Regisztráció Blogot indítok
Adatok
frankzappa

5 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„A statisztikák szerint e nemzedék negyedének meg kellett volna halnia” – mondja Szergej Mirosnyicsenko orosz rendező a Kossuth Rádiónak adott rövid interjújában az utolsó szovjet nemzedékről, amelyről dokumentumfilmet forgatott. A felmérések szerint a drog- és az…..
Több mint negyven neves kínai író, jogász és aktivista írt nyílt levelet Kína új vezetőjének, sürgetve Liu Xiaobo Nobel-békedíjas író szabadon engedését – számolt be a South China Morning Post. Hamarosan átveszi a Nobelt Mo Yan kínai író, aki  idén irodalmi…..
Új államelnököt választott Kína. Halálra izgultam magam. Xi Jinping lett a befutó, most már nyugodtan tudok aludni. Eljött a hétvége is, ezért tízrészes, Kínával kapcsolatos tévhitekről szóló sorozatunkat főzéssel indítom. Nem is húzom tovább: a gyorsbüfékben kapható…..
A válasz helyett felteszünk öt további kérdést. Mekkora Kína? Hányan laknak ott? Tényleg olyan nagy a kínai gazdaság? A kínaiak csak "Made in China" autókat vezetnek? Esznek hamburgert? Megnéztük honnan fúj a "keleti szél".  Nem akartunk egy óriási adathalmazt létrehozni,…..
Tegnap végighallgathattuk a leköszönő vezető, Hu Jintao beszédét. Tartalmáról és az elmúlt tíz év teljesítményéről megoszlanak a vélemények.  Hu Jintao 101 perces beszéde közben 2012. november 8-án (Xinhua/Huang Jingwen) Részletek a kínai elnök…..
Régi-új elnöke van az Egyesült Államoknak, és most Kína is „választ". A ma kezdődő kongresszus több mint 2000 fős delegációja fogja eldöntetni, hogy ki lesz 1,3 milliárd ember vezetője az elkövetkezendő 10 évben. Izgulásra nincs okunk, nem kell végignéznünk Obama-Romney…..