Regisztráció Blogot indítok
Adatok
juan88

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Immár 2019 első napja van (már az adásban), ami ugye általában igen csendesen, visszafogottan szokott telni, de nem Bajusznál, aki valamiért még mindig pörög, mint egy bádoglavór a metlakin. Lehet tegnap sok volt az eki, mert ma ott folytatja, ahol tegnap éjjel befejezte, és ocelot…..
Hát itt vagyunk újra. Petinek ma véletlenül a női kellékes szertárból hozták fel az öltözékét, és lusták voltak visszamenni újért, úgyhogy beadták Petinek, hogy igen, ez egy száz százalékosan férfi ing és nem egy női blúz, aztán röhögve kimentek kávézni a büfébe. Era gongat, Greg szuperképességére…..
Zoltán tesztjének eredménye alább. (Weshopos rendelésnél az automatikusan érkező levél csak a rendelés beérkezését nyugtázza, a szállítást egyeztető emailig nem lehet ugye biztos az ember, hogy tényleg sikerült megvennie a terméket, de azért 5 nap alatt illett volna az OTTO-nak erre a pontra…..
juan88 2016.12.27 10:15:07
@JunkieeeBoy:
Na, Amazonon pont nincs paypal, csak hogy tudd.
A cím nem túlzás, a Game2: Winter című orosz túlélőshow minden jelentkezőjével aláíratnak egy nyilatkozatot, miszerint tudomásul veszik, hogy a műsor folyamán  életüket veszthetik, megsebesülhetnek, megerőszakolhatják őket. Eddig hatvanan jelentkeztek, köztük egy amerikai és 59 orosz. A…..
Anikó érkezik szép ruhában, spanyolos style-ban és pukedlizve. Mosolyából ítélve jól érzi magát a bőrében, majd azt mondja ez egy nagyon különleges este. It means that, egyrészt végignézhetjük az utolsó párbajt, másrészt egy olyan gázgéza sorversenyt is kapunk az arcunkba, amiben hagymaevéssel…..
A napi kérdés az én esetemben mindig ugyanaz, vagyis Önök kit hívnának ki xxx nevében, ma ugye Atti nevét kopizták az x-ek helyére. A windows megint fagy, és baszik mutatni a neveket, de Anikó zseniálisan spontán műsorvezetői skilljeivel a felirat nélkül is tudja sorolni a lehetséges neveket,…..
Az MR-vizsgálat utáni éjszaka voltak gondjaim az alvással. Fel kellett dolgoznom az információkat, és el kellett kezdenem stratégiát építeni. Mindkettő korai egy olyan helyzetben, amikor az ember azt sem tudja, mivel áll szemben. Persze miután átmentem az ilyenkor szokásos vergődésen, már kissé…..
Én mélyen együttérzek Gáborral, de őszintén szólva nem látom, hogy ezt a csatát megnyerhetné. Szakértőink válaszát még várjuk, valószínűleg arról fog szólni, hogy a vásárlás után mindig le kell ellenőrizni a terméket, mert aztán egy hónap múlva nehéz bizonyítani, hogy nem nálunk ázott el. Abban…..
juan88 2016.09.12 23:08:40
@gyökérgumó: Építkeztél, felújítottál mostanában? Egyrészt ettől, hogy "kőlap" a hideg ráz. "Kőlapot" szerintem dédnagyanyám tett a döngölt padlóra.
Másrészt egy mostani, minőségi laminált padlót simán felmoshatsz. Én most vettem 3 szobába 10mm--es (!) laminált padlólapot, és hozzáteszem egyáltalán nem drágán, akciósan 3000 Ft nm ár környékén. Ha tudtam volna, hogy találok ennyiért ilyet, igencsak elgondolkodtam volna, hogy greslap helyett is ezt vegyem.
Harmadrészt láttál már olyan hálószobát ahol csempe, vagy gres van? Naugye. A padlószőnyeget meg nem mindenki szereti.
Férfi és nő, a napokban megint sokat gondolkodtam, hogy, hogyan s miként lehetne ezt az egész dolgot jól csinálni. Mik azok a dolgok, amik az elmúlt években megváltoztak, s hogyan is kell "jól viselkedni" egy nőnek. Avagy mik azok a berögződések, amin változtatni kell. Kezdem úgy érezni, hogy a…..
juan88 2016.06.01 12:03:56
@Anticinderella: Nem ennyire egyszerű, de kezdetnek megteszi. :)

