Regisztráció Blogot indítok
Adatok
renascentia

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki nem olvas blogokat, és főleg nem kommentel, annak sejtelme sincs arról, micsoda vadászterület ez a szféra. Mert egy-egy bloghoz kapcsolódóan összeverődhet olyan jó társaság, amelynek tagjai előbb-utóbb elkezdik ismerni egymást, csipkelődés, flörtölés alakul ki. No, és…..
renascentia 2012.09.18 16:18:38
@Lars.Lares: Köszi :)
renascentia 2012.09.17 15:00:42
@skarlát betű: Teljesen megértelek és egyetértek veled. De az én esetemben a férj nem úgy gondolkodik, mint te, vagy én. Ő nem érti, hogy lehet 2 férfit is szeretni egyszerre és mindkettőhöz kötődni. Én mérlegeltem, hogy jelen esetben ő és a gyermekünk fontosabb.
renascentia 2012.09.18 12:13:34
@azutazó: :) szívesen, bár nem tudom, hogy mi a módja annak, hogy az e-mail címem eljutna hozzád anélkül, hogy itt kiposztolnám.
Barbieds sorozatának 3. része a nyitott kapcsolatokról Marcia Baczynski könyve alapján. Itt olvashatjátok az első és itt a második részt.  Elérkeztünk az utolsó adaghoz a nyitott kapcsolatok működtetéséről szóló sorozatban. Végezetül a féltékenységet és a…..
renascentia 2012.09.17 08:53:37
@Szemekbe zárt titkok:
Bocsánat, de otthonról nem sűrűn nézegetem ezt a blogot, ezért csak most láttam a kérdésedet :)
Szóval, onnan jöttem rá, hogy nem ösztönös, hogy a későbbiekben voltak partnereim, akiknél nem féltékenykedtem (pedig ugyanúgy szerettem őket) és az idő/tapasztalat sokmindenben tényleg segít. Én magamnak azzal is magyaráztam ezt a fajta figyelem éhséget, hogy egyke vagyok, világ életemben engem sztároltak a szüleim, sőt a nagyszüleim is, sőt az első komoly kapcsolatomban is (tini kor 17-18 év) rólam/rólunk szólt minden. Utána jött az első pofon, amikor egy pár évvel idősebb fiúval hozott össze a sors és ő másképp állt hozzám. Hisztérikusan féltékeny voltam, de annyi eszem volt azért, hogy ne mutassam ki. Persze azért néha kibukott belőlem egy-két gázos megjegyzés, de inkább belülről mardostam magamat. Viszont az, hogy egyetemre kerültem, nem csak sikerélményeim voltak, meg kellett küzdenem a figyelemért (nem csak a "magánéleti", hanem a "szakmai", közegben) - ez mind-mind segített ahhoz, hogy másképp álljak a dolgokhoz. A végső lökést pedig egyértelműen a "nagy" szerelmem adta, aki nagyon társasági lény volt, állandóan nyüzsgött, körül volt véve emberekkel és végül azért szakított velem, mert túlságosan ragaszkodtam hozzá (és lássuk be: ráakszkodtam). Ezután kellett 1 év, mire helyre tettem ezt magamban, mélyen magamba ástam és tudatosan megpróbáltam változtatni. Jobban figyeltem arra, hogy ha a másiknak külön elfoglaltsága van, akkor én is programot csináltam magamnak. Megtanultam élvezni azt a fajta egyedüllétet, ami nem is igazi egyedüllét, hanem inkább nélküle-lét :)
Hosszú voltam, lehet, hogy elég lett volna annyit írnom, hogy az évek, meg a rutin segített legyűrni a féltékenységet :)