egy írónő döntött úgy, hogy egy évig kizárólag a Biblia tanításait követi, tapasztalataiból pedig könyvet is ír majd. Rachel Held Evans könyve, mely…..
egy_mérnök 2012.10.17 21:21:10
@spinat: és ne feledjétek, ugyanabban a mikróban nem szabad tejet és húst melegíteni, mert Jahve megharagszik!

-------------

M'ér, nektek nincs két mikrótok? Nem mondod...
Azt mondta, hogy 18 évesen ne foglalkozzak a szexuális élettel.Annyira stresszes lettem, hogy el is sírtam magam. Tisztelt Praxis blog!   Nemrég találtam rá az önök oldalára és nagyon örülök neki, hogy itt elmondhatom a velem történteket. Azt szeretném ha a nevem nem kerülne…..
A „politikai gondolkodókkal” az a baj, hogy elsősorban politikaiak, s csak másodsorban gondolkodók. A politikán keresztül látják a gondolkodást, s nem a gondolkodás keretei között értelmezik a politikát. Pusztán a maguk szakmai horizontján belül képesek érzékelni a világot,…..
egy_mérnök 2012.09.29 19:11:06
@teglagyar7:

Én nem tudom ki ez a Rózsa Mihály, de a gerilla kampányt nagyon jól csinálja :)

Ő lesz a miniszterelnök?
A terhesség-megszakítások szabályozását látszólagos egyetértés övezi – legalábbis ezt tükrözik a közvélemény-kutatások: a többség rendre a hatályos szabályozás mellett foglal állást. Azonban a téma az alkotmányozáskor újra napirendre került, ez pedig zavart okozhat. „II. cikk Az emberi méltóság…..
egy_mérnök 2012.09.28 17:35:22
@teglagyar7: Nem tudom, ki ez a Rózsa Mihály, de annyira szidod, hogy egyre szimpatikusabb.

Azt fogod elérni, hogy népszerű lesz. (Tudod, a negatív reklám is reklám...)
egy_mérnök 2012.09.28 17:40:48
Bólogató paprikajancsik tömege kerül ki az iskolákból, ha az oktatási tárca tovább gyengíti a szakiskolák színvonalát. Olyan generáció kinevelése kezdődhet, amely nem rendelkezik az alapműveltség fontos elemeivel, így pedig nem képes összefüggéseiben átlátni dolgokat. Folytatódik a magyar oktatás…..
egy_mérnök 2012.09.25 11:48:56
@Don Quixote de la Ferko:

.. érteni nem érti, működésével nincs tisztában, de a számítógép megaszongya neki, hogy a 423.487.62.14 cikkszámú kütyüt kell kompletten cserélni.
Te meg fizetsz egy diódacsere 30 forintja helyett egy komplett generátort 130 ezerért.
..........

Ez így azért csúsztatás, mert egy autóvillamossági megjavítja neked a generátor, vagy újratekercseli, ha kell.
Néhány ezerért.

De az nem új lesz, hanem javított. Kevés szerviz vállalja a nem garanciális egység beépítését. (és egyet is értek velük.)
egy_mérnök 2012.09.25 14:51:01
@ritmikus csimpifon:
"n is megnézném, hogy százalákosan vajon hány olyan szoftveres cég van, ahol a fejlesztők a reggeli kávéval együtt megkapják a csudaszép, gyönyörűen megtervezett, hajszálpontos UML diagramokat..."
.............

Nem az volt a kérdés, hogy hány van, hanem az, hogy van ilyen.
Szerintem az összes ERP rendszer fejlesztői így dolgoznak.
egy_mérnök 2012.09.25 17:04:50
@ritmikus csimpifon:
"Megkérdezhetem a szakmád? Csak kérdem, semmi személyeskedés."
................

Betanított munkás :)
Újabb "hivatalos" levél érkezik minden magyar állampolgárnak. Minden önkormányzat összegyűjti, hogy katasztrófahelyzetben kiket lehet mozgósítani a településen.Itt már nincs szarozás, ez nem a Nemzeti Konzultáció, nem megy a kukába levél, a haza védelme szent dolog: a…..
egy_mérnök 2012.09.16 18:43:02
@szorokin: "nem deriválható fv pl: 1/x, abs(x),sgn(x),egészérték fv."

Hmmm.... :) Köszönöm, mester, de én a KÖNYV nem deriválható függvényeire kérdeztem rá :)

Az energia és információ kérdése: Bambanonak válaszoltam, miszerint az ortodox gazdaságpolitika azért bukik meg, mert nem ismeri az energiamegmaradás törvényét.

Továbbra is vitatom, hogy (itt és EBBEN az értelemben) az anyagmegmaradás értelmezhető.

És továbbra is állítom, hogy a gazdaság egy nagy kiterjedésű, sok csomópontos kapcsolati háló, és a "láthatatlan kéz" nem egy szellem, hanem a rendszer önszabályozó algoritmusa.
Hol akartok itt anyagmegmaradást keresni?
Mondok példát is. A tőzsdén a bizalomesésen alapuló rohamok, amik végigrontanak a hálón, és újraállítják a kapcsolati súlyokat, ott hol az anyag? Az színtiszta információ. Mégis átvariálja a hálót.
egy_mérnök 2012.09.16 19:10:08
@xclusiv: Az a bajod, hogy nem érted az unortodox gazdaság működését.
Én sem, teszem gyorsan hozzá :)))
egy_mérnök 2012.09.16 20:11:00
@Bambano: Nem ,nekem akart segíteni :)

Szerintem félreértette, hogy a nem deriválható függvényekről kérdeztem.. Csak nem vette, hogy nem általában kérdem, hanem a Samuelson-Nordhaus könyvben :)