Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PollyPuppy

25 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Ördög  a részletekben rejlik. De még mennyire, főleg ha egy allergiás kutyusnak való ételről van szó! Mégis ki a fene gondolná, hogy a TOJÁS NÉLKÜL készített tészta tyúktojást tartalmaz? Pontosabban "NYOMOKBAN tyúktojást tartalmazhat", írja  a kisbetűs…..
PollyPuppy Blog My Little Polly:) 2013.03.04 20:44:19
Elérkezett ez a nap is, Pollykám tíz és fél hónap alatt felnőtt és nagylány lett. Egy héttel ezelőtt vettem észre változást rajta melyek újdonsült és furcsa viselkedésjegyekben, ezenkívül meghökkentő étvágytalanságban testesült meg. Először egyszerűen csak úgy tűnt…..
Visszatérnék még egy pár gondolat és kapott hasznos tanács erejéig az előző bejegyzéshez, vagyis a Család utcai kisállatrendelőben tett első látogatásunkhoz. Miközben Polly hasát ultrahanggal vizsgálta Varga doki, magyarázta mit látunk, illetve hogy ő mit lát, ki tudja melyik…..
Az idősebb dokival történ telefonos beszélgetés után eljött az ideje egy másik telefonos segítségkérésnek. Egy kedves ismerősömet hívtam fel, aki a történetem hallatán egy másik állatorvosi rendelőbe, jobban mondva konkrétan egy állatorvoshoz, Dr. Varga Józsefhez a Család…..
Az első rosszullétében telt éjszaka után tehát elmentünk a megszokott Lehel úti Állatkórházba. Viszonylag gyorsan bejutottunk a vizsgálóba, ahol szokás szerint egy sohasem látott orvos fogadott minket. Megkérdezte mi a panaszunk, közben megmérték Pollyka lázát, mondanom sem kell…..
Mivel az előző bejegyzésben Pollykának egy félig a vicces kategóriába tartozó napját egy nehéz napnak tituláltam, most igazán bajban vagyok, hogy a betegségben eltelt pár napját milyen helyénvaló jelzővel is illessem. Talán a szörnyű, félelemmel és kétségbeeséssel…..
PollyPuppy Blog Egy nehéz nap.. 2012.11.29 21:17:10
Ki mint veti ágyát, úgy alussza álmát - tartja  a mondás. Hát ez a kutyusoknál valahogy úgy hangzana, hogy "ahogyan ébredek, olyan lesz a napom", vagy valami ilyesmi:) Állatbarátként, ezen belül természetesen kutyaimádóként engem is lenyűgözött Cesar Millan tevékenysége,…..
PollyPuppy Blog Bővülő Ruhatár! 2012.11.03 22:29:01
Szépen lassan bővül Pollyka ruhatára, az új ruháiról most rakok fel ide is pár képet:) Pár nappal ezelőtt észrevettem Pollykán a felnőtté válás újabb jelét, már olyan hosszúra nyúlt a farka, hogy a végén található fehér pamacs szépen hátrakunkorodik és így egy…..
PollyPuppy Blog Polly a Felfedező. 2012.10.05 19:40:18
Kiskutyám mindig is szeretett futkározni, és mivel nem csak látszólag hanem bizonyított módon kifogyhatatlan energiaforrással rendelkezik, ma elvittem magammal futni. Igazi felfedező lett belőle, és olyan boldogan szaladgált, először össze-vissza ahogyan szokott később…..
A nyaralás alatt nem csak a szobatisztasághoz vezető úton tett Polly nagy lépéseket, a környezet hatására örző-védő tulajdonságai is előkerültek. Eleinte baromi vicces volt védelmezni és ugatni látni ezt a kis szörnyecskét mint egy igazi házőrzőt, de az első pár…..
Mivel a Polly honlapon már-már követhetetlen lett a blog elrendezése, kényelmi szempontból átköltöztettem ide:) Ráadásul nagyon régen született az előző bejegyzés, ezért sok minden lemaradt amit szerettem volna megörökíteni. Viszont gőzerővel beindult a kutyaruha méretere…..
Utazásunk előtti nap estéjén jutott eszembe, hogy milyen régen is volt Pollyka a kézi hordozótáskájában, amióta megszerezte az összes oltását már mindenhova négy lábon jön, vagy kocsiban utaztunk. Most viszont vonatozásra készültünk, ezt megelőzően pedig egy BKV járaton…..
PollyPuppy Blog Viszlát tejfogak! 2012.09.17 19:43:26
Több helyen is azt olvastam, hogy ekkora korban nyugodtan részesítsük előnybe a különböző előgyártott jutalomfalatokkal szemben a természetes rágcsálnivalókat. Ezek több szempontból is hasznosak, elsőként  a természetességen a hangsúly. Teljesen felesleges eledel a kutyakeksz…..
