Regisztráció Blogot indítok
Adatok
michelin1975

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Határátkelő Spanyol-e vagy? 2013.07.07 06:45:00
A tegnapi kitérő után ma visszatérünk a „normál üzemmódba", azon belül is Spanyolországba ArtBrigitta kalauzolásával. Kiderül, mi köze a szöveg nélküli himnusznak a spanyol (már ha van ilyen) néplélekhez, tényleg zsugoriak-e a katalánok és nagy-e a baszkok arca. No és még…..
michelin1975 2013.07.07 15:09:33
Nem sokban különböznek másoktól.2 éve itt élek és azt vettem észre hogy nagy ívben szarnak dolgokra.Ha nem érinti a dolog akkor leszarja,nem törődik vele.
Azt hogy mit okoz a döntése vagy a cselekedete nem érdekli mert bele se tud gondolni (emancipáció teljes hiánya vagy IQ light-ok). Beleásít az arcodba és simán rád köhög.Beáll az ajtóba a metrón hogy ne tudj kiszállni.Szétszórja a szemetet a hulladéktároló előtt, nem szedi fel a kutyája ürülékét.Vasárnap délben nekiáll petárdázni vagy éjfélkor klumpában rohangál a lakásban.A gyerekek üvöltését úgy kezeli hogy hangosabban beszél.Persze ez megesik veled a 7-es buszon vagy a bent a Visegrádi utcában is.Ezért mondom hogy sokban nem különböznek tőlünk vagy másoktól.
Nagyon szeretnek fiesztázni,szinte minden hónapban van 1-2 is.Lehet magyarázni hogy nagyon vallásosak de szerény véleményem szerint nem akar megszakadni a munkában.Ezért ha lehet "puentézik" kiveszi a köztes napot az ünnepek között.
Nyíltan bevallják hogy "minek menjen el dolgozni ha 1 vagy 2 évig kapom" a fizetésnek megfelelő segélyt.Igen a nők szőrösek ,és a fiatalok borzalmasan öltözködnek.Hamar férjhez mennek 1-2 gyerek ,majd válás.Az idősebb korosztály (40 év felett) aki ad már magára bár ők anyagilag megengedhetik maguknak.Hangosak és üvöltöznek és megjátsszák magukat (pedig néha 2db 1 eurós csörög csak a bukszájában) teljesen nacionalisták és a hazai árút veszi meg akkor is ha drágább.Itt a francia autókat is úgy hirdetik hogy RENAULT CLIO "fabricado en España", tehát itt készítik. Az itt élő spanyoloknak csak most esett le hogy mit is jelent a válság.Itt 2 évig azt hitték hogy majd az EU megcsinálja a dolgokat helyettük.Kicsit kockák,idióták, agy mosottak de kiállnak a jogaikért és tüntetnek semmiségekért is.Befogadó egy nép ,de felháborodik és lenézi a másikat.Lehet szeretni és utálni őket,de ők itthon vannak te meg vagy megszokod vagy menj vissza a hazádba.Aki itt akar élni annak sok- sok türelemre van szüksége.
michelin1975 2013.07.07 16:06:50
@artbrigitta:
Spanyolország
michelin1975 2013.07.07 16:37:38
@artbrigitta:
Nacionalizmus: Legfontosabb jellemvonása a nemzet fogalmának előtérbe helyezése, az a nézet, hogy a nemzeti azonosság (nemzeti identitás) az emberi élet alapvető értéke, amely szélsőséges esetekben megelőz minden más szűkebb és tágabb csoporthoz (például társadalmi osztály, párt, vallás) való tartozást, kötődést.

Nekem semmi gondom azzal ha valaki nacionalista,sőt legyen is az.Jó látni hogy mennyire összetartóak,és segítik egymást...stb.
Rá akartam világítani egy két dologra hogy van pro és kontra.
Sajna a mérlegnek 2 nyelve van és ha a másik irányba dől akkor hajlamosak egy kicsit elszállni a dolgok.
desmotivaciones.es/122927/Soy-espanol
"Spanyol vagyok mit nyerjek meg neked"
A nőkről meg kérdezősködj többet,azért rémisztő látvány a bajszos,pajeszos nő főleg ha a karján a szőr nagyobb mint Chewbacca-jé és a lábán a szőrről csöpög a víz mikor kijön a tengerből.
Elnézést kérek mindenkitől aki sértésnek veszi az írásomat de én a saját tapasztalatomat írtam le, mindenki másképp éli meg és másképp látja.
@morsels:
Egyetértek sok mindenben veled.Utálom őket vagy sem? Nehéz kérdés néha ez,néha az.
Ja egy vicc: A spanyolok 2 dologban voltak profik a hódításban és az inkvizícióban :O) Lenézem őket? Ha lenéznek akkor én is ezt teszem,ha bántanak én is bántok.Így működik a világ most.