Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rashaan87

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Rashaan87 2012.09.05 16:27:26
Ide vág, nem vág ide, nem tudom. Ide panaszkodom, mert szó esett róla. Én csak azt nem értem, mi a francért kell ennyire nyomatni ezt a rohadt értékesítést? Dolgoztam pl. telefonos értékesítőként, bevallom derekasan, nem az én világom, de amennyire volt rálátásom, a legtöbb velem dolgozó szerencsétlennek sem. Erre születni kell. Van aki simán lyukat beszél más hasába, megmagyarázza neki, miért van szüksége az adott termékre, nincs ezzel gond. De ahogy munkában és a magánéletben is láttam, a legtöbb ember vagy rádteszi a kagylót egyből, esetleg még beszól egyet (speciel megértem), vagy végighallgat, de nem kéri.
És ami igazán felfoghatatlan nekem, hogy egy call centerben dolgozik sokszor egyszerre 20-30 ember, akik jó, ha napi 1-2 terméket elnyomnak. Kinek éri ez meg? Az a legeslegnagyobb bajom jelenleg álláskeresőként, hogy a legtöbb munka, amit meg lehet pályázni, teljesen értelmetlen. Valami nagy cég kis leányvállalatának apró osztályán egy olyan munkát végezni, ahol soha nem látod a munkafolyamat végét. Ellébecolsz egy valag droid közt, akik megmagyarázzák maguknak-neked, miért jó ez a munka, de a hideg kiráz az egésztől.
Őszintén szólva már irigylem pl. a pékeket. Biztos nem leányálom. De van értelme. Kenyeret süt, amit az emberek megesznek, táplálja őket. Nincsenek illúzióim, nem vagyok magasan képzett, bár munkatapasztalatom a koromhoz képest sok van. Persze én is igyekszem elcsípni a lehető legjobb ajánlatot, de múltkor speciel jelentkeztem pékségbe. Visszaírtak, hogy túlképzett vagyok. Szóval most keregélhetek a multiknál valami arctalan, jellegtelen, értelmetlen pozíciót.
Lehetséges, hogy csak én vagyok ennyire mimóza. De az én életfelfogásomba nem fér bele az, hogy ne élvezzem a munkámat. És speciel az ilyen irodai kitalálmányok, vagy értékesítés csak kiszipolyoz, lehet előbb halnék éhen, mintsem hogy visszamenjek egy ilyen helyre dolgozni. Keresgélek nyugis recepciós állást pl. Azt élvezném. Persze sokan mondják, sok a hülye, nem jó az se. Hülyék, de az én hülyéim. Szeretek beszélgetni, segíteni. De vagy legyen szakirányú végzettségem, (?!?! Corvinus, recepciósképző?) vagy legyek echte default diák, aki nem konyít (még) semmihez annyira, de ellenben keveset kell neki fizetni.

Bocsánat ha raboltam az időtöket, csak mostanra lett elegem és az értékesítés szótól vérszemet kaptam. Szép napot!
Rashaan87 2012.09.05 17:03:00
@theveryguest: Én konkrétan hitelkártyával boltoltam így anno... előtte MNYP volt, de utána ugye a kormány megcsonkította azt a piacot. Viszont akkoriban (2010) senki nem akart hitelt a háta közepére sem, érthető is. Napi 1-2 eladás már jónak számított, persze a csopvez az óránkénti 2-t tartotta reálisnak, de hát az nem mérvadó, belőle csak a nyereségvágy beszélt. Aztán ha el is adod telefonon keresztül, ugye addig az ügyfél semmire sincs kötelezve amíg alá nem írja a szerződést, tehát a havi eladást is el lehet osztani kb 3-mal.
Igazából az én "szívfájdalmam", hogy miért akarnak mindenkit belehajszolni az értékesítésbe? Mert tényleg, ahogy írtam, van akinek kifejezetten testhezálló feladat, van aki nagyon jó is ebben. De én és sok más szerencsétlen abszolút nem.
És biztos sok pénzt feccölnek bele egy ilyen call-center fenntartásába még akkor is, ha amúgy az alkalmazottak sokszor (bocsánat a kifejezésért) sz*rért-h*gyért vállalják a melót. Tudom, nagyon-nagyon elrugaszkodott az elképzelésem, de mennyivel jobb lenne, ha ezt a rengeteg pénzt olyan dolgokba fektetnék, aminek tényleges értelme van. Már bocsánat, de a nagyanyám a háború után 7 éves korában téglákat cipelt a negyedik emeletre az akkor (újra)épülő házakhoz. Az a baj szerintem, hogy sokan nagyon lebecsülik a fizikai munkát. Pedig ha egy 7 éves kislány meg tudja csinálni... Amit az egésszel mondani szeretnék, hogy eléggé elfordultak a pénzforrások az igazán hasznos, értelmes dolgoktól, átformálódott az értékrend. Nem épül semmi, csak eladni,eladni, eladni. Persze erre mondhatja valaki, hogy ez a mai versenyközpontú gazdaság eredménye, de máshol is az van. Itt mégis dőlnek össze a házak, rosszak az utak. Önmagát emészti föl az egész siker-, és kompetenciaorientált rendszer. A gyereket meg kiöntik a vízzel együtt.