Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kencsuszi

0 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
..
Kencsuszi 2013.09.01 17:53:08
A statisztikák szerint sokan nem akarnak ma dolgozni Magyarországon. És mellettük vannak sokan olyanok, akik csak „félig akarnak” dolgozni, azaz csak a közfoglalkoztatás és a közmunka keretein belül képzelik el a megélhetést. Persze, ha elfogadjuk azt a nézetet, hogy tényleg csak…..
Kencsuszi 2013.08.15 16:33:03
@Barát Csaba:
"sok egyszemélyes vállalkozás például csak havi 40 ezret tudna megkeresni, de mivel havonta be kell fizetnie pl. 70 ezer forintot az államnak akkor ugyebár nincs értelme vállalkoznia"

Annak a vállalkozásnak nincs értelme, ami nem tud eltartani rendesen egy embert sem.

Egyébként van most is elég kedvező vállakozási forma, amit pont a keveset kereső kisvállalkozásokra találtak ki: KATA. Havi 50e Ft befizetéssel le van rendezve minden adó és járulék, éves 6 millió forint bevételig lehet választani.

Hogyha alacsony bevétel után semmit nem kéne fizetni, az baromi sokba kerülne a többi adózónak.
A tulajdonos egymilliót költött, hogy bizonyítsa a nyilvánvalót: pocsék autót kapott. Most jön a rendőrség és a per, hogy kicseréljék ezt a vacakot. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Kencsuszi 2013.05.24 19:37:17
@Doppel:
"Csak az érdekesség kedvéért. Nézegettem használt autókat mostanában, egy kombi Passat (2008-as) oldalán is hasonló probléma: rozsdafolt közepén a lemez volt látható. A kereskedő elmondta, hogy a VW-nél típushiba ez (alapozás-fényezés probléma)"

A kereskedő hazudott, azt mondja amit hallani akarsz és nem azt, hogy fémig volt karcolva és azért kezdett rozsdásodni. Ha típushiba lenne, akkor sok 2008-as passat rozsdás lenne.

A VW elég régóta galvanizálja a kasztnikat, persze típushibák lehetnek, de azért nem jellemző, hogy egy páréves autó oldalán csak úgy "magától" kijöjjön a rozsda.
Subba Mi történik? 2013.04.30 17:00:00
Mindenesetre mindenki jól megijedt. ..
Via: reddit.com Az "ilyen csak Magyarországon fordulhat elő" és a "tipikus BKV/BKK" szövegeket megelőzendő szeretném leszögezni, hogy a példák a legkevésbé sem hazaiak, sőt nem is Indiából valók (ahol ki van írva, hogy hullát szállítani tilos a metrón és a…..
Kencsuszi 2013.04.16 14:53:10
@vöröspanda:

Honnan tudod, hogy vidéki volt? Abból, hogy zsemlét eszik felvágottal? Vannak-e előítéleteid?

Tedd fel magadnak a kérdést, hogy ha ugyanakkor ugyanott egy trendi hipster csóka vette volna elő lazán a vállán fityegő homártasiból a subway szendót, esetleg hozzá starbucks-os papírpohárból szörcsölte volna a kávéutánzatot, akkor ugyanígy folytogatott volna a röhögés?
A veszett nagy lovacskázás után csupán minimalista, csípőbillegetős lötyögés lett Psy új klipjének főszereplője, amiben a koreai popsztár azt énekli, hogy ő egy Mother Fucker Father Gentleman. Persze ezt is lehet utánozni, a diszkókban simán lehet lezseren segget rázni, de…..
Válasszuk ketté a dolgot. A legnagyobb együttérzéssel gondolok a Páva-családra, nyilvánvaló, hogy mostani napjaik végtelen keserűségben telnek. Az utcán megtámadott lány talán soha nem fogja kiheverni a lelki sérüléseket.És éppen abban a városban történt ez a támadás,…..
A comment:com már régóta feladatának tekinti, hogy a közmédiában dolgozók munkáját szerény lehetőségeihez mérten segítse, hiszen a mi alkalmazottainkról van szó, és milyen főnök az, aki csak kiröhögi a bénázó szakmunkást,  és nem mutatja meg neki, mit kúrt el és azt…..
Kencsuszi 2013.03.27 10:05:20
@sixx: "ha a magyar zászlót/himnuszt/egyéb nemzeti jelképet valahol elbasznak, mindenki hörög"

Igen. Ha egy magyar nemzeti jelképet valahol elbasznak (mondjuk Törökországban egy focimeccs közvetítésen), akkor a magyarok felháborodnak és hörögnek.

