Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Чебурашка

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jobbegyenes Songs for nothing 2015.05.24 20:21:29
Csalódottnak kell-e lennünk, amiért Csemer Boglárka és csapata Wars for nothing dalával Magyarország a 20. helyet szerezte meg a tegnap tartott, 60. Eurovíziós Dalverseny döntőjében? Dalok vagy produkciók? Az egyik legnézettebb nemzetközi dalverseny, történetének 60 éve alatt…..
o    Nem érdekel semmilyen megdöbbentő, +18-as videó. o    Nem érdekel a lájkolás után megjelenő tartalom. o    Nem érdekel semmilyen leleplező, kamu fotó. o    Nem érdekel egy zsír új, bontatlan iPhone. o    Nem érdekelnek az izzadságszagú szóvicceid. Mind…..
A mezőkövesdi, mátészalkai, olaszliszkai nyugdíjasnak nem az a gondja, hogy melyik szereposztásban nézze meg a legújabb musicalt, hanem hogy az öregezők ne őt szemeljék ki következő áldozatnak nyugdíjosztás után. Történelmi csúcson a Jobbik: immár 1,3 millió honfitársunk…..
Megtisztelő, hogy a Diplomaci Blog főszerkesztője, Németh Áron Attila írása is foglalkozott a Foreign Affairs-ben Mitchell Orenstein-nel közösen publikált írásunkkal. Cikke azonban sajnálatos módon erősen félreértelmezte az eredeti állításainkat. Ebben az írásban így…..
Чебурашка 2015.02.14 12:24:04
@Könnyen elkaptuk, uram!: A felsorolt országaid közül Szerbiában is voltak elég heves ellentétek a közelmúltban (Koszovó). A másik kettő meg viszonylag kicsi, területi viták nélkül.

És hogy miért kamuállam? Jelenlegi határait nézve az, még a Krím nélkül is. Ha Ukrajna tartana például Ivano-Frankivszktól Kijevig, azaz a Dnyepr határáig, nem mondanám rá, hogy kamuállam, be lehetne sorolni a Szlovákia, Horvátország csoportba. Túl nagy a különbség az ország keleti, és nyugati vége között, mind politikailag, mind kultúrálisan.
Чебурашка 2015.02.14 14:39:56
@daito: Hogy érted, hogy túl közel vannak az oroszokhoz? Földrajzilag, kulturálisan, vagy politikailag? Lehetne mondani más országokat, akik szintén közel vannak, és mégis "ahhoz képest" köszönik szépen jól vannak.
Чебурашка 2015.02.15 09:13:30
@igazi hős: Azok az országok föderációk. Az ukrán elnök foggal-körömmel küzd az ország föderalizálása ellen.
Az első reprezentatív országos táplálkozási vizsgálatnál (1985-1988) a felnőtt férfiak 52%-ának volt a testtömeg-indexe 25 kg/m2 felett. Ebből 12% volt elhízott. A felnőtt nők 50%-a volt túlsúlyos vagy elhízott, 18%-uk testtömeg-indexe haladta meg a 30 kg/m2-t. 2009-re a…..
Be kell vallanom, hipermarketfüggő vagyok. Hiperben vásárolok élelmiszert, egyéb háztartási árukat, mindenféle napi fogyasztási cikket, sőt általában még ajándékokat is. Talán egyedül csak ruhát nem. De minden mást igen. Az az igazság, hogy nem is nagyon tudom, hogy máshol hol…..
Innen is hadd gratuláljunk Fábián Barnának és annak az anonim felmérés készítőinek, amit idézve a Ma Reggel műsorvezetője akkora L. Simon Lászlót dobott, mint ide a Déli Áramlat. Fábián Harrach Péterrel beszélgetett a gyerekétkeztetésről, amikor egyszer csak eljutott egy…..
A nyugatbarát politikai erők lesznek dominánsak az új ukrán parlamentben – számol be az EurActive.com a kelet-ukrajnai konfliktusok békés megoldásának céljából kitűzött, előrehozott választásokról. Barack Obama „Ukrajna történetében fontos mérföldkőnek” nevezte…..
1000 leütés Több kapitalizmust! 2013.01.03 23:21:28
Legalább 1945 óta -- nyilván eltérő hangsúlyokkal -- az antikapitalizmus bűvkörében él ez az ország, szentül meg van győződve róla, hogy a kapitalizmust jobb lenne valahogy elkerülnie (és a szót legalább sikerült is gyakorlatilag tabusítani). A kapitalizmussal szembeni…..