Igazából egy "pióca" mindig idegesítő, de ne keverjük össze a zöld lámpát, vagy - és tudom, hogy ez most nagyon pejoratív lesz - a felkínálkozást a tapadással. Ez utóbbitól pedig szintént megkülönböztetném a rendelkezésre állást.
Férfiként úgy gondolom, hogy a felkínálkozás, nemhogy belefér egy nő részéről, hanem kifejezetten vonzó tud lenni. Egy olyan női személyiséget sejtet a háttérben, aki igenis tudja, hogy mit szeretne, és ezt nem rejti véka alá. Egy ilyen nőt nehéz elutasítani.
A rendelkezésre álló nőt ugyan még nehezebb (merthogy minek utasítaná bárki el, amikor elég csak talonban tartani, aztán hívják ha kell), viszont az a női karakter lealacsonyodása, hogy stillszerű legyek, fut a szekér után, tudja hogy nem veszi fel, de hátha. :)
A piócák meg mindig idegesítettek. Ide azok a nők tartoznak, akik annyira de annyira távirányítósak, hogy nem veszik a lapot, gyakorlatilag utasításba kell nekik adni, hogy kopjanak le. Ez roppant zavaró, idegesítő tud lenni. Plusz ez ugyanúgy egyfajta megalázkodás.
Disclamerként elmondanám, hogy én sokszor érzem magam kurva öregnek ehhez a világhoz, még harmincon innen. Ez az érzés akkor tör rám, amikor egy nőre (konkretizálva a feleségemre), én úgy tekintek, mint a társamra. Isten őrizz, hogy fölé akarjak emelkedni, vagy tárgyiasítani. A másik ami erősíti ezt a koravénségemet, hogy én egyszerűen már 16 éves korunkban tudtam, hogy nekem ő lesz a feleségem, és kész. Nem vagyok az a kifejezett tökölős fajta.
A film bő évszázados történetében számtalan alkalommal történt meg, hogy bizonyos kellékek, tárgyak elhomályosították a főszereplőket. Többek között ez az autóknak is sikerült, amik közül számos legendás státuszt vívott ki magának. Rengeteg példány volt képes hatást…..
juan88 2015.11.13 12:17:24
A történelem során minden totalitárius, vagy a demokráciától távolodó rendszer elsősorban a forradalmi eszméket megszülő társadalom- és bölcseszéttudományokkal került szembe. Bár Magyarországon a közhiedelemmel ellentétben nincs diktatúra, idén áprilisban mégis…..
juan88 2015.04.23 11:49:06
Kiváló iromány. Hasonlóan gondolkodtam én is, pszichológusként érintett is vagyok a témában. (Bár teszem hozzá piacilag már középtávon jobban járnék a szak nehezítésével)
Magukhoz a társadalomtudományokhoz különösképpen a bölcsészethez és a pszichológiához való hazai hozzáállás, azért messziről is jól láthatóan hordja magán a kommunizmus cipőtalpának a nyomát. Az emberek nagy része vagy úgy gondolja, hogy beszéddel, vagy gondolkodással nem lehet értéket teremteni, mert abból még soha nem lett kenyér, vagy egyszerűen félnek a pszichológustól. Az a fura kettősség, hogy mindeközben, mondjuk az ügyvédekre, bankárokra nem így gondolnak mutatja, hogy a társadalomnak nem a fizikai.produktum hiányával van problémája, hanem rögzült bennük egy.évtizedes aknamunka ezek ellen a foglalkozások ellen, és mély nagyon mély a tudatlanság, dezinformáció a munkánkkal kapcsolatban.
A fő probléma azzal kapcsolatban amit a poszter pedzeget, hogy most.mikor ez a trend megfordulni.látszik, és egyre többen kérnek segítséget pszichológustól, és értik meg végre, hogy ez nem vudu varázslat, és hasznukra, nah akkor jönnek elő ilyen elképzelésekkel. Aztán pikpakk demonizálják a társtudokat pillanatokon belül. Abban az országban ahol a diagnosztizált depressziós esetek, mentális problémák a világ élvonalába emelnek minket. Óriási szükség lenne a mentálegészségügyi ellátás támogatására, társadalmi elfogadottságának növelésére. Ma ugyanis kritikus egy mentális beteg gyógyulási kilátás, az intézményesített ellátásról annyit, hogy amíg Svédországban 1/4 az orvos/beteg arány itthon 1/60. Ízlelgessük ezt a számot. A magánszektor pedig irgalmatlan hányadban szürkegazdaság (ennek okaira nem térek ki), amiatt csak nehezen talál információt egy beteg arról, hogy hol kérhetne segítséget.
Félő, hogy ezek az intézkedések, nemhogy konzerválják a jelenlegi állapotokat, de még vissza is vetik 10 évvel.
Olvasónk hiába szedte a fogamzásgátlót, teherbe esett. A nőgyógyász, aki a tablettát is felírta aljas gyilkosnak nevezte, mert el akarta vetetni a gyermeket. Kedves Szerkesztő!   Most fedeztem fel a Praxis blogot, látom, elég régen működik már. Kicsit olvasgattam a korábbi…..
juan88 2015.04.19 09:34:34
@neduddki21:
Hát azért itthon nem a legelterjedtebb eljárás a nyílt örökbefogadás.
juan88 2015.04.19 09:44:31
@neduddki21:
Ez egy kijelentés, az különbözteti meg az érvtől, hogy ez nem érv, az érv meg az.
Dolgozott gyermekvédelmi alap- vagy szakellátásban? Netán ilyen civil szervezetnél? Vagy csak ráguglizott, hogy vannak ilyenek?
Az tapasztalatom a szakellátásból nézve, hogy nem túl gyakori a.nyílt örökbefogadás nem gyakori. Sőt, én a tapasztalati alapon az értelmét is megkérdőjelezem.
juan88 2015.04.19 11:02:14
@neduddki21:

