Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Marien

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megyek vásárolni - némi kocsmaszemlélés után, tök nyugodtan tekerem a kecskét. Elsőbbség megad, elindul. Kocsi jön, járdaszigetnél (közkedvelt nyaralóhely, hasonlóan a kanális-szigetekhez) megállok, a kocsi is, intek neki, menjen má' mert amúgy is neki van elsőbbsége. Előttem…..
Hogyan lehet elbaszni a rizibizit és a rántott húst? Hát kérem ez nagyon egyszerű. A rizibizit jó tele kell kúrni zsírral, ettől fog szinte magától csúszni, hasonlóan a zsírtól szörcsögő lángoshoz. Az sem baj, ha rakunk bele jófajta, kínai konzervgombát, lehetőleg a levével…..
Tök fasza, holnap megyek laborba. Úgy döntöttem. Ma már szinte semmi lófasz szédülés, nagyon fasza minden, hazajövök, aztán mint akit pofán basztak. Mint megboldogult kislánykoromban, egy üveg vodka után... De ha már úgy is szédülök, iszom egy üveg sört a jobb laborlelet…..
Egyre sűrűbben tűnődöm el olyanokon, hogy ugyan az xyz akármit mi másra is lehetne felhasználni? Például egy tekercs alufólia, némi rajzlap, egy darabka horganyzott acéldrót, illetve egy kukapozitív mosógépmotor egymás melletti látványáról nekem speciel most egy detektoros…..
Az előbb láttam két jegesmedvét. Éppen dél felé menekültek. Közeledik a jó idő...
Hát, ha holnapig nem múlik el, ráadásul sikerül is időben felkelni, akkor majd lesz ám az, hogy idézzem: "Mi a faszért nem jött előbb? Mindenáron meg akar dögleni?" Tehát elnézek Doktor Doktorovics Doktorovhoz, hátha ő rájön arra, hogy mi a fasz bajom is lehet. Mert az lehet…..
Marien 2014.01.19 16:39:19
Csak úgy mindenről... Munkahely 2013.12.12 18:53:59
Ha pályakezdő lennék, vagy netalán munkanélküli, akkor nem gondolkoznák sokat. Mennék. De van egy megfoghatatlan érzésem. Nem jó érzés. Ha valaki volt már úgy, hogy pont kilépett volna egy autó mögül, de valami visszatartotta... S a következő pillanatban egy jóember…..
Minden bizonnyal mindenki vett már biosalátát, biozöldséget, bioparadicsomot, biolófaszt... No, ennek apropóján idézném az egyik biokertész kolléga meglátását: "Én is próbáltam teljesen bio módon termeszteni, csak hát amikor két szomszéddal arrébb a snidlingből kétszer…..
Ez azért már skandalum, ezen a héten még csak harmadszor áztam szarrá. Vettem műszarolajat, kelletik a bovdenekhez. De mire hazaértem, úgy néztem ki, mint az ázott veréb, így a kicsiny falunkban tartandó bevásárló körutat elhalasztottam holnapra. Remélem hajnali egy tájékán…..
Csak úgy mindenről... Erősödik 2012.11.10 17:20:59
Erősödik a kísértés arra, hogy odabasszak valamit a földhöz, s az "innentől oldd meg!" jelszóval búcsúzzak itthonról. Meg erről a kibaszottulszargeci környékről (igen, most még akkor agyba és főbe volt dicsérve ez az egész szarfos környék, a faszszopó kiskirályaival…..
Orvoshoz el, negyed tízre oda.Háromnegyed tizenegykor mérgemben beugrottam a kocsmába, inni egy kishubit. Aztán tovább egyenesen gyógyszertár, egyelőre ezer pénz. Haza, mosogatás, zsír fel, hagyma meg. Doktornő is meg (ezer pénz). Anyámat meg, mentő meg, kulcscsont el. Végül is…..
Tegnap megvettem a bótba a legrövidebb fűrészlapot. Mondom, hogy 53 centis kell. Olyan nincs is -jött a válasz, a legrövidebb a hatvanegyes. Akkor abból kellene egy. Jó. Csak jól emlékeztem én arra az ötvenháromra... S most vagy fúrok egy likat a lapra és letöröm a felesleget, vagy…..
Az év négy pillanata. Igen, átgondoltam. Tél - lábtörés előtt. Anyám boltba el, boltból haza, ebéd megfőz, elmosogat, a film megy. Én melóba el, melóból haza, állatokat el, fát be, idemenyjél, odamenjél, eziskell, aziskell. Takarítgatás, hobbi(?).Tél, lábtörés után.…..
Marien 2012.11.06 09:25:42
Óóó ismerős ez a film! :)...és filmszakadás van kilátásban? Lehet hogy néha kegyetlenül hangzik amit mondok, de változás csak akkor lesz, ha TE változtatsz. Más nem fog. És lesz egy vég nélküli döguncsi szappanopera :) Nálunk is volt valami ilyesmi kilátásban, de én még az elején élét vettem a dolgoknak. Segít az ember a szülőjének persze, de azért nem válhat - akár huszonévre- rabszolgává, s mire felszabadulna már ő is benne van a korban. Ők persze ezt nem akarják érteni, az enyém is leragadt a 'régi időknél', minden maradjon úgy....ugyanakkor csinálni már nem bírná...(s az idők sem ugyanazok már)...ezért évekkel ezelőtt már felszámoltam jószágot s kertet is (bárhogy számoltam, ha mindent veszek akkor is olcsóbban jövök ki mint ezek fenntartásával), persze túl nagy lábon élni nem lehet, viszont kényelmesebben...s nem kell az embernek folyton lógó belét maga után rángatnia :D...(s ráadásul beköszönt a hidegebb, a jószág többet eszik, az egy mázsa takarmány semeddig sem elég) Egy ideig megy a 'köpködés'az emberre, sőt próbálkozások, hasra esések - aztán rájött, hogy tényleg nem megy, kár erőlködni. Talált magának más elfoglaltságokat, és azért 'kúszva-mászva' teszi maga körül amit bír - nincs elkapatva, nem rakom alá és elé a dolgokat - nem gonoszságból, de ha másképp tennék totál a fejemre nőne. Az embernek mernie kell változtatni, vagy tovább kínlódni - harmadik út nincs, de ha van két lehetőség akkor már van választás :)
Értetlenül állok ezen világban élő emberek élete, felfogása, tudatlansága (vagy írjam inkább úgy, hogy nem ismerik azt mivel szembekerülnek életük folyamán?) és az ezekből táplálkozó cselekedeteik között. Akik körbevesznek, akiket ismerek, akik... Szóval javarészt…..
Csak úgy mindenről... A darázs 2012.09.11 20:24:46
Csíkos bazdmeg. Ráadásul képes a nadrágszáron keresztül felmászni az ember combjáig. Észrevétlen. Aztán csíp. Pontosabban harap és... No, mindegy is. Hirtelen nekiálltam vetkőzni a vegyszerbolt előtt. Ahogy utólag összeszámoltam a puklikat, olyan sokszor csípett a lábamba.…..
Mint köztudott, az interneten leledző dolgok olvasása néha-néha végtelen ciklusba megy át, azaz már csak ezt a bejegyzést elolvasom, már csak arra linkre rákukkantok, de még csak ezt... Így lehetséges az, hogy valahonnan elindulva kilyukadtam az úgynevezett "rocket stove" nevezetű…..