Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Faniko

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok,  Innét letölthetitek a Dobogó Játszótér tervdokumentációt (köszönet a sok munkáért Krisztának): https://dl.dropbox.com/u/61734341/Dobogo_jatszoter/20120830_Dobogo_Jatszoter_Tervek.zip Itt megtaláljátok a költségvetés tervezetet a munkák…..
Faniko 2012.09.03 14:16:27
Sziasztok!

A vázlatrajz és a műszaki leírás alapján az alábbiakat szeretném megosztani Veletek. (Más anyukák véleményét is leírom, nem csak a sajátomat.)
Köszönet Szarka Krisztának a dokumentációk elkészítéséért, a játszótér fantáziadús megálmodásáért!
Nem véletlen a szóhasználat, véleményem szerint „túl szép” a terv, hogy megvalósítható legyen – a költségvetést látván – minden erőfeszítésünk ellenére belátható időn belül az egyesület anyagi helyzete miatt nem lesz megvalósítható, legfeljebb kis része. A kevesebb több, ahogy már többen is írták! Használható legyen minél előbb, ne évek múlva.

- nem látok mérleghintát a vázlatrajzon, jó lenne egy a játszótéren (költségvetésben szerepel)
- miért kell körbe térkő burkolat? Motorozhatnak a gyerekek otthonról a játszótérig és hazafelé; (- 550 eFt kiadás)
- nagyobbak szeretnek együtt hintázni, a lengőhintánál két lapülőkét javasolok, míg bébiülőkét a játszóvár részeként lehetne kialakítani;
- lépcsős kialakítás, nagy kapu, rézsűcsúszda (lehetne több is!), közösségi tér, sütőhely jó ötlet, tényleg szaletli nélkül padok és asztal elegendő;
- műszaki leírásban szereplő „támogatók által felajánlott padok, szemetesek” elhelyezése miért nem szerepel az ütemtervben? azokat lehetne elsőként a helyére betonozni.
- minden felajánlott játékszert használjunk fel
- az ivókút megvalósítását támogatom, abból nem könnyű nagyobb mennyiségű vizet vételezni, azonban az altalajcsappal kapcsolatban: zárható helyen lesz? Ki fog onnan vizet venni/vinni? Ki fizeti a vízszámlát? (Ismerjük az vízdíjat!) Ki fog locsolni?
- Öntözőrendszer nélkül szép „gyep” nem lesz, legfeljebb hasonló a jelenlegi „erősen gyomos gyepfelülethez”, akkor minek erre költeni (füvesítés kertészeti módszerekkel) Hiú álom azt feltételezni, hogy amikor szükséges, naponta locsolni fogunk majd éveken át.
- Egy kötélpálya esetleg, mint Biatorbágyon a Páty felől beérkező út melletti játszótéren?

Javaslom, hogy törekedjünk a költséghatékony megvalósításra, a helyes ár-érték arány figyelembevételével.

Kirchheim testvértelepülésünk, onnan van pl. a pátyi tűzoltóautó vagy az új iskolai tantermet ők szerelték fel számítógépekkel (vagy monitorokkal). Meg lehetne keresni őket (nem tudom ki tartja velük a kapcsolatot a faluban) hátha tudnak valamiben segíteni.
A helyi üzleteket megkerestük már? A pátyi tüzép, festékbolt, gazdabolt, gyógyszertár, játékbolt, zöldséges, virágos, kertészet, kreatív kuckó, ételfutár, pékség, hentes, gyrosos, Pagh étterem, stb. hátha szívesen áldoznak erre a helyi célra pénzt vagy akár építőanyagot, facsemetéket, stb. beszerzési/kedvezményes áron.

Szívesen segítek!

Anikó
Hegyalja 36.