Éljen akkor a gyanúperrel, és beszéljen hülyeséget, tapasztalat nélkül. A maga dolga. Bár a fórum névtelen, nem jelenti azt, hogy bárki a levegőbe beszélni. Én egy okleves pszichológus vagyok (ebből fakad például az a magázás, ami annyira nem tetszik) , több éves szakmai gyakorlattal vidéki gyermekotthonban. Tehát tudom miről beszélek, és nem a Google első találatából idézgetek. Ettől függetlenül szíve joga úgy hozzáállni a dologhoz, hogy mindenki hülye, vagy hazudik.
Nálam egyébként az a hiteltelen aki kellő ismeret, vagy szaktudás nélkül osztja az észt, nyugodtan vegye magára.
A válaszom, ami talán meglepi, de úgy jött képbe, hogy a maga posztjára válaszoltam egyszerűen bemutatta azt a tényt, hogy a.nyílt örökbefogadás nem bevett alternatíva a poszter által írt esetben. De nem is egészséges dolog, majd ha látott már hasonlóan gondozott gyereket 18 évesen szóljon!
Még néhány nap, és nálunk is látható lesz a nagysikerű bestseller moziváltozata. Romantika vagy erőszak? Szerelem vagy aberráció? Debra Fileta nagyon pontosan rátapint a lényegre, amikor arra keresi a választ, mit is gondoljon egy keresztény az egész jelenségről. Meg kell…..
juan88 2015.02.09 14:11:28
@beszélő majom:

Ki beszélt TANÍTÁSRÓL? :) Egyébként most soroltam a példáimat. Az explicit példamutatás nem tanítás talán? Mi akkor a tanítás? Önnek mi az amit TANÍT a kereszténység?
juan88 2015.02.09 16:58:45
@beszélő majom:
1. Maga szerint...

2. Tisztázza csak. Én meg mindig úgy hallom a templomban, hogy "Íme hitünk szent titka", ezért is nem szabad nézni az átváltozást. Úgy gondolja ez nem rituálé? Amikor azt mondja a pap áldozás előtt,hogy Krisztus teste, az nem rituálé?

3. "Vegyétek és igyatok ebből, mert ez az én vérem kelyhe, mely értetek ontatik" Rituálé.
juan88 2015.02.09 16:58:45
@beszélő majom:
1. Maga szerint...

2. Tisztázza csak. Én meg mindig úgy hallom a templomban, hogy "Íme hitünk szent titka", ezért is nem szabad nézni az átváltozást. Úgy gondolja ez nem rituálé? Amikor azt mondja a pap áldozás előtt,hogy Krisztus teste, az nem rituálé?

