Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cirrocumulus

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok! A következő levelet küldtem pár nappal ezelőtt kedvenc személyszállítóinknak, gondoltam, ez is egy "tanulságos" eset, így elküldöm nektek is. :)"Tisztelt MÁV-START  Zrt.! Mai kalandos utazásomat mindenképp szeretném megosztani Önökkel, hogy a kedves tulajdonosoknak…..
Cirrocumulus 2012.09.08 01:33:14
Nő létére ritka nagy paraszt a posztoló, (ami a hangnemét illeti),pedig leginkább önmagának köszönheti a kalandját.

-Ha egy ajtóra ki van írva, hogy az foglalt, akkor az azt jelenti ami, tehát le van foglalva. Ne azzal törődjön már, hogy van-e pecsét a papíron, hanem értelmezze a szöveget.

-(Mivel a szerelvény már itt késésben van jó szokásához híven, időnk nem volt előremenni, ezért, amikor "sípoltak az ajtók", felugrottunk a vonatra.)
Miből gondolja, hogy a vonat már Kelenföldön késett? Abból, hogy neki nem volt ideje előremenni?

-(Mellesleg az ELTE meteorológia szakára járok, szóval kétlem, hogy -már bocsánat- böszmébb lennék, mint ő!)

Na ez végképp kiverte nálam a biztosítékot.
Járjuk körül egy kicsit.
A jelenlegi bolognai-rendszerben úgy lehet meteorológus valaki, hogy először felvételt nyer az egyetem földtudományi szakára. Ez nem nagy durranás, ugyanis mivel nem sokan szeretnek matematikát-kémiát-fizikát tanulni, ezért borzasztóan kevesen jelentkeznek erre a szakra. Hogy kilegyen a létszám, nem ritkán már a hármas vagy az ennél rosszabb eredményt elérők is bekerülhetnek az egyetemre. Bekerülni könnyű,...na de bent maradni, már egyáltalán nem az. Ha sikerül, akkor az ember három év után diplomázni fog földtudományból. Mikor ez megvan és már rendelkezik úgynevezett BSc-diplomával, újra felvételizhet az MSc fokozatra és ekkor már meteorológus szakirányon tanulhat tovább.
Tehát vagy van már diplomája és valóban meteorológusnak tanul, vagy még nincs neki és a földtudományi szakra jár, és majd csak a jövőben, ha minden sikerül, válhat meteorológus hallgatóvá.
(Az viszont igaz, hogy ez egyáltalán nem büfé-ruhatár szak. De csak akkor dicsekedjen vele, ha már el is végezte, mert bejutni még nem érdem.)

Nos kedves leendő kollegina: Én már elvégeztem az egyetem földtudományi szakát, noha nem az ELTÉ-n, hanem az SZTE-n (volt JATE).
15 indulóból négyünknek sikerült diplomát szerezni. És helyetted szégyellem magam, amiért egyetemista létedre ennyire alulmúlod a mércét, és ilyen hangnemet ütsz meg a saját butaságod miatt.

Másrészt honnan tudod, hogy a kalauz milyen végzettséggel rendelkezik? Tudod, hány diplomás kalauz van? Ezt hozta magával a mai világ. Lehet, hogy mégsem a kalauz a "böszmébb"? Te sem ismered őt, mégis lenézed.

Üdvüzlettel: Egy földtudományt végzett, meteorológiai vizsgával is rendelkező KALAUZ!