Szépen alakulgat a napi rutin berögződése, ezzel párhuzamosan igen bizakodóan számítok a teljes szobatisztáság közeljövőbeli megünneplésére:) Pollyka nagyon sok mindenben hasonlít egy kisgyerekre, és ez a helyes nevelés alapját képző rendszeresség bevezetésében,…..
Kiskutyám lába szinte majdnem teljesen meggyógyult, pár nappal az utolsó kötelező oltásának beadása után pedig megvettük az első hámját és pórázát is. A csirkét még mindig nélkülözzük, szerencsére nem egy finnyás szerzet, úgy is mondhatnám hogy szó szerint mindenevő a…..
Ugyan az a kórház, másik orvos, eltérő diagnózis. Ezek szerint mindegy hány lába van a betegnek, az orvosi ellátás és vélemény eltérő lehet. Így jártunk legalábbis mi, szerencsére csak egy sebes lábat kell meggyógyítani és ezzel ugye nem kerülhet műtőbe. Ugyan úgy az…..
Nem is emlékszem, hogy a bolhás vonalról írtam-e idáig, a lényeg hogy Pollykám nagy valószínűséggel a születési helyéről egy pár ajándékbolhával került hozzánk. Bolhaveszély és az a fránya csirke! Ezt is teljesen véletlenül vettük észre, kis vakarózás majd egy…..
Egy-két alkalommal már megfürdettem a szörnyecskét, ha jól emlékszem kétszer rendes tisztálkodási célból az egész testét megmostam, és egy jó párszor pedig a fenekénél kellett megmosni, később le fogom írni hogy miért visszatérő jelenség ez. Újabb Érdekesség: Éljen a…..
Pollyka egyre bátrabban éli mindennapjait. Kicsike kis méretéhez egy viszonylag nagy helységben, összesen 75 m2 -en garázdálkodhat az állatorvos által javasolt szobafogság lejáratáig. Az első héten még kifejezetten elanyátlanodott volt, kereste a helyét és a testvérkéit ami…..
PollyPuppy Blog Újabb Szuri 2012.09.13 15:37:04
Ma vittük el Pollykát a harmadik oltását beadatni. Újabb szurit kapott, meg a féregtelenítéshez valami zselét amit este fogunk odaadni neki. Előző alkalommal olyan jól viselte az oltás beadását, de most valami olyan anyagot kapott ami kis nyikkantásokra késztette. Megnézettük az…..
Azt hiszem mostanra a harmadik itt töltött hete után Pollyka teljesen megszokta az új környezetét, szépen beilleszkedett a mindennapjainkba, és kezdi felvenni a mi ritmusunkat mindenben. Ezzel párhuzamosan persze mivel biztonságban érzi magát szépen kinyílt a csipája, és időnként…..
PollyPuppy Blog A Zsenike 2012.09.12 20:59:26
Mint ahogyan már írtam, számomra nagyon meglepő volt Polly kicsi korához mért értelmessége. Bár soha nem volt még kölyök kutyám ezért nem volt viszonyítási alapom, de valamiért azt gondoltam, hogy egy 8 hetes kis szaros még nem úgy fogja megérteni az utasításokat, és…..
PollyPuppy Blog Fantasztikus Polly 2012.09.12 20:44:09
Gyorsan elteltek az első napok, noha amikor ébren volt szinte mindig szemmel kellett tartani, és az is gyorsan kiderült, hogy ő bizony tényleg Fantasztikus Polly. Nagyon hamar megszokta az új környezetét, bár az első három napon néha kicsit sírdogált, szaglászott és rengeteget…..
PollyPuppy Blog Polly Megmentése 2012.09.12 20:38:46
Kicsivel hamarabb az előzetesen egyeztetett időpont előtt jelezte Pollyka tenyésztője, hogy sikeresen megkapta az oltását, minden rendben van vele, és ha szeretnénk már a hétvégén hazahozhatjuk. Aki járt már kutyatenyésztőnél, az tudja hogyan kell elképzelni egy olyan helyet, ahol…..
PollyPuppy Blog A Blog Születése 2012.09.12 20:30:35
Ezen a nyáron a Polly blog születése mellett egy kutyaruha ajánló oldalt is készítettem, ezek mind Polly kutyus (teljes nevén Fantasztikus Polly ) érkezésének köszönhetőek. A mellet hogy kiskutyám a ruhák modellje lesz ha felnő elhatároztam, hogy kis kalandjait a Polly Blog…..