Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Aussie pride

0 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még szeptemberben jelent meg itt Tamás posztja, aki akkoriban kezdte meg Svájcban egyetemi tanulmányait. Most azonban mégis úgy döntött, visszaköltözik Magyarországra. Sok minden más mellett ennek okára is fény derül mostani írásából. „Eltelt nagyjából egy hónap a…..
Aussie pride 2012.11.06 13:56:48
@wásztákhurwáh: ha van pl 10 hely az egyetemen, es o megkapja akkor a 11-ik mar nem. Namost 6 het utan visszalepni annyit tesz, hogy az a bizonyos 11- ik mar nem tud a helyebe lepni, tehat elvette mas elol a lehetoseget.
Aussie pride 2012.11.06 15:06:42
@wásztákhurwáh: nem, mert a 11-ik lehet hogy ugyanannyit teljesitett, netan jobbat de megis ot valasztottak. Errol oldalakat lehetne megtolteni. Te igy latod, en ugy.
ENNYI!!
Kisebb csend után ismét jelentkezett egyik legrégibb szerzőnk, Hothead, egyenesen Ausztráliából. Azt gondolom, mai írása kifejezetten nyugtatólag hat majd, és méltó lesz egy nyugodt és kellemes hétvégi naphoz. Ráadásul az is kiderül belőle, le kell-e szállni a bringáról, ha…..
Aussie pride 2012.11.04 00:47:55
@bobsys: ti ha jol tudom, Sydney-ben voltatok. Most meg USA?
Mi tortent ha nem titok?
Aussie pride 2012.11.04 00:53:56
@dzseebee: sajos de, bejon a kuszob alatt. Vagy a klimabol jon ki. Vagy szaz masik lehetoseg. Hidd el, bejonnek, egy pelda az itteni minosegre.
Ritkan van kuszob, ritkan van rendesen zarodo ablak, ritkan van barmilyen minoseg. Az ausztral ebbe szuletik bele, ha valami 70%-an jo, akkor az mar tokeletes szamara. Csak a nem evilagbol erkezett emberek panaszkodnak ilyen dolgok miatt.
Ismerosom festo mellett dolgozott, meselte hogy kimentek festeni egy oreghez, es a szobaban az ajto folott egy ilyen alien tanyazott. Az oreg szolt hogy ne bantsak, hagyjak ott ahol van, a festo kerdezi hogy akkor hogyan fesse ki a szobat. Valasz: fesd korbe de ne zavard meg, nagyon jo legyfogo.
Majdnem leestem a szekrol.
Aussie pride 2012.11.04 04:23:36
@wásztákhurwáh: en elvagyok a vadallatokkal. Ha betartasz par egyszeru szabalyt akkor nem lesz sok gondod veluk. Azt kell megerteni, hogy mi jottunk az o teruletukre, ez pont olyan amikor te a szomszedod jon a teruletedre. Ideig oraig elturod, aztan ha kell, puskat ragadsz:-))
A döntéstől a barátságig számtalan vetületét veszi végig az új otthon keresésének mai szerzőnk, aT, aki tapasztalatból beszél, hiszen több mint egy évtizede él Kanadában. „Olvasgatom ezt a blogot már egy ideje, annál is inkább, mivel jómagam is átkeltem az óceánon. Ez…..
Aussie pride 2012.10.30 03:12:21
@hagyma: van jobb, itt yu-mi a neve, litvan es ugyanaz turo es csoki csak picit kissebb es sokkal finomabb.
Az itteni turo rudi:-))
Az sem jelent mindig garanciát, ha az ember hosszú, alapos tervezés és tájékozódás után indul neki a világnak. Erre példa a mai poszt is, melynek szerzője, ana Kanadában próbált meg boldogulni, Érte pár kellemetlen meglepetés... „Elsősorban azért írom meg történetemet,…..
Régen jártunk már Londonban :), szóval éppen itt az ideje, hogy ismét a szigetország felé vegyük az irányt. Linda egy szerelmet követve ment a brit fővárosba, a kint élet élménye még egészen friss, ám az odavezető út nem volt egyszerű. „Sajnos volt több mint egy évem…..
Aussie pride 2012.10.19 00:28:26
@SilentDreams: ide rengetegen jonnek igy. Az esetek 98%-ban nem is tudsz meglevo allasra jonni max csak multi-s kapcsolattal.
A ketkezi szakemberek lehetosege meg igy is elegge korlatozott mert amikor felhivsz egy ceget, kb a 2-ik kerdes hogy hany ev itteni tapasztalatod van, adj meg 2 munkaltatot hogy fel tudjak hivni, illetve 2 kozeli baratot.
1-2 hetes ittlet utan ez sokkoloan tud hatni, de a magyar megtanult kuzdeni. Az ismeroseim joresze elkezd melozni en is addig talpaltam mig a sajat szakmamban helyezkedtem el.
1 ev utan mar szinte "gyerekjatek" munkat talalni.
Aussie pride 2012.10.19 03:29:17
@váj mí: tehat ennyi amit tudni erdemes ausztraliarol?

