Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sigitom

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zene, sár, szemét, tömeg, marihuána, szex. Csak képek.....
Sigitom 2015.08.18 11:36:53
@petipeter: dobozos sor: Beginning in the 1930s, after an established history of success with storing food, metal cans were used to store beverages. The first beer was available in cans beginning in 1935 in Richmond, Virginia. (wikipedia)

@Andaxin "Az Utolsó (57) kép jobb szélén egy időutazó. Épp mobiltelefonál. :)" az viszont tenyleg nem volt, photoshop idoutazo :D

A kepek jok, az emlekezes jo, Koszi JTom :)
Eredetileg az volt a tervem, hogy kicsit undok leszek és rendhagyok, a kormány tagjainak ízléséről ejtve néhány szót. De változott az agyállásom, úgyhogy nagyon undok leszek. Már évekkel ezelőtt kialakult egyfajta kölcsönösség a kormány és köztem. Ők szarnak rám, én meg…..
Mondják, hogy valami túra lenne itten, dikta, és mondják, hogy régebben én is mondtam ezt. Ééééén? Milyen libát, kérdeznék vissza zsigerből, de nem ér, mert hozzák a szövegem. Kurva net, itt aztán nem jöhet az ember azzal, hogy most mégsem bontaná ki az igazság minden kis…..
Sigitom 2013.02.13 23:27:03
@Késes Szent Alia:

En csak most olvastam a blogot es kezdem olvasni a kommenteket. Igy meg a feb 11-i postodra valaszolok: "Biztos, hogy az alkotmány az, ami fenntartja az amerikai rendszert, és ez függetleníthető az ott kialakult polgári öntudattól, demokratikus kultúrától, egyéni szabadságjogokért való elkötelezettségektől, vagyis ha Magyarországnak lenne egy amerikai módra szerkesztett alkotmánya, akkor innentől az orbáni kétharmad kényszerűen a köztársaságot építené, mert nem tehetne mást?
Hogyan értelmezhető az egyik Alapító Atya kijelentése, amikor azt mondta: "A republic... if you can keep it"?"

Pont errol beszelgetunk ferjemmel eleg sokat.
Az amerikai alkotmany rettento fontos es rettento jo es sok minden rosszat megakadalyoz. De... egyaltalan nem fuggetlenitheto a kialakult eros polgari es allampolgari ontudattol, demokratikus kulturatol es egyeni szabadsagjogokert valo elkotelezettsegtol valamint a civil kurazsitol es az erett demokratikus es felelossegteljes allampolgari gondolkodastol. Meg az egyszeru emberek koreben is, akik inkabb erzesbol, zsigerbol 'tudjak' mit kell tenniuk, mintsem intellektualis elmefuttatasbol.

Ott is nagyon komoly konzervativ, sot evolucio/abortusz ellenes es borzasztoan visszamaradott tomegek is vannak. Most eppen veszelyes volt a helyzet, de a tobbseg megis megmentette. Az egyik fontos, talan legfontosabb a fekek es ellensulyok kozul a Supreme Court. Ott mar most is sok, talan tul sok a konservativ (nem politikailag Conservative, hanem konzervativ), de a mostani ciklusban tobb uj kinevezesre is sor kerul majd (halalozas es kor miatt). Ha nem Obamat valasztjak elnoknek, a Supreme Court ilyen szuper konzervativ tobbseg kezebe kerulhetett volna. Ami bizonyos ertelemben orbani dolgokhoz vezethetett volna. Ilyen konnyen megtortenhet, meg ott is.

Viszont Angliaban (amit sokkal jobban ismerek, mert 25 evig ott eltem) nem tortenhet meg. Ott nincs irott alkotmany, hanem a sok evszazados precedensek alapjan mukodik a jogi rendszer es a nagyon sok esszel es szivvel megtanult, sok sok evszazados civilizalt tarsadalmi egyutteles alapjan mukodnek a dolgok. A legeslegfontosabb az ido, time and timing.

A legborzasztobb dolgok itt es most ugy tortenhettek es tortennek, hogy napok alatt keszulnek es elfogadtatnak torvenyek.
Ez Angliaban lehetetlen. Nem lehet private members bill (egyeni kepviseloi inditvany) utjan kormany politikai javaslatokat tenni.

