Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TomatoMalta

27 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Folytatom, ahogyan ígértem. Bár most egy kicsit körülményesebb, mert nincs még internet a házban ahová költöztem (Ők is csak két hete laknak ott). Szerencsére egy vadonat új lakásról van szó, ezért nem bánom. A srác aki a lakást kiadta azt mondta, hogy február első hetében…..
Újra itt vagyok. Sajnálom, hogy eddig nem tudtam frissíteni a blogot, de be vagyok havazva. Annyi új dolog történt velem mostanában, amennyi az elmúlt 3 hónapban összességében nem. Először is új lakásba költöztem és van egy másod állásom is. A karácsonyt egyedül…..
Múlt vasárnap Christmas party volt nálunk. Néhány szomszéd (akiknél a születésnapi vacsorámat tartottuk) és Nicola barátai voltak meghívva meg persze én. Christmas drinks and nibbles with a touch of Sweden and the UK néven szólt a meghívó vagyis "Svéd és UK karácsonyi ital és…..
Megint itt vagyok. Tudom, tegnapra ígértem, de ami késik, nem múlik....... Vasárnap a Marsaxlokk-i piacon jártam, ami itt nagyon híres, minden vasárnap árusok lepik el a Marsaxlokk-i kikötő partját szinte teljes hosszában. Úgy kell elképzelni, mint otthon a Zsarnai piacot és a Búza…..
Régóta nem írtam új postot tudom, de el voltam foglalva többek között az otthoni dolgaimmal és  az intézni valóimmal. Szinte minden napra jutott valami amit el kellett intéznem. Igyekszem gyakrabban frissíteni a blogot és megkapok minden üzenetet, amit írtok és próbálok is…..
Ma pontosan 2 hónapja érkeztem Máltára. Viszont úgy érzem mintha már vagy fél éve itt élnék, sokkal többnek tűnik nekem 2 hónapnál. Olyan sok minden történt ez alatt a 2 hónap alatt, hogy máskor évek alatt nem történt velem ennyi minden. A születésnapomra…..
My new life in Malta Ünnepek 2012.11.04 16:40:26
A legjobban az időjárást szeretem ebben az országban. Még soha nem napoztam november első napjaiban, mert arra még sohasem volt pénzem, hogy a tél beköszöntével valami távoli országba utazhassak, ahol nyári meleg van, a téli sportokat meg nem szeretem (a telet se szeretem) ezért nem…..
Pontosan 14 napja nem írtam, de ma újra itt vagyok. A történet a következő: a második állásommal együtt már nagyon el vagyok havazva és kicsit fárasztó is ennyit dolgozni. Általában hozzá vagyok szokva, hogy szinte egész nap dolgozom, otthon is 2 állásom volt (bár nem minden…..
My new life in Malta A 2. állásom 2012.10.15 01:09:26
Kicsit, nagyon, vagy inkább elképesztően régen írtam új postot. Kissé elfoglalt lettem, mert szerda óta van már délutáni állásom is. A 2. állásomat Nicola találta nekem, mert Ő gyakran jár étterembe itt a környéken. Az étterem nem olyan típusú, mint a délelőtti hely, az…..
Újra itt vagyok, az előző napokban kicsit sok dolgom volt, nem volt időm új postot írni. Újabb interjúm volt péntek este, utálom a péntek estéket itt, annyira zűrös, túl sok ember lődörög az utcákon, többségében külföldi fiatal (magyar fiatalokat is hallottam, de nem mentem…..
Lassan úgy járok interjúkra, mintha csak a boltba szaladnék le valamiért. Ez a mai interjú azért még nekem is sok volt, pedig én türelmesnek tartom magam. Az interjú egy újabb éttermi álláshoz volt én délutánra szerettem volna, akár estig. Az időpont 17.30-ra volt…..
Az előző posztban nagyjából ott hagytam abba, hogy kipróbálom a Portomaso-s éttermet és majd meglátom, hogy melyiket válasszam. Reggel fél 8-ra kellett mennem, az étterem ajtaja már nyitva volt és csak egy valaki volt a pult mögött aki éppen előkészítette a nyitást. Megmutatta,…..
Mióta legutóbb írtam egy kicsit felgyorsultak az események. Leírom szép sorjában. A második napom az étteremben még jobb volt, mint az első. Nem sok vendég volt ezért a "staff" vagyis mi (Jude, Jack, Andrea, és én) elég jól elszórakoztunk. Egész nap dumáltunk, persze mindenki…..