Most viszont -követve a logikát- törköknek kell felháborodni és hörögni, nem nekünk.

Szánalmas, hogy elbaszták a török zászlót, de ennyi, nem kell túlspilázni, rugózzon rajta a török index és média.
A Totalcar készítői aggódva figyelik az országban kialakult drámai közlekedési helyzetet. Kérjük, aki teheti, ne induljon útnak amíg nem érkeznek megnyugtató hírek az utakról. A veszély még nem múlt el, a meteorológiai oldalak szerint továbbra is hóátfúvások nehezítik a…..
Kencsuszi 2013.03.15 21:43:31
@ixub:
"kepfeltoltes.hu/130315/544079_504544149591168_265873879_n_http://www.kepfeltoltes.hu_.jpg"

Téligumival innen simán ki lehet jönni, maximum egy kicsit be kell hintáztatni a kocsit.

;)
Kencsuszi 2013.03.15 21:55:29
@terrer: "inkább

"haljanak meg emberek!"

Hány ember halt meg a hóban veszteglés miatt?

Amúgy igen, hülyék az emberek, ha menni kell a nagymamához, akkor nincs az az isten, hogy otthon maradjunk. Ha meteorzápor van, akkor is megyünk.
24 órával a havazás megkezdése után előkerült Pintér Sándor belügyminiszter és kesztyűbábja, a Télügyi Kormánybiztos, Bakondi úr sajtótájékoztatójukon fényezték magukat, majd elköszöntek. Riadót rendeltek el, nincs kihirdetett vészhelyzet.A miniszterelnök Brüsszelben, a…..
Kencsuszi 2013.03.15 21:23:53
@rïvïera:
"1) "...de hát a másik kormány is ugyanúgy elbaszta az aug.20.-át, söt sokkal jobban" -- egyrészt, nem sokkal jobban, csak másképp. Másrészt: és akkor mi van?!"

Bocsáss meg, véletlenül nem így született ez az egész blog bejegyzés, hogy lám-lám ők is elbaszták? Akkor visszafele miért nem ér bezzegezni? A 2 esemény között elég nagy különbség van ,ezt feljebb leírtam. Ilyen hóval/viharral máshol -felkészültebb országokban- sem tudnak mit kezdeni, lásd pl decemberi vagy januári new york-i hó meg szél. Figyelmeztették a lakosságot, kész. Az a különbség, hogy ott van tapasztalatuk és tudják az emberek ,hogy az időjárás nem vicc, és a piros riasztás sem azért van, mert az egy szép szín. Itt nem tudják. Ha menni kell a nagymamához, akkor megyünk meteorzáporban is.

"2) Annak ellenére, hogy elöre szóltak, hogy aki csak tud, ne induljon útnak, nyilvánvalóan várható volt hogy legalább ezres nagyságrendben lesznek olyanok, akik másképp döntenek,"

Ja értem, és az egyénnek ennek ellenére nincs felelőssége ugye? Tudták, de elindultak, és a kormány a hülye,. A volán buszok miért indultak el, mikor csütörtökön már dél körül kiadták a riasztást, meg már balesetek voltak mindenfelé? A volánnak nincsenek közlekedési meg időjárási infóik? Ha árvíz van akkor is beleküldik a buszt aztán csodálkoznak?

Természetesen a mentés késlekedésére nem sok mentség van. De aki a piros riasztás meg a hírek ellenére elindult, az legalább ne ugasson.
Kencsuszi 2013.03.15 21:46:46
@Jani haverja:
"fideszbarma"

'nyádpics!
Naked Kate Hughes 2013.03.11 08:00:00
// 5){for(var i=5;i-1){this.browser='IE';return true;}else return…..
Kencsuszi 2013.03.12 15:44:08
@Androsz:
"lelombozó cipő. Miért?!"

