Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsuzs@

11 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A lehetőségek fizikája A kvantumfizika/kvantummechanika egy rendkívül érdekes dolog. Sokaknak előítélete van ezzel kapcsolatban, sokan egyáltalán nem hallottak róla. Több, a kvantummechanikával foglalkozó tudós a lehetőségek fizikájának nevezi. Ez az elmélet olyasmit tükröz,…..
Igaz hogy válság van, de autó mindig kell. Mivel egyelőre csak hosszú távon térül meg az elektromos autóba történő beruházás, a „biznisz” még nem idult be gőzerővel, de előbb-utóbb eljön az idő, amikor golfautó-hangú verdák járják az utakat. Van lehetőségünk,…..
Az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. megbízásából készített országos kutatásból kiderül, hogy 2008 végén a magyar lakosság - saját bevallása szerint - 52%-a válogatja külön az otthonában képződő csomagolási hulladékot. Ez mindenképp biztató eredmény az előző évekhez képest. A…..
"A Lehet más a politika társadalmi kezdeményezés február 5-én, a budapesti Toldi Moziban mutatta be adománygyűjtő kampányát és az ehhez készült videót.A sajtótájékoztató résztvevői és a film szereplői - többek között Péterfy Bori, Para-Kovács Imre, Puzsér Róbert,…..
A Magyar Rádió újjászületése óta lila Petőfi Rádió - közszolgáltatási kötelezettségéből adódóan - látja el a hazai alternatív-underground zene terjesztésének prófétikus szerepét. Ennek egy újabb állomása a második válogatáslemezük, amelyen az egy-két nagyobb név…..
zsuzs@ 2008.12.11 21:56:06
Az osztrák kormány november 11-én közzétett tanulmánya szerint a géntechnológiával kezelt haszonnövények terméknység-csökkenést okoznak. A kutatás során a Bécsi Egyetem GM kukoricával táplált egereket, melyeknek már harmadik generációja kisebb súllyal jött világra a…..
Az EU pénzügyminiszterei hamarosan döntenek arról, hogy az Unió költségvetéséből futja-e majd az afrikai gazdák támogatására. Az Európai Bizottság nyáron fevázolt tervei szerint az élelmiszerválság által súlytottak számára nyújtandó 1 milliárd eurót az EU…..
zsuzs@ 2008.11.04 15:46:51
(:
Először azt hittem, ugyanaz a két hír, csak el van írva a városnév, de nem: "Késekkel és bárdokkal szinte felkoncolták a szombat hajnalban Kecskemét-Hetényegyházán kitört tömegverekedés két résztvevőjét, ketten pedig könnyebben megsérültek szombat éjszaka. A…..
A ONE olyan nemzetközi szervezet, mely szakértőivel, cselekvő állampolgárokkal és kampányaival küzd a szegénység ellen, és a tömegeket egyesítve próbálja felhívni a figyelmet a rendkívüli nyomor problémáira.Az oldal szerint a tömegek egyként való felszólalása (pl. egy…..
A freepoverty.com oldalán földrajzi helyeket kell megtalálnunk a világtérképen. Egy helyes megoldás 10 pohár vizet ér, azonban pontosnak kell lennünk, különben pohárlevonás jár. A feladat nem a legegyszerűbb, aki azonban jártas a földrajzban, annak nem lesz gondja.A játéknak…..
Az őrült reggae-producer-zseni, Lee "Scratch" Perry a szokásához híven idén is jelentkezett egy újabb lemezzel. A Repentance című anyagon az amerikai rockzenésszel és producerrel, Andrew W.K-vel, dolgozott együtt, de vendégként segédkezett még - többek között - Moby is.…..
A blog jobb oldalán bannereket találsz. Ezekre kattintva olyan (angol nyelvű) oldalakra jutsz, ahol kvízkérdések megválaszolásával, fővárosok vagy országok térképen való felismerésével, vagy egyéb módon gyűjthetsz élelmet a rászorulók számára.Az angolul nem beszélők…..
Naiv Adófizető alias Peti megdöbbenéssel vegyes értetlenséggel tapasztalta, hogy a Petőfi Rádió annyira minimál üzemmódban működik, hogy a robotok olvasatlanul törlik a beérkező leveleket. Csak halkan jegyezzük meg, ezek azok, akik operettet sem sugároznak! Egy hete írtam a…..
Attól, hogy egy netes szolgáltatásnak olyan neve van, mint egy német, c-kategóriás rave-csapatnak a '90-es évekből, még lehet(ne) jó. Első hallásra a Qtrax sem tűnik rossz dolognak. De csak első hallásra. Persze: ingyenes és legális letöltés, mindenféle korlátozás nélkül.…..
Itt bővebben:nagym.blog.huInnen letölthető ingyenesen:tapeundergroundÉrtékeld: ..
Több támadás is érte a pár éve készített "Mi a csudát tudunk a világról" című filmet. Az Élet és Irodalom, a Washington Post egy cikke is behúzza azt, illetve a Youtube videómegosztó oldalon is jelentek meg paródiák... Az Élet és Irodalom egy cikke szerint ez mind…..
nagyM blog Laika visszavág 2008.01.07 13:40:00
A Tape Underground zenéjén felbátorodva tovább túrtam a Myspace-t magyar triphopért, aminek meg is lett az eredménye: a Laika Revans. Friss, pszichadelikus triphop paranoiásoknak. A Laika Revans Mysapce-s oldalán ugyan csak 4 számot hallgathatunk, de nagyjából képbe kerülhetünk a…..
Nem gondoltam, hogy december közepén kerül majd a kezembe (illetve a merevlemezre) az év albumának kikiáltott cucc. Ez pedig nem más, mint a Tape Underground Alszik, kapcsol című anyaga. Triphop, elektronika, dub, szépen, okosan, lazán... Ez a nap is úgy kezdődött, mint a többi:…..
Próbáljátok ki, és az eredményeiteket írjátok meg kommentbe! Mindent bele, nem valami könnyű. Vidd be a pöttyöt a kör közepébe! Piros részt nem érinthet! ..
zsuzs@ 2007.12.16 18:02:38
A japán tudós, aki nagyon szerette a vizetVolt egyszer egy Masuru Emoto nevű japán emberke, aki amolyan tudós lévén kíváncsi volt, hogy a víz csak fizikai behatásokra reagál, vagy vajon a szellem, a gondolatok hatása is megbuherálhatja szerkezetét. Magyarul arról van szó, hogy a…..