Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nespóroldkiapisztáciát (törölt)

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mai szerzőnk kamaszként megjárta Kanadát és később megpróbálkozott Norvégiával is, végül mégis Magyarországon maradt. Most családjával együtt menne, de a sok nehézség mégis visszatartja. Szerintetek mit lehet tenni ilyen esetben? TROLLFIGYELŐ: Trollt láttál? Írj a…..
nespóroldkiapisztáciát (törölt) 2012.09.14 21:46:49
@Void Bunkoid:
Szerintem pedig próbáljátok meg még egyszer elolvasni amit írt, mert nem volt bántó, sem troll, csak azt írta amit a legtöbb itthon maradott gondol.Teljesen normálisan fogalmazott, a többit Ti gondoltátok bele.Kérlek mutassatok rá hol volt Void Bunkoid bántó az innen számított utolsó hozzászólásában!
Nektek szokatlan lehet mert magatok közt nem ehhez vagytok szokva, ez egy másik vélemény.Himnusz, Szózat? Ma ez nem divat.
Ti mondtátok: aki itt hozzászól annak 80 %-a már elment Magyarországról.Akkor miért is olyan fontos az ami itt és más fórumokon, a magyar határokon belül zajlik, folyik? A Határátkelő blog egyfolytában erről szól, mintha azok akik elmentek azt tartanák fontosnak hogy ez milyen jó így, állandóan ezt bizonygatják (nem mindig, de többségében) ... mindezt magyar oldalakon.És elemzik, kritizálják azt ami itthon történik.Mintha nyugaton minden rendben lenne...
Ha valaki a Szózatra utal az már titeket bánt.Inkább ezen gondolkozzatok, függetlenül az író (VB )személyétől, mert én őt nem ismerem, csak az uccsó kettő hsz-ét láttam az pedig teljesen megalapozott volt.
Mikor Demjén Honfoglalását hallgatom könnybe lábad a szemem, de az István a Király legtöbb részénél is, sőt Oláh Ibolya Magyarországánál is.
Tudom hogy ebből nem lehet megélni, nekem sem könnyű, hónap végén kenyérgondjaink is akadnak.De nem próbálom szépíteni,és megideologizálni. Ez van, de én maradok itthon, mert van aki alkalmas a külföldi létre van aki nem,és én nem.Egy-két hetes külföldi tartózkodás után mikor belépek a határon szorul a torkom, és könnyezik a szemem, és értem azokat akik a második világháború után a hadifogságból hazatérve leugráltak Sopronnál a vagonokról és sírva-zokogva ölelték-csókolgatták a magyar földet.
Fiamnak aki 17 éves mondom hogy pár év külföldi munka nem árt, sőt kell, rengeteg szempontból hasznos.És így is gondolom.Azt sem bánom ha kint jobban boldogul és ott marad.Legyen neki jó.
Mindezek mellett olykor savanyú a szőlő érzésem van mikor ebbe a blogba beleolvasok,
nespóroldkiapisztáciát (törölt) 2012.09.15 07:34:23
@tableno: Nézd, nem érzem úgy hogy kioktató lettem volna, nem is ez volt a szándékom, egyszerűen csak leírtam a véleményem valamiről, azt hittem ezt szabad, és ha a stílust nézzük nem gondolnám hogy én vagyok kettőnk közül akit moderálni kellene.
Vannak fórumok ahol én is otthon vagyok több éve (nem ezen a néven) de nem így szoktuk fogadni az "újakat", még akkor sem ha gyökeresen mást gondolnak a dolgokról.
Érdekes levél érkezett Svájcból, melynek szerzője, Adrián húszévesen került ki a szüleivel Németországba és a saját bőrén tapasztalta meg a nyelvtanulás, beilleszkedés minden kínját. Bár sikerrel járt, mégis azt mondja, nem akar élete végéig ott…..
nespóroldkiapisztáciát (törölt) 2012.09.11 22:33:55
@Mirjam2:
Leírsz egy állapotot amit egy teljesen más környezetben tapasztaltál meg.Szajkózod a gondolataidat miközben nem hallgatod meg az enyémet. Hol van akkor a bölcsességed amire utalni próbálsz?
Én is töltöttem hosszabb időt Kelet-Magyarországi faluban amit csak cigányok laktak, mert el akartam és el is tudtam fogadni őket.Ehhez nem is kell a ma oly divatos Indiáig menni mert mindez divatmajomkodás. Itthon is meg lehet találni ugyanazt!
Nekem van két gyermekem, nem is kicsik, de ez most nem fontos, viszont élettapasztalatból sokat elárul.
Nem a bőrszínről beszélek!
Sokkal inkább arról hogy a nyugati civilizáció pusztulásra van ítélve a jelen körülmények közt, aki ezt nem látja és jópofizva mentegeti az nem tudom hol él.Senkit és semmit nem akartam kritizálni csak arra rávilágítani hogy az nem normális, sőt középtávon végzetes hogy Európa lakossága még a második Világháború után 99% fehér volt, ma meg már majd egyharmad részben néger vagy arab.Természetesen van akinek ez tetszik és így is jól érzi magát, de ez hová vezet hosszútávon? Lehet ezt mentegetni és ilyen meg olyan példákkal elfogadhatóvá tenni, de gondolkozzunk már könyörgöm.
Semmi bajom a nem fehér bőrű emberekkel, ezt hangsúlyosan leszögezem.Európáról beszélek.Ha így folytatódik annyira teret nyernek a nem fehérek nagyon rövid időn belül hogy Te meg én fogunk a legjobban csodálkozni...és nekünk kell majd alkalmazkodni.Ez lesz a minimum, a többiről már nem is beszélnék, lásd a bevándorlók zavargásait Franciaországban és Angliában nem is olyan régen.
nespóroldkiapisztáciát (törölt) 2012.09.11 22:45:36
@váj mí:
(Szegény embert meg ne bántsd, életében először kidugta az orrát, aztán sokkot kapott. Bár Bécsben is elvihetem olyan kerületbe, ahonnan visítva menekülne a sok színtől).
Gáz vagy ember...
Úszó voltam, bejártam az egész világot... mondhatnám, de ez nem igaz, viszont tényleg iszonyú sok helyet.

Ezzel a szöveggel magadat minősítetted.Az hogy ide először írtam az nem azt jelenti amit Te írtál.
Azért mert nem egyezik a véleményem a tiéddel mindjárt alázni próbálsz. Ez kissé szánalmas.Nem fog menni. Több országot ismerek mint gondolnád.
De tudod mit? Annyira nem fontos.
Nem vitatkozom veled.
De 15 év múlva szívesen megkérdeznélek újra ugyanerről...
nespóroldkiapisztáciát (törölt) 2012.09.11 23:08:13
@váj mí:
Nem szeretnék Bécsben az U1-gyel elmenni a Kepler platzig és tudod miért nem?Mert nem érdekel.Mert tragikusnak tartom hogy ha az ember reggel hatkor kilép a szállodájából Bécsben akkor 90 % -ban arabokat és egyéb bevándorlókat lát! Ez saját tapasztalatom.Örülök hogy Pest még nem ilyen!
De tudod mit? Tetszik a nicked mellett a képed.Nekem 1997-től egészen a mai napig talán egy-két kivétellel az összes Garfield magazin megvan.:-) Régebbiek is, de csak elvétve.
Maradjunk ebben.:-)