Regisztráció Blogot indítok
Adatok
OnePiece

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A napraforgót az észak-amerikai indiánok kezdték el termeszteni, majd Oroszországba került, ahol előállították első hibridjeit. Megtalálta a visszavezető utat is a szovjet pogromok elől menekülő farmerek zsákjaiban. Amikor a napraforgó a világ egyik legfontosabb koleszterinmentes…..
A távol-keleti ország számomra mindig meglehetősen ellentmondásosnak tűnt. Vonz a kultúra, a gasztronómia, taszítanak ugyanakkor a merevnek tűnő viszonyok és a helyhiány. G. szerencsésebb, mint én, hiszen neki megadatott, hogy mindezt saját tapasztalatai alapján döntse el.…..
OnePiece 2012.09.05 12:35:49
@Bohooo: Koszonom a blogot! Korabban mar vetettem ra futo pillantast de most hogy ujra itt igy aktualisabb:) o rank vart, mi rola almodtunk - mint egy meseben.
OnePiece 2012.09.05 03:00:58
Nagyon jó kis írás, 95%ban egyet is értek vele. Én már a hatodik évemet zúzom Japánban - olyan szerelem és utálat kapcsolat van köztünk.
De egy nagyon jó élményemet és kellemes csalódásomat osztanám meg. 2007ben úgy döntöttünk szeretnénk egy japán gyereket örökbe fogadni. minden félelmünk ellenére nem küldtek el minket, nem zavart senkit hogy külföldiek vagyunk. Sok papír kitöltése, ház látogatás, gyámhivatali vezetőkkel történt interjú után az első papír beadásától számított 3 hónap múlva szülők lettünk! Elképzelhetetlen volt de mégis megtörtént. Az otthon ahol gyermekünk lakott fantasztikus volt. Az ott dolgozók mindent megtettek a gyerekekért - nem szenvedtek hiányt semmiben, ez alatt értem a szeretetet is. Mindenki boldog volt hogy gyermekünk családra lelt es mindent megtettek, hogy segítsenek és ez a segítség még 4 év elteltével is él. Amikor végleg haza költözött csemeténk megkaptuk a fénykép albumát amiben születésétől fogva a havonta készült képek benne voltak, a köldökzsinórja egy darabját (itt ezt rakják el emlékbe) es az egyéves szülinapján használt kis szalma papucsát is.
A gyerkőc azóta szépen felnőtt és ismét itt vagyunk Japánban. A gyerek után jár családi pótlék (minden külföldi és japán gyerek után jár), oviba jár (ahol csak a kajáért kell fizetni, tandíj csak annak van aki sok pénzt keres) es az orvosi ellátása 6 éves koráig ingyenes. Én örökké hálás leszek ennek a rendszernek, hogy egy csodálatos gyerekkel ajándékozott meg és hogy ennyire jól viselik a gondját. Jövőre iskolát kezdünk, kíváncsi vagyok az is ennyire kellemes élmény lesz e :)
OnePiece 2012.09.05 11:42:48
@Bohooo: Szivesen irok rola, mert az orokbefogadas meg otthon is a tabuk koze tartozik. Egyebkent nem volt nehez - ami a burokracia hazajaban meglepo. Es a tarsadalom is ugy latom elfogadta a tenyt h ket feher embernek japan gyereke van ( egy olyan tarsadalom ahol ha a gyerek orokbe fogadott azt eltitkoljak sot extrem esetben meg mas varosba is koltoznek nehogy valaki rajojjon a turpissagra!). Ami viszont nagyon vicces, hogy mindenki allitja a gyerek ram hasonlit es nem japan. Persze, mert a mimikaja es a gondolkodasa europai es ezt latjak ok azonossagnak az arcunkon;)