Regisztráció Blogot indítok
Adatok
siQ (törölt)

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hétvégén eldőlhet az angol bajnokság. Mu-ha-ha, természetesen erről szó sincs, mindössze eszembe ötlött _benito kolléga többszöri figyelmeztetése, hogy tudniillik figyeljünk oda a posztok nyitómondataira. Ha a bajnoki versenyfutást nem is dönti el a hétvége…..
siQ (törölt) 2009.11.09 16:02:10
@nadivereb:
technika: ahol van rá pénz ott legyen, ez nyilván a világversenyeket, topligát érinti a legjobban. Ott meg van erre elegendő pénz.
reklamálás: hobbi szinten focizom és én is reklamálok ha valami a csapatom ellen történik, ez a meccs hevében bőven belefér. (persze csak ésszel)
Engem azok a szituációk bosszantanak, amikor a TV első felvételéből egyértelműen látszik egy szabálytalanság, műesés, alattomos bíró mögötti megnyilvánulás, gól vagy leshelyzet. Ezek általában 1-2 megnézésre 1-2 szögből egyszer visszanézve egyből eldönthető. Ott van a 4. bíró, legyen mellette egy TV.. ha iylen szituvan nézze meg az ismétlést, és ha egyértelműen meg tud állapítani belőle valamit akkor mondja be a játékvezetőnek. Nem az eldönthetelen dolgokra kell megoldást találni, de amikor 1 kamera felvételéből is egyértelműen látszik egy 16oson belüli műesés. Akkor a piroslap 11-es és a sárgalap kirugás kombináció nagyon nem mindegy.
siQ (törölt) 2009.11.09 15:16:31
@t.o.d.: modnjuk a labdába rúgás pillanatát azért nehéz szerintem lemodellezni egy ilyen full automata mechanizmussal. Nyilván meg kell támogatni plusz infókkal a videó előtt ülő 5. bírót, de akkor is emberi döntésnek kell születnie. Csak mondjuk több információból, és nem olyan gyorsan mint a játék hevében. Menjenek végig a lesállásos támadások, rúgják be aztán a bíró eldönti megadja-e. A 11es szituknál megint ugyanez a helyzet. Általában kirugás/szöglet/11es döntési lehetőségek vannak. Mindenképpen megáll a játék pár mpre, ennyi idő meg elég kell hogy legyen hogy 3szor megnézz egy ismétlést. Máris könnyebben döntessz, még ha hibásan is.
siQ (törölt) 2009.11.09 15:36:59
@nadivereb: sokaknak ez a baja videó bíróval, de szerintem a legtöbb kétes szitu után játékmegszakítás van. Ha arra van idő hogy 3-4 őrjöngő játékos rárohanjon a bíróra, akkor ennyi idő alatt meg lehet nézni a felvételeket is. Sárga és piros lapot meg esettől függetlenül utólag is ki lehetne osztani, mint ahogy előnyszabály után is lehet adni simán sárgát visszamenőleg. Nem feltétlenül kéne egyszerre minden szituban videóbírózni, de ha 60-70%-al kevesebb lenne a kétes szitu senki nem szólhatna egy szót sem.
Mér?...Nem..Igen....
siQ (törölt) 2007.12.19 23:32:51