Minden kormany javaslatot honapok (ha nem evek) kutatasa, egyeztetese kell hogy megelozzon, majd honapok (ha nem evek) bizottsagi munkaja es sajto es egyeb media visszhangja koveti, az egyeztetes, a tarsadalmi egyeztetes kikerulhetetlen. Ha ezen valahogy tul van a kormany, akkor lehet szavazni. Ha a kepviselok lelkiismerete vagy a sajat valasztokorzetuk polgarainak velmenye (illetve az attolo valo felelem) nem egyezik a kormany javaslattal, lesz rebellio es vagy nem fogadjak el, vagy nem nagy tobbseggel fogadjak el.

Ennel a pontnal a torveny javaslat felmegy a felsohazba. Itt van a masik kutya elasva, az ahol egy haza van a parlamentnek es meg egy nagy hatalommal rendelkezo elnok sincs a miniszterelnok mellett, az nem normalis parlamentaris demokracia. Itt (is) rontottak el a 90s evekben a magyar demokratikus atalakulast.

Szoval felmegy a felsohazba. Ott megtargyaljak es biztos visszakuldik modositasokra. Ez megint honapok.
A modositasi javaslatokat megtargyaljak, megvitatjak, ismet szavaznak. Visszakuldik a felso hazba.
A felso haznak joga van 3x visszakuldeni. Utana mar torveny lesz, az also haz dont vegul is.

Ezek utan megy a kiralynohoz alairasra. Ez nem csak formalitas. Mivel neki ala kell irni es mivel o egy nagyon okos, tapasztalt es eros velemennyel rendelkezo ember, aki valoban csak es kizarolag a nepet kepviseli (hiszen neki sajat erdeke nincs, megvesztegethetetlen), a hetente torteno a miniszterelnokkel valo audiencia soran mar a fennt liert honapok/evek alatt elmodta a velemenyet es ha az ugy fontos, azt nyilvanvaloan figyelembe kell venni. Hiszen egyetlen miniszterelnok sem reszkirozza meg, hogy a legvegen ne irja ala a kiralyno. Abba belebukna. Nem a kiralyno, hanem a miniszterelnok.

Hat igy nez ki. Az eklatans pelda az egeszre Margaret Thatcher es a poll tax ugy. 8 evebe kerutl mig etvert egy rossz torvenyt (nem demokracia szmepontjabol borzalmas, csak tarsadalmilag igazsagtalan torvenyt) , az egyetlen honapig volt ervenyben es soha nem kerult megvalositasra mert Thatcher egy honap mulva belebukott.

Szoval nagyon sokat kell meg Magyarorszagnak tanulnia ezt a demokratikus jatekot.
Termeszetesen, hiszen egesz tortenelme soran most eloszor, 20 eve probalja azt amit pl Angliaban sok szaz eve uznek. Valtozo formaban, evoluciosan valtozo formaban, (1600s evek ota nem votl szukseg forradalomra), okosan, nyuodtan, higgadtan, vegeredmneyben a Magna Carta ota.

Vissza a blogra: tetszik. Le kell higgadnunk, nem bepanikolni, hogy elveszett minden, vege a demokracianak; hanem nyugodtan, aprolekos munkaval meggyozni az ingadozokat, az elegtelen informaciobol itelkezoket, a semmilyen informacioval nem rendelkezoket. Sokkal farasztobb munka mint a tuntetesek, amire szinten mennunk kell, de nagyon forntos. Civilzaltan kell megprobalnunk a demokraciat visszatologatni a fullextrasba, az igazan liberalisba, az illatosba :)
        A hívószó: nőnap. (Kíméljenek meg attól, hogy ez komenista ünnep, mert nem az, de nem fogok nekiállni egyesével mindenkinek elmagyarázni.) Hát, akkor nézzük a leltárt. Hogy megszülettem egyáltalán – köszönöm az anyámnak. Hogy olyan elbaszott ripacs vagyok, mint amilyen, és titokban…..
A Hallgatói Hálózat fontosnak tartja, hogy reagáljon a felsőoktatással kapcsolatos legújabb fejleményekre, ezek közül is a tizenhat, döntően gazdasági és jogi képzési területeken található szak diszkriminálására. 1. Tények a tizenhat szakról A legfontosabb tény a tizenhat…..