En kicsit mashogy latom. Az allat az allat, egyutt lehet elni veluk, amiota itt vagyok, jo ha 5-10 alkalommal talalkoztam pokkal amibol talan 2-re mondtak hogy veszelyes. Kigyoval meg nem is volt dolgom.
Messze van ez teny. Elony es hatrany is egyben.
Tuzvesz, arviz. Mindenhol van, talald ki hogy Mo-n nincs arviz vagy tuz...
Ha te ennyit ismersz ebbol a szigetbol akkor nem vagy tul szerencses...
Határátkelő Az utópia csapdája 2012.10.17 07:01:00
Nagyon izgalmas írás következik, hiszen Balázs segítségével megjárjuk benne Ausztráliát és Norvégiát (az út során lesz majd másfél méteres gyík és kedves biztonsági őr is), de engem nem ez fogott meg benne a legjobban, hanem az, ahonnan az egész kiindult. „Egyik délután…..
Aussie pride 2012.10.17 08:55:42
Aussie pride 2012.10.18 00:39:34
@Van_mikrohullámú_sütőtök?: azert Sydney-ben nem ennyire egyszeru, bar csak megszokas kerdese. Eleinte mikor mesz valamerre ahol mar 1-szer voltal, ugy erzed itt kell jobra fordulni. Na ez itt pont azt jelenti hogy balra fordulj. Ellentetesen van mint ahogy erzed. Megkerdezni Sydneyben azert nem egyszeru mert a legtobb ember vagy turista a belvarosban, vagy kulfoldi tanulo, vagy evek ota ott elo angolul nem beszelo mas nemzetseg.
Es neha olyan utcanevek vannak hogy leirni alig lehet, nemhogy ugy kiejteni hogy mas megertse.
Arrol mar nem beszelek, hogy van kb 1000 suburb Sydney-ben, es mindenfele ugyanazokat az utcaneveket hasznaljak. Ez is vicces tud lenni. Vagy 2km alatt atmesz 3 suburb-on, mert olyan kicsi.
Hatalmas házunkat egy kis kunyhóért – ez lehetne a mai poszt mottója, amely – őrület! – Kenyából érkezett, András küldte, aki párjával egy búvárbázist vezet az afrikai országban. Jó olvasást és nézelődést! „Idén január első napjaiban készítettünk feleségemmel…..
Egyik rendszeres kommentelőnk, Váj mi küldte a következő írást. Mit is mondjunk, alighanem okoz majd némi meglepetést, mert nem túl hosszú, viszont elég ütős... Nem is mondok többet, jöjjön a történet! „Jelenleg Dél-Németországban élek, illetve ott van a bázisom, mert…..
Írországból érkezett a mai történet, melyet hétköznapinak semmiképpen sem neveznék. Szerzője, drk nagyon jó állásajánlatra költözött ki, és még helyi viszonyok között is kifejezetten jól él. Pedig nagyon mélyről indult. Tanulságos történet, még tanulságosabb…..
Folytatjuk Péter történetét, aki minden mindegy alapon megpályázott egy új-zélandi állást, aminek felmondás, egymillió forintos repülőjegy és házasság lett a vége (az első részt ide kattintva olvashatjátok). Ott kapcsolódunk be, hogy hőseink gépe leszáll…..
Aussie pride 2012.10.02 00:14:09
egészen messzire kalandozunk Pávalány segítségével, aki Indiából küldte el levelét. A mai poszt csupán bevezetője egy, ígérete szerint rendszeresen jelentkező sorozatnak, melyben a mindennapokkal ismerkedhetünk majd meg. „Ötszázhatvannyolcezer falu. Hatszáztizenkilenc…..
Töprengtem egy ideig, megjelentessem-e a mai posztot, amiért most mégis itt olvashatjátok ezt a történetet, az az, hogy érzésem szerint egy meglehetősen elterjedt látásmódot jelenít meg. Úgy érzem, a szerzője, Eszter, már eldöntötte, hogy el szeretne menni Magyarországról, abban…..
Aussie pride 2012.09.17 05:47:50
@hagyma: Sokkal tobbre becsulok egy ketkezi munkast mint egy oltonyos kocsogot, aki plane lenezi a masikat.
Arrol nem is beszelve, hogy az alkamunkanak nevezett melokat sokkszor sokkal jobban fizetik mint egy ket sirankozo oltonyos munkajat.
Nezzuk csak a szemetszallitokat, tobbszoros tuljelentkezes es eves varolista van hogy bekerulhess.

Persze a mosogatas ez alol kivtel.

Hogy all a blogod kollega?
Igen kedvelt olvasmanyom volt amig irtad.
Aussie pride 2012.09.17 08:31:29
@Fruka1: mi dolt be AU-ban neked?
A mai poszt kissé rendhagyó lesz, és inkább vitaindító jellege van – de néha ilyen is kell. Iván ugyanis arról írt, hogy amikor külföldi munkáról van szó, miért elégednek meg oly sokan a legegyszerűbb munkákkal, miért nem törekednek többre, jobbra? Még egyszer: az írás…..