Hogy legyen mibe belekötni?

Szerintem egy egészséges hetero férfi észre sem veszi, hogy van rajta cipő.
Háromszor átpördült a tetején a Renault, mielőtt megállt. A tulajdonost megbírságolták, az autón hitel volt. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Kencsuszi 2013.02.21 10:43:30
@rekszem: "A sáros teherautóknak meg pont ugyanannyi joga van ott lenni, mint bárki másnak, hiszen a közutak nem kizárólag a rokonklátogatás céljából utazók részére van építve, hanem busznak, teherautónak, stb, és a sár felhordása nem szabálytalan, mint ahogy a hóesés sem. "

Tévedsz. Feljebb már írták, KRESZ:

Az utak igénybevételével kapcsolatos egyéb szabályok:

63. § (1)357 Aki a közutat vagy a közúti jelzést megrongálta, beszennyezte vagy a közútra a közlekedés biztonságát, zavartalanságát hátrányosan befolyásoló tárgyat juttatott, köteles a keletkező veszély elhárításáról gondoskodni, illetőleg ameddig az nem lehetséges, a veszélyről a közlekedés többi résztvevőjét tájékoztatni.

(2)358 Földútról szilárd burkolatú útra való ráhajtás előtt a járműről a rátapadt sarat - amely a szilárd burkolatú utat beszennyezheti - el kell távolítani.
Kencsuszi 2013.02.22 17:11:19
@poiuz429:

"..van egy kanyar, amelyet rendszerint levágnak a szembejövők. Ezért volt kénytelen az eleve visszafogott tempó ellenére az út szélére húzódni"

Ebből nem derül ki hogy mi történt. Az, hogy rendszerint szembe levágják a kanyart nem jelenti, hogy most is levágta valaki. Én úgy értelmezem, hogy mivel "rendszerint" levágják a kanyart, ezért a scenic-es elővigyázatosságból eleve lehúzódott. Csak kicsit benézte és túlságosan lehúzódott. És innentől mindenki felelős, csak ő nem.

A másik dolog, hogy ha konkrétan leszorította volna valaki, akkor biztos nem arról született volna a cikk, hogy milyen az út széle. Hanem arról, hogy leszorította egy barom.

Az egész homályos és próbálja maszatolni a felelősséget. Leírja hogy ismeri az utat, tudja, hogy szar, tudja hogy szemből le szokták vágni a kanyart, ráadásul tél van és még saras is szokott lenni az út. És mindezen ismert és sokszor tapasztalt körülmények ellenére 70-nel veszi a kanyart. 70 az nem olyan húde kevés ám ilyen körülmények között. Mi van ha 70-nel megy és tényleg jön szembe egy kamion félig a sávjában? Ugyanez történt volna, csak akkor rá lehetne fogni a kamionosra.

Persze, kurva anyját a közútkezelőnek, mert szarok az utak. Undorító állapotok vannak. Ez egy dolog. Pont. De ha TUDOM hogy szar az út amin megyek, és még ilyen veszélyes is az adott kanyar, akkor nem megyek 70-nel sem. Hanem mondjuk csak 40-nel vagy 30-cal. Ésakkor ha véletlenül tényleg le kell menni az útról egy szembejövő miatt, akkor nem borulok fel.
Vöröshajú lányok Lucy O'Hara 2013.02.21 08:35:00
..
Kencsuszi 2013.02.21 22:38:39
Vöröshajú lányok Lexi Swallow 2013.02.01 17:30:00
..
Kencsuszi 2013.02.01 23:47:12
Belsőség Heti merítés 2013.01.27 09:52:58
1.6 Puritánból 2.0 Ínyencség Feltünt, hogy a víz sose melegszik fel, mondom valamit csináljunk már vele, ez tuti nem egészséges, de szülők szerint az olasz autónak ennyi az üzemi hőfoka, szóval én kérdeztem meg a szerelőt...másnap ment az új termoszért, voálá, víz…..
Kencsuszi 2013.01.28 18:54:21
@Rocko-: "erre gondolsz? http://www.anusedcar.com/"

Ezt még sosem láttam, azon kívül ami évente megjelenik itt-ott (TC, vezess.hu, egyéb hírportálok) nem szoktam ilyen statisztikákat bújni.
Kencsuszi 2013.01.28 19:23:06
@Zuckerbrot:
"USA legismertebb fogyasztói elégedettség statisztikája 2012ből"

Ez egy elégedettségei felmérés, a másik meg egy meghibásodási statisztika, elég nehéz összehasonlítani. Ha megnézed az angol oldalon az egyes autókat külön, akkor az elégedettség meg a statisztika ég és föld (az userek sokkal elégedettebbek, mint amit a statisztika mutat az autójukról).