My new life in Malta Az első napom 2012.09.24 19:47:52
Ma elkezdtem dolgozni az "új" munkahelyemen. 9-re kellett mennem és 6 órás a meló. A kitchen helper meló amit elvállaltam, úgy 10-15 perc busszal. Ez az utolsó interjúm helyszíne. Saját króm borítású pultom van, ami felett egy olyan polc van, mint a pizzériákban kicsi…..
Az elmúlt pár nap nagyrészt állásinterjúkkal telt (nem csak kagylót gyűjtögetni jöttem Máltára), mivel az irodai állásokról, amiket megpályáztam még nem kaptam visszajelzést, gondoltam addig bármi jó lesz. Így aztán elküldtem a CV-met, meg a motivációs levelet néhány…..
Kezdjük a költöztetéssel. Reggel 9 óra körül megérkezett az utcába egy hatalmas piros autó amelyiken daru is volt. A sofőr és a segédje szépen komótosan (ebben az országban senki nem siet semmivel) összerakták a daru darabjait, kitámasztották az alját (azt hiszem szaknyelven:…..
My new life in Malta Cserkészek 2012.09.17 20:16:03
Tegnap reggel délelőtt St. Juliansba menet a főúton parádéba botlottam. Cserkész csapatok vonultak fel zászlókkal, egyenruhában. Nagy múltra tekintenek vissza Máltán a cserkészcsapatok, az elsőt éppen Sliemában 1908-ban jegyezték be. Összesen 47 bejegyzett cserkéscsapat létezik…..
A következőkben olyan dolgokról fogok írni, amelyek különböznek attól, amit megszokhattunk otthon. Nem feltétlenül rosszabb, csak más.     Házszámok: A házszámok itt sorban követik egymást, nincs páros és páratlan oldal, csak szép sorban egymás után (nem…..
Ha klasszikus posztot szeretnétek készíteni, akkor első lépésben az új bejegyzésnél kattintsatok a klasszikus gombra: Ezt követően pedig a lépések a következők: Ezeken túlmenően az "Egyéb beállítások"-nál tudjátok megadni a szerző címét, ha többen szerkesztitek a blogot,…..
Ma Valettában voltam a személyi igazolványomért, utána pedig felfedeztem a környéket. Vittem az értesítő levelet az irodába ahogy kérték, de először újra fényképet kellett csináltatni. Nem, nem azért, mert elrontották, hanem mert az a kép kerül a kártyára amit akkor…..
Ma reggel levittem az ajtó elé a szemetet, mondtam Nicolának, hogy várom a levelet az ID Card Office-ból, így ideadta a postaláda kulcsát, de reklám újságokon kívül semmi nem volt benne. Azt mondta, nézzem meg később. Később Ő elment valahová én meg neteztem a gépen, amikor…..
My new life in Malta A partról.... 2012.09.13 12:03:40
A partra a legelső este óta minden nap lemegyek legalább 1 órára sétálni. Fürödni, délután szoktam, mert melegebb van. A fürdéssel kapcsolatban Nicola még az első nap mutatott valamit... Mivel néhol nagy hullámok vannak, és a part sziklás, vigyázni kell, nehogy megüsd magad,…..
A szerda, pont úgy indult mint a többi nap: korán kelek (7 előtt) gyors zuhany, kávé, reggeli, azután irány valamerre. Most St. Juliansba (San Giljan a helyiek nyelvén) mentem vásárolni, van ott egy jó szupermarket és olcsóbb is mint ami itt van a közelünkben. Vettem olajat,…..
Amennyire csendesen indult a reggelem, annyira felgyorsult délre. Reggel beszélgettem Nicola - val, aki elküldte a CV-met egy fejvadász nőnek, aki keres nekem munkát. Eközben én regisztráltam az ETC Málta oldalra, ami munkakeresésben segít. Ekkor jöttem rá, hogy NI szám is kéne,…..
A szervezés első napja! Eredetileg is úgy terveztem, hogy hétfőn korán kelek és megyek Valettába személyi igazolványt csináltatni. Egyébként itt az emberek sokáig alszanak, 8 -9 óra mire embereket látni az utcán. Én 7.45-re indulásra készen voltam, Nicola még aludt, mint…..