Чебурашка 2013.01.04 17:24:06
Amikor már azt hitte volna az ember, hogy mindent, te tényleg mindent elmondott, leírt, megélt az X-Faktorral kapcsolatban, akkor a műsor húzott egy olyat, hogy egy félsüket bohóc adta a másikat harminc centis faszkorbáccsal. És gigára mentek, keményen, hiszen azt, hogy az ember egy…..
Nyilvánosságra kerültek a 2013. szeptemberben induló felsőoktatási évfolyam állami finanszírozási keretszámai. Bár a hivatkozott cikkben elég zavarosan vannak összedobálva a számok, az világos, hogy a már eleve igen súlyos vágást hozó 2012-es évhez (az Elrugaszkodás Éve,…..
Nagyjából az a gondolkodási mód határozza meg Orbánék logikáját: alkotmányellenes egy jogszabály? Ki nem szarja le, majd módosítjuk az Alkotmányt! Akarom mondani az Alaptörvényt. Ezt történt például a választási regisztrációval kapcsolatban. Miniszterelnökünk a minap…..
Újra akcióban a Fidesz-KDNP tálibja. Múlt héten Bin Semjén akkor tette próbára az állampolgárok türelmét, amikor megpróbálta elhitetni, hogy majdnem negyven oldal vendégszöveg beemelése a doktori értekezésébe, nem plágium. Aztán olyan nyilatkozatot adott…..
Semjén plágiumügyét is komoly vizsgálódás után borította a hvg, akárcsak az „emberek elnöke” ügyét. A 122 oldalas dolgozat-szöveg több mint hatodát találták meg Glasenapp ’Az öt világvallás’ c. közismert művében, amely „minden könyvtár szabadpolcán elérhető”.…..
Ettől: Ilyen lett Keresztes: ..
Чебурашка 2012.10.15 20:05:25
Hiába no, kell a bulvár a tehetségkutatásba, az X-Faktor élő adásaiban szereplő tucatnyi induló között lesz egy kakukktojás is. Nem mintha csodálkoznánk azon, hogy Csobot Adélt továbbjuttatták a mentorházból, csak kicsit idegesek vagyunk miatta. Ez egy tévéműsor, amiben a…..
 "a beavatkozás után sokkal jobb lesz” (Gíró-Szász - Frankenstein doktor) Mi az a Napóleon-konyak? -kérdezte a Kádár-korabeli népi bölcsesség.  Az az ital-hangzott a válasz-amit a magyar nép választott képviselői útján fogyaszt. Azaz ők isznak, te meg szívsz. A macskák…..
Messidor még a Malév-csőd idején vásárolt 3 szuperakciós repülőjegyet a Wizzairtől 8400 forintért. Pár héten belül kiderült, hogy nem létező járatra foglaltak, de máshova is mehetnek ugyanannyiért. Így csak most, indulás előtt, a beszállókártya kinyomtatásakor derült ki,…..
Чебурашка 2012.10.05 16:31:29
Több blog is értetlenkedik, hogy miért lett ennyire sürgős a pénznyerő automaták betiltása; vajon a konzertatív-keresztény értékrend és a jó erkölcsök diktálják, hogy a kormány lemondjon 30 milliárd forintról és néhány száz (ezer) munkahelyről, esetleg magasabb szintű…..
Ilyen nincs és mégis van. Tájékozódom így estefelé, és nyakonvág a szalagcím: Orbán: Magyarországon nem lesz tandíj . Kattintok is serényen az egérrel, hátha valami érdekes sül ki belőle. A gyerek hamarosan egyetemérett, nem árt ha figyel az ember. Olvasom a bekezdést, ami…..
Az RTL Klub jól járt azzal hogy a Tv2 október közepéig nem indítja el a The Voice című új tehetségkutatóját, az X-Faktor harmadik évada konkurencia nélkül tarolja le a nézettségi piacot. A válogatók simán hoztak kétmillió fölötti nézőszámot, és a most hétvégi…..
Чебурашка 2012.10.01 14:22:51
Orbánék múltheti erkölcsi mélyrepülése valamint a tegnapi produkciója (amiről ugye kiderült, hogy ordas nagy hazugság, és aminek annyira kiszámítható volt előre a forintosítható eredménye, hogy felveti bizonyos büntetőjogi kategóriák gyanúját, de persze ez csak a…..
Mi Gyuri bácsitól úgy tudjuk, hogy a gazdaság dübörög. El is hisszük neki, a hangját idáig hallani. Persze a szakadékba zuhanó autó is dübörög, ha néha neki-neki csapódik a sziklafalnak. Jegyzi meg valaki szkeptikusan, de ne figyeljünk rá, vélhetően hazaáruló. Hogy…..