De ha mindenáron össze akarod vetni, akkor sem értem hogy az usa statisztika szerinted mi ellen vagy mi mellett szól? Mert szerintem eléggé más, mint az angol, amivel szimpatizálsz.

Pl az amcsik szerint az egyik legmegbízhatóbb a porsche meg a merci, amik az angol szerint a legszarabb 10-ben vannak. Az usában az audi ott van az industry average vonal alatt hárommal, az angol szerint a legalja.

Vagy valamit félreértek.
Kencsuszi 2013.01.28 21:51:43
@Takács Norbert: "csak arra a tényre akartam rávilágítani, hogy az emberek félnek különbözni"

Gyakorlag minden autógyár termékei tömegtermékek, tehát egyikkel sem lehet manapság különbözni. Azzal lehet különbözni, amiből nagyon kevés van. Ez meg 3 dolog miatt lehet, vagy mert nagyon régi, vagy mert nagyon drága, vagy mert valamitől nagyon egyedi, nagyon különleges.

Én régi autóval nem akarok járni, mert nem érdekel, nem hobbim az oldtimer. Ez kiesett. Ami meg régi, de még nem is oldtimer, az pláne nem érdekel. Nem azért mert nem akarok különbözi, hanem mert az újabbak tetszenek és jobbnak is tartom őket. Igazán drágát - ami tényleg kilóg a tömegből - megn em tudok venni, tehát ez a vonal is kiesett.

Tehát maradnak az átlag ember által elérhető átlag autók. Egy átlag autóval viszont nem lehet különbözni, legyen akár alfa, honda, toyota, merci, akármi. Egyikkel sem.

De kíváncsi lennék, hogy te mit használsz, amivel különbözöl. Illetve arra is, hogy a vw helyett mit kellett volna választanom (a kora beli konkurenciából), ami hasonló méretekkel, hasonló tulajdonságokkal és felszereltséggel bír és még "különbözni" is lehet vele. Én nem tudok ilyet, minden típusból ezrével futnak az utakon.
A Totalcar Hátsóülés-rovata ismét egy kéretlen videóval jelentkezik. Természetesen ezúttal is az aktuális ebéd-utat jártuk meg oda-vissza két konkurens típussal. És nem lettünk okosabbak. Illetve igen, hamarosan olvashatják. ..
Kencsuszi 2013.01.25 11:15:20
@majdjólmegmondoménnektek:

"Basszus már a IV-es Golfnál is probléma volt a könyöklőbe ütköző kézifékkar. Azóta nem sikerült ezt javítani??? "

Sőt, az Audi A3-ban is probléma volt, ami pedig prémium márka.
vékony lányok Mika 2013.01.17 07:00:00
..
Kencsuszi 2013.01.18 08:13:55
@A csótány is ember:
"valaki unatkozik, lesz blog tetkós kopasz grannykre is?"

Mondanám, hogy bármiből lehet blogot csinálni, de nem biztos, hogy érdemes, mert szerintem a kopasz tetkós nagymama igényeddel eléggé egyedül lehetsz :)
Random Petárda fail 2013.01.08 13:58:20
Lehet, hogy nem igazi a videó, mindenesetre a petárdázás rossz. Értem? ..
Kencsuszi 2013.01.09 10:23:07
@ideasz:
"nem rohanna az sehova, üvöltve bámulná összeesve a csonkját..."

