Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vajdasagi

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Semmi értelme szembesíteni, vádolni, bekérdezni. Egy megtörhetetlennek látszó Orbán Viktor kedvét úgy vehetjük el legkönnyebben az egésztől, ha lágy, de aggodalommal teli hangon megjegyezzük, hogy „Felizgatta magát. Igyon egy kicsit!” A vasárnapi „olyan kínos,…..
Vajdasagi 2006.09.29 21:43:10
Kedves Palee, azt kérdezed, miért nem tudja egy riporter sem rendesen megfingatni Orbánt? Véleményem szerint azért, mert Orbán toronymagasan okosabb náluk. Csak óva intek bárkit attól, hogy ezt perdöntő bizonyítéknak tartsa arra, hogy nekünk Orbán kell, mint vezér. Én már láttam egy politikust, aki toronymgasan okosabb volt az országa bármely másik politikusától. Úgy hívták, hogy Milosevics. Erőteljesen védeni kezdte a környező országok (tagköztársaságok) területén élő szerbek érdekeit. El is kellett végül menekülnie a védelmezett népek többségének.

Persze most azt mondhatjátok, hogy mi köze ennek a fenti bloghoz... Nos az, hogy az a Milosevics félelmetesen emlékeztet erre az Orbánra. De tényleg nagyon.... (Brrr.)

Hát én ezért nem szavazok rá. Pedig az MSZP ritka sok gazemberből, és ritka sok hülyéből áll. És a Gyurcsány is pontosan olyan, amilyennek a jobboldaliak leírják. (Brrr.) De hát én már egyszer menekültem egy országból. Már láttam nemzeti indulatokat meglovagolni személyes hatalom érdekében... Akkor már inkább a tolvajok.

Az Orbán-imádat veszélyes. Nagyon veszélyes. Én láttam már ilyet. Sok vesztes háború lett a vége. Tudom, az EU és NATO korában már nem nagyon lehet háborúzni. De hőbörögni, felkorbaácsolni a szomszédos népek érzelmeit, azt nagyon is lehet.

Ami a gazdaságot illeti, azt az agyonszapult Bokros tette rendbe, noha az nekem akkor fájt (pénzügyileg). Utána már az Orbán alatt kezdtek a dolgok rossz irányba menni, de persze ez nekem jó volt (több jutott a borítékba). Azután az MSZP 4 éve meg JELENTŐSEN rontott a már amúgy is rossz irányba menő gazdaságon. És persze én ekkor is több pénzt kaptam, hála az osztogatósdinak. Nos, az a helyzet, hogy ezt előbb-utóbb ki kell böjtölni. Azt hiszem, minél előbb, annál jobb. Ne gyertek itt azzal a dumával, hogy mások elosztogatták, és most Nektek kell visszafizetnetek. Nekünk osztogatták (no persze a pajtásoknak még inkább), és most mi fizetjük vissza. Ez ilyen egyszerű. Lehet persze, hogy valaki többet kapott annó, mint amennyit most visszafizet, valaki meg kevesebbet kapott, és most többet fizet vissza, de ilyen apró anomáliák minden irányváltásnál vannak.
Szóval most éntőlem SOKAT fognak elvenni. De ez van. Én tűrni fogom.

Mikor szavazok majd a mostani klikk ellen?
Akkor ha a következő két feltétel közül bármelyik teljesül:
1. a jobboldalon végre nem VEZÉR, hanem vezető lesz.
2. ha a szocik csak adókat növelnek, de semmilyen valós reformot nem csinálnak (vigyázzatok, a valós reform rövid távon még fádalmasabb lesz, mint az adóemelések.)

Hát részemről most ennyit.
Vajdasagi 2006.09.29 22:41:28
Kedves Palee,

nyilván eleged van abból, hogy rendszeresen megnyúznak minket. Mindenki így van ezzel. Azonban az a helyzet, hogy tombol a globális kapitalizmus. Az emberi kizsákmányolás épp most lép egy minden eddiginél magasabb szintre. Sok barátom/munkatársam lett már munkanélküli azért, mert Indiában olcsóbb a munkaerő. Aki nem az informatikában dolgozik, az valószínűleg el sem tudja gondolni, hogy mi jönn itt még. Ebben a kíméletlen versenyben közülünk kinek/kinek más-más lapot osztanak. De ez nem országok vagy nemzetek mentén történik majd. Az ország csupán esélyt ad nekem arra, hogy versenyezzek egy indiaival, ami nem lesz könnyű, mert a fizetése az enyém harmada. Az egy demagóg és túlságosan leegyszerűsitő képlet, hogy ha a GDP-nk az EU-s átlag 60%-a, akkor akkora kell legyen a nyugdíjunk is. Szó sincs erről. A kapitalizmus kisajtol belőlünk mindent, amit csak tud. De ez ellen orbáni gazdaságélénkítő módszerekkel védekezni (lásd Szécsényi terv) reménytelen. Zárkózzunk be, mint Észak Korea, támadjuk meg a globális kapitalizmust, mint egyes Iszlám fanatikusok... Vagy verjük el azt a kis pénzünket is jobbára használhatatlan projektekre? Szóval nincs nagy mozgástér. A gazdaságélénkítő dajkamesékbe meg azért nem hiszek, mert gyakran járok más országokban. (Szinte többet dolgozom külfölfön, mint idehaza.)

Nem a sajtóból, hanem abból amit világszerte látok, nekem úgy tűnik, hogy amit eltékozoltak, azt meg kell fizetni, minél előbb. Mert egyébként rabszolgák leszünk mindahányan. A rohadt Gyurcsány talán nagyobb esély, mint a félelmetesen okos Orbán, hogy kimásszunk a gödörből. (Mellesleg ész terén a baloldalon csupán Gyurcsány versenyezhet Orbánnal, de mit ér ez? Nem ettől lesz nekünk jobb vagy roszabb, hogy ők mennyire okosak, hanem attól, hogy az ország érdekeit is figyelik-e, vagy csakis a sajátjukat. Nos, etéren elég lehangoló a helyzet balról/jobbról egyaránt.

Orbán tehát okos. Ezt valóban aláírom. De menjem már el, és van ott még egy halom ember, akire szívesen bíznám az országot. Mert talán kevésbé hataloméhesek és gátlástalanok. Higyjétek el, ez az ember VESZÉLYES. Tudom mit beszélek, láttam már ilyet. A zsigereimben érzem, és nem a média érdeme ez. Addig fogok balra szavazni (sajnos) amíg ő lesz a vezérlő tábornok úr.

Egész más: Hoppá, valóban Szingapúr tűnik a számodra a legjobb választásnak.

Üdv mindenkinek.