Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ko.La

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Kedves Nem-Biciglisták! Kedves négykerekű, két-és négy lábon járó Embertársaim! ;-) Nektek szól ez a mostani kis szertelen szösszenet. Lépten-nyomon hallhatjuk-olvashatjuk, hogy elszemtelenedtek a kerékpárosok, túl sok van belőlük, divatoznak, hülyén öltöznek,…..
Ko.La 2012.09.04 10:09:55
Mint gyalogos, kerékpáros és autós olvastam ezt az agyszörmedvényt. Íróját minimum a közterületen való tartózkodástól tiltanám el.
Javaslom a Közlekedés REndészeti Szabály (új kori nevén: közúti közlekedés szabálya) Tanulmányozását:
A járművek közlekedésben való részvételének a feltételei
5. § (1)6 A közlekedésben olyan járművel szabad részt venni,
c) amelynek műszaki-, biztonsági- és környezetvédelmi jellemzői megfelelnek a jogszabályban meghatározott feltételeknek;
(2) A jármű vezetője, mielőtt a járművel a telephelyről (így különösen a garázsból) elindul, köteles a kormányberendezés, a fékberendezés, a gumiabroncsok, valamint a kötelezően előírt világító- és fényjelző berendezések állapotát (működését), továbbá a hatósági jelzés(ek) [rendszámtábla(ák)] meglétét, állapotát - az adott körülmények között indokolt módon - ellenőrizni.
A fentiek szerint a kerékpárnál (bicikli „bicigli”) is ellenőrizni kell a világítást, mivel az is jármű.
54. § (2) Lakott területen levő olyan úton, ahol az úttest kerékpár közlekedésre alkalmatlan, továbbá ahol a (7) bekezdés a) pontja szerint tilos, kerékpárral a gyalogos forgalom zavarása nélkül és legfeljebb 10 km/óra sebességgel a járdán is szabad közlekedni.
E szerint valóban lehet néhol, de nem mindenhol, és nem úgy mint egy agyatlan barom.
Nem folytatom a kopizást.
Egyébként gondolkodtam hasonló stílusban válaszolok, de nincs ilyen hosszú kötelem, hogy ilyen mélységbe leereszkedhessek rajta.
Beültetném az ilyen embert az autóba és élje át azt, amit az autósok élnek át az ilyen kerékpárosok miatt. Tapasztalatom szerint pont az ilyen kisebbségben lévő kerékpárosok miatt vannak általánosítások és ezért ítélik el az összes kerékpárost, valamint emiatt nem segítő készek, sőt néha direkt akadályozók. Egyébként én igyekszem figyelni a kerékpárosokra, és aki rendesen közlekedik, azt segítem, de minimum nem akadályozom. Aki viszont olyan, mint az iromány szerzője azt próbálom nevelni. Kerékpárral pedig igyekszem mindent megtenni, hogy a rendes csoportba tartozzak. Érdekes módon szintén néhány kisebbségben lévő bunkó autóstól eltekintve engem is úgy kezelnek, ahogy elvárom. De az is lehet az illető autós agyát előttem egy renitens kerékpáros felhúzta a miatt volt bunkó velem.
Summa summarum Mindenki igyekezzen úgy viselkedni a másikkal úgy, ahogy elvárja, hogy vele viselkedjenek, és akkor egész élhető és közlekedhető lesz ez a kis medence.
Ko.La 2012.09.04 10:32:37
@sdani: Gyere csak akkor is ha én jövök a kamionnal, max nem taposom majd annyira a féket, mert a 10T nehezebben áll meg akkor is ha bele taposok.