Ijedtség, sokk, adrenalin. Első reakció hogy menekül, aztán majd pár másodperc múlva felfogja hogy mi történt és észreveszi, hogy nincsenek meg az ujjai. Egyszer egy ismerősőmnek a fűnyíró csapta le 4 ujját, másodpercekig észre sem vette (benyúlt a fűnyíró alá, érzett egy kis ütést, utána meg az tűnt fel neki, hogy minden csupa vér). Ha valami elég gyorsan történik ahhoz, hogy ne fogd fel egyből, akkor ez így működik.
Napjaink egyik leggyönyörűbb - és valószínűleg éppen ennek megfelelően - egyik legfoglalkoztatottabb ázsiai modellje kétségkívül Fei Fei Sun. A kínai lány az olasz Vogue januári számának címlapjával és egy, a magazinban megjelent csodálatos fotósorozattal indította az…..
Fontos, hogy nem szabad kiszámolni, mennyit költ az ember egy-egy évben autóra-motorra. Engem viszont akkor is érdekel, ha egyszer már belefutottam egy csúnya összegbe, amikor a Mazda MX-5 eladásakor egymásra raktam a szerviz-munkalapokat, és kijött, hogy csak tervszerű megelőző…..
TComment A polgár ne kérdezzen 2012.12.05 05:45:00
Bárki által hozzáférhető kilométeróra-állás? Van ilyen, elméletileg. Okmányirodai capriccio, hepiend nélkül. Különben is péntek van. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Kencsuszi 2012.12.05 13:36:37
@rekszem:

"Függetlenül, hogy igaza van-e vagy sem, azért az ilyen hangulatkeltő, melankólikus stílust hanyagolni kéne."

Miért is nem kéne? Teljesen igaza van, minden egyes betűjét át tudom érezni, mert már volt alkalmam bármi más ügyet intézni és megtapasztalni a rendszer döcögve működését, a pofa vágásokat, a már péntek van arckifejezést, satöbbi. És hányok tőle, hogy ezt a mocskoz azoknak a pénzéből tartják fenn, akik pénteken is _dolgoznak_ Nem a pöcsöket verik az irodában várva a delet, hogy hazamehessenek, hanem dolgoznak.

"Ha nem segít, az a baj, ha minden megpróbál, az is baj. Ha pénteken délig vannak, az a baj, akkor is, ha ez mindíg így volt, és a bankoknál is így van."

Igen, baj. Az a baj, hogy efektíve nem dolgozik, el van tartva, és ha pénteken akad dolgod, akkor rosszabb esetben pofát is vág, jobb esetben csak közli, hogy hova gondolsz, pénteken nem dolgoznak. Mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne.

Van ahol a telefont sem szeretik felvenni péteken már 11-kor sem. Merthát már készülődnek ebédelni, ebéd után meg már ki a tököm dolgozik, kis szieszta félretett telefonnal, aztán máris ott 2 óra, maikor le lehet lécelni.
Kencsuszi 2012.12.05 17:37:05
@Giryu:

"Pajtikám, ha a köztisztviselők nem dolgoznának, hanem csak eltartottként vernék amijük épp van, akkor te nem kapnál táppénzt, orvosi alap- és szakellátást, a gyereked nem járhatna bölcsődébe, óvodába, iskolába, a házadat senki sem oltaná el.."

Blabla. "Pajtikám", szerintem pontosan értetted amit írtam, csak kötekszel. NEM a tűzoltókat meg a körzeti orvosokat szidtam. Hanem azt a sok léhűtőt, aki ilyen helyeken dolgozik, mint az okmányiroda például. Vagyis magát a rendszert.

Kb 5-ször annyian vannak, mint szükséges lenne, és így sem működik semmi flottul. Papírtologatás jobbra-balra.

Optimalizálni kéne és növelni a hatékonyságot. Meg rendesen _kiszolgálni_ az ügyfeleket, pénteken is, mert az is munkanap. Merthogy nem én vagyok értük, hanem fordítva, ők vannak értünk a mi pénzünkből. És ha én a GDP kárára munkaidőben odamegyek pénteken ügyetintézni, vagy odatelefonálok, akkor ne legyen félrerakva a telefon, mert "már annyira péntek van", meg ne a száját húzza a kisasszony, mert már menne haza péntek délben és én csak nyűg vagyok neki.
Vöröshajú lányok Leanna Decker 2012.11.13 07:01:00
..
Kencsuszi 2012.11.13 14:10:19