3. "Vegyétek és igyatok ebből, mert ez az én vérem kelyhe, mely értetek ontatik" Rituálé.
A Medical Daily folyóirat egész évben beszámol a zavarba ejtő, megmagyarázhatatlan orvosi rejtélyekről. Lássuk a legmegdöbbentőbb eseteket. Kisagy nélkül született nő Teljesen érthető volt, amikor az orvosok koponya CT vizsgálatot végeztek a 24 éves nőn, akit szédülés és…..
juan88 2015.02.03 10:38:14
@melee sc:
Se a nyelvtanulás, se a reinkarnáció nem így működik ahogy lefesti. Ettől függetlenül abszurd gondolat, hogy a beteg "előző életében" kínai lett volna. Ráadásul itt a cikkben az exact magyarázat. Ez szerintem a legkevésbé izgalmas és érdekes a fenti esetek közül.
juan88 2015.02.03 15:20:51
@Desmond77:
Ha a szóbanforgó vihar rendelkezik egy hosszú távú információ tárral (hipocampus), egy eszközzel amely ehhez képes hozzáférni és az ebben tárolt képzetekhez asszociációkat kapcsolni, és kódolni (Wernicke beszédközpont), egy olyan eszközzel amely képes akaratlagos mozgatásra, motorikára a kódolt információ alapján (Brocca beszédközpont), illetve a két központ között biztosított az összeköttetés, és a dekódolás (Vezetéses beszédközpont) akkor probléma nélkül meg tudja épiteni a hóembert.
Ha viszont valamelyik rész ssérül, praktikusan a kódoló egység, és "hóember" címszó alatt egy homokból épített hableány asszociációit találja, akkor a legnagyobb hóban is megkeresi a homokot, hogy megépítse. Mindemellett meg lesz róla győződve, hogy ő hóembert épített.
Nyílván nem ennyire egyszerű a beszédképzés, de nem szándékozok pszicholongvisztikai előadást tartani Önnek. :) Egyébként a répa megfagy a teraszon, vigye be!
Január 18-án ért véget a hosszú tetszhalálból feltámasztott Játék határok nélkül, az a vetélkedő, ami eredeti formájában európai városokat eresztett egymásnak látványos, nagy díszletes sorversenyekben. Mostani verziójában már országok küzdenek egymás ellen, és nemcsak a…..
juan88 2015.01.26 10:27:01
@Transylvanianmixedgrill: A végén kiderül, hogy már médiaszabadságharcot is folytatunk,és mindenki hazudik az MTVA-n kívül. :) A sportolók,meg ugye arról híresek, hogy soha nem csalnak.:) :)
Bár alapvetően politizáló blogot írok, most szeretnék egy kis kitérőt tenni, a másik nagy szenvedélyem, az olvasás felé. Már régóta felgyülemlett bennem egy adag feszültség, méreg, a magyar kiadók felé, és gondoltam önterápiás céllal kiadom magamból. Előre közlöm,…..
juan88 2014.12.18 19:57:44
@Kjos:
Ez szerintem soha nem fog megtörténni. Az olvasást nem válthatja ki a szöveghallgatás. Az olyan lenne, mintha egy filmnek csak a hangsávját hallgatnánk meg.
juan88 2014.12.18 20:23:55
@juan88:
*hanem begépel egy könvet* helyett, *vagy begépel egy könyvet*
juan88 2014.12.18 20:42:12
@Kjos:
Jujj, nah Ő egy borzalmas szerző. :)
Méregdrága, modern technológiát szinte kötelezően illik ócsárolni. De vajon tényleg vacak, vagy csak szimplán elérhetetlen? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
juan88 2012.09.07 07:33:07
@Ironpen: Te is tudod, hogy nemcsak az első két bekezdés nem szól az autóról, ezen nem állok le vitatkozni...
Az viszont miért kellene, hogy érdekeljen engem, aki tfh. potenciális hibridautó vásárló, hogy hol és kik, milyen kocsiról lepakolva építették meg a Tankcsapda színpadát. A Lexusos összehasonlításról, meg annyit tudok mondani, hogy ilyen alapon az 1.3-as Swiftet is össze lehet hasonlítani a 4.5 A6-al, mert azért 1,4 hibrid, meg 4.5-es hibrid között óriási különbség van, pláne hibridség tekintetében, de ez a cikk írót nem igazán érdekelte.
A Prius pocskondiázása, meg aztán már végképp nem az Ampera cikkébe való, ha Priust akar szidni, és arról beszélni, hogy milyen volt a Toyota a sajtótájékoztatója, írjon a Priusról egy cikket, és akit érdekel az el tudja olvasni, nem pedig annyit lát az Ampera tesztjénél, hogy a Prius egy szar.
Az objektivitas pedig egyaltalan nem azt jelenti, hogy elolvasod az adatokat a gyártó honlapján, de ezt majd talán máskor.