Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gőgésdemagógfiavagyokén

25 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai napon kijött KOM mérés meglepő(en jó) eredményt hozott, a Budapest 1 OEVK-ban. A kerület télen komoly feszültségek forrása volt az ellenzéki oldalon, amikor Fekete-Győr András, a Momentum elnöke bejelentette indulását, ezzel magára haragítva (?) Juhász Pétert, akinek fixációja volt, hogy ez…..
A mozgalmas nyári napok forgatagában, a vízparton ülve, limonádét szürcsölve, pihenés közben talán sokan észre sem vettük, hogy a hazai esetversenyzés egy új, fontos mérföldkőhöz érkezett. Idén nyáron a Case Solvers először rendezett nemzetközi esettanulmány versenyt Magyarországon, melynek döntője…..
Egy zene létezik, de vannak külön stílusok. Ez most egy új paradigma. Húsz évnyi Akkezdet Phiai után idén szólóalbummal jelentkezett Újonc P., azaz Závada Péter. 2015-ben új AKPH album érkezik – erősítették meg zenekaron belüli források. Az évnek vége lett, az új album viszont nem érkezett meg.…..
Ponthatároktól Közép-Európa legjobb egyeteméig Beszélgetés Professzor Dr. Lánczi Andrással, a Budapesti Corvinus Egyetem új rektorával A Budapesti Corvinus Egyetem új rektorával, Prof. Dr. Lánczi Andrással beszélgettünk terveiről, elképzeléseiről. Egyetemünk július elsején hivatalba lépett első…..
Minden egyes bejegyzésem után úgy érzem, elértük a mélypontot, innen már nincs hova tovább süllyedni. „This is it, ground zero.” De aztán az élet, a hallgatói önkormányzatok, a politikusok mindig bebizonyítják, hogy van lejjebb. „Ground sub-zero”. Hogy ez meddig fog menni nem tudom, de lassan…..
Adj fiatal 20-on évesek kezébe egy felsőoktatási programot, és medvesajtot tömködnek egymás végbelébe. Ha igazán ügyes vagy hetet. Itt tart ma Magyarország. Itt tart a felsőoktatás. Még egy olyan elit egyetem is, mint a Budapesti Corvinus Egyetem. Eljutottunk erre a pontra. Nem tudom, hogy van-e még…..
gőgésdemagógfiavagyokén 2016.08.22 11:36:57
@bonfred: Kedves Bonfrend, javítottam őket, köszönöm! "A lónak négy botlik mégis meglába"
Az eltévedt megtévedt Budapest Taxisok története. Ezt a bejegyzést már meg akartam írni 1-2 hete, de nem volt rá időm, és valami még hiányzott. Szerencsére ez a valami talált meg engem, épp a buszra várva. Na meg aztán pont ma olvastam annak a szerencsétlen külföldi fesztiválozónak az esetét akit…..
PEGIDA. Ha valaki meghallja ezt a szót, az esetek 90%-ban azt mondja, hogy „igen, azok a nácik Németországban”, „az a mozgalom, ami a migránsok ellen lép fel, és utálják a bevándorlókat”, „persze, azok a radikális jobboldaliak”. De mind ez igaz lenne? Annyi biztos, hogy 12 szászországi lakos…..
Kedves Leendő Hallgatóink!   Köszöntünk Titeket abból az alkalomból, hogy felvételt nyertetek az ország és a régió egyik legkiválóbb egyetemére, a Corvinusra.   Gratulálunk az eredményhez és elismerésünk a rengeteg befektetett munkáért! A Budapesti Corvinus Egyetemen idén is…..
Épp a függetlenség napját néztem, (mekkora ráérzés!), amikor valami azt mondatta velem, hogy egy pillanatra nyomjak egy space-t, és ugorjak fel az Index-re. Ekkor jelent meg az első cikk arról, hogy mi történik, vagy legalábbis mi látszik történni Törökországban. Gyorsan rá is írtam, B-re, hogy…..
gőgésdemagógfiavagyokén 2016.07.16 21:55:46
@masada:

Pontosan! A politikában mindig "hasznos" egy ellenségkép. Egy az állam által tudatosan generált azonosulási pont, amely kohéziós erőt igyekszik biztosítani.
Megadja a kellő tiszteletet a hatalom iránt, és kapaszkodó lehet mindenki számára egy olyan korban, ahol az egyéni érdekérvényesítés a közösségi értékek fölé helyezkedik egyébként.
Péntek este katonai puccskísérlet kezdődött Törökországban. A hadsereg a török állami televízióban (TRT) jelentette be, hogy átveszi a hatalmat a kormánytól és szükségállapotot, valamint kijárási tilalmat hirdet. A puccsisták szerint az alkotmányos rend, a demokrácia, az emberi jogok, a joguralom,…..
Ez most egy elég száraz írás lesz. De nem találom a humoromat épp. Kamaszként sokat jártam egy fesztiválra. Annyira sokat, hogy idővel a rendezőkkel is jóba lettem. Sajnos azóta a rendezői gárdát a fesztivál területének tulajdonