Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tatai_Barangoló

26 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pár napja a Várban tett barangolásunkat az északi kapunál fejeztük be, induljunk most innen tovább. Nagy túrára készülünk, a tókör ugyanis 7,5 kilométer hosszú. Ez egyrészt azt jelenti, hogy készítsetek be ropit, mert hosszú poszt következik, rengeteg képet hoztam nektek,…..
Bár tavaly is készültünk, valahogy elmaradt, múlt szombaton viszont ebéd után felkerekedtünk Tatára, hogy saját szemünkkel lássuk, amint kb. 43 ezer vadlúd leszáll az Öreg-tóra. Ezt az alig 2 km2 felületű mesterséges tavat az északi költőterületekről a Kárpát-medencébe…..
Negyvennégyezret! Negy-ven-négy-ez-ret! Leírom kétszer, mert még most is alig hiszem el, amit láttunk.  Ennyi madarat eddig tévében sem, nemhogy élőben! Varázslatos hajnal volt a szombati. Képes beszámoló a Vadlúd Sokadalomról. Egyetlen hibát tudok mondani a szombati…..
Az év egyik legszebb ünnepe Tatán, amikor megérkeznek a vadludak a messzi északról, hogy itt töltsék a szibériai és skandináviai viszonyokhoz képest enyhe telet. Évszázadok óta a fennséges Öreg-tóra járnak "haza", bizonyára nem véletlenül választották maguknak ezt a…..
Legújabb infografikánk főszereplője a tatai Öreg-tó. Ez a változat a hétvégi Vadlúd Sokadalomra készült. (Vigyázat, kattintásra óriásira nő!) Ha tetszett, osszátok meg barátaitokkal, ismerőseitekkel! Köszönjük. ..
Rendhagyó poszt jön ma. Olyan sok látnivalót és programot ajánlottunk már nektek, némelyikre ezek közül igazán érdemes rászánni akár több napot is. Nemsokára például jön a Vadlúdsokadalom, ami szintén egész hétvégés kikapcsolódás. Akinek nincs tatai ismerőse, akinél…..
Tatai Barangolások Angolpark 2/2 2012.11.12 11:10:00
Pénteken ott hagytuk abba, hogy megtudtuk, miben más az angolpark, mint a többi park, és kis történelmi áttekintés után ellátogattunk egészen Londonig. Ma nagy izgalmak várnak ránk: kastély, barlang, színház és kóla van a műsoron. Kezdjünk is bele! Egy kis kastély Lepődjünk…..
Tatai Barangolások Angolpark 2/1 2012.11.09 18:23:00
A legnagyobb hazai Angolparkban tett látogatásunk igen hosszúra és tartalmasra sikerült! Ez akkor tudatosult bennem, amikor a kirándulásunk végén egyrészt tök sötétben indultunk haza – persze ez könnyen előfordul így óraállítás után - , másrészt amikor itthon nekiültem…..
Több bejegyzésben is említettük már Keresztelő Szent János Öreg-tóban álló szobrát, de talán most, ezekben a napokban van itt igazán az ideje annak, hogy néhány szóval részletesebben is bemutassuk ezt a nem mindennapi alkotást. A szobor a város egyik legszebb helyén, a nagy…..
Többször írtunk már róla itt is, hogy működik a Facebookon egy szép kis csoportunk, ahol minden nap új érdekesség, videóajánló, szavazás, vagy éppen nyereményjáték vár titeket. Most ez utóbbira hívjuk fel a figyelmeteket: az első 100 csoporttag között ugyanis Sipos Zoltán…..
Újabb videót ajánlunk a figyelmetekbe! Nem olyan rég olvashattátok a Kálvária-dombon tett látogatásunk fényképes beszámolóját. Most lessétek meg hozzá a videót is!  ..
Hangulatos zenei aláfestéssel alig három perc alatt elkalauzolunk titeket a tópartra, és megmutatunk nektek majdnem mindent, amit érdemes volt látni az idei Nagy Halászaton. Ami nem fért bele, azt pedig jövőre eljöttök személyesen megnézni, oké?   ..
Már említettem, hogy van horgász a családban, aki ráadásul imádja a tatai tavakat. De az még őt is meglepte pár évvel ezelőtt, hogy egy olyan egyszemélyes, békét és nyugalmat adó kikapcsolódásra, mint a horgászat, egy egész fesztivált lehet építeni. El sem tudtuk képzelni…..
Aki nem látta volna múlt szombaton, most ingyen s bérmentve megtekintheti a Story4 tv egyedi hangvételű tatai beszámolóját! Ez is igazi övbecsatolós móka, és persze ropi-szotyi legyen kéznél! ..
Játék a Facebook csoportunkban! Most két belépőjegyet nyerhettek egyszerűen és gyorsan a hétvégi Öreg-tavi Nagy Lehalászásra! Nincs más teendő, csak megosztanio, vagy lájkolni a csoport felhívását, vagy éppen követőnkké válni a közösségi oldalon! Sorsolás holnap, vagyis…..
Mi biztos ott leszünk, úgyhogy nyugodtan készülhettek a szokásos fotós helyszíni beszámolónkra. De jobbat mondok: gyertek el ti is, barangoljunk együtt! Addig is átadom a szót a hivatalos sajtóközelménynek. A hagyományos Öreg-tavi Nagy Halászat idén is várja az érdeklődőket.…..
Először felfelé a Burj Khalifához, utána életveszélyes helyeken lefelé a múltba. Gyerekeket a nyakba, ők persze ezt élvezni fogják, mi pedig töltődünk a kulturális élménnyel. Nem kevesebb, mint kétszázmillió évet megyünk vissza az időben. A Kálvária-domb egy szóval:…..
Egy igazán informatív grafika az egyik legszebb vízfolyásunkról, a nevezetes Által-érről. További érdekességeket, személyes élményeket szívesen látunk tőletek a hozzászólásokban! (Vigyázat, a kép kattintásra ÓRIÁSIRA nő! Tapétázni lehet vele.) ..
Magony Szilvi és barátai jártak nálunk, egy tartalmas napot töltöttek Tatán. Élményeikről készült kalandos és élvezetes bemutató, le ne maradjatok róla! A Story4 csatornán, szombat délután15 órakor! ..
A műromoknál tett látogatásunkról és a Cseke-tavi horgászatról rövid videót is készítettünk nektek. ..
Van a családban horgász? Nálunk igen, és születésnapja alkalmából óriási élménnyel ajándékozta meg saját magát: egy egész álló napot töltött a Cseke-tavon. Amíg ő a hullámokon himbálózott, mi körbejártuk a tavat. Lássuk, mit rejteget a kisebbik tatai tó, a Cseke! A…..
Mit tegyen az ember, ha a gazdag rokonok mellett (vö Eszterházy hercegek, ill. fertődi és keszthelyi kastélyaik) csak egy nyomorult grófnak érzi magát, akinek még egy ötszáz éves romtemploma sincs a birtokán? Hát épít egyet! Elborult ötlet, az volt már kétszáz éve is, de ma Tata…..
Most, hogy már bebarangoltunk jó néhány helyet Tatán, érdemes megnézni, egyáltalán hogyan jutunk el egyszerűen ebbe a gyönyörű kisvárosba. Őszintén szólva, mikor életemben először hallottam a városról - a már emlegetett osztálykiránduláson -, azt sem tudtam, hova tegyem a…..
Itt az ígért új videó, teli érdekes információkkal az Öreg-tóról. Oh, és el ne felejtsétek, hogy holnap (szeptember 27-én) lesz a turizmus világnapja, úgyhogy hétvégén kiránduljatok ti is Tatára! Mi megyünk. ..
Ígértünk nektek egy infovideót a várban tett túránkról. Íme, reméljük elnyeri a tetszéseteket. Gyertek vissza holnapután, akkor a tókörről készülünk egy hosszabb bejegyzéssel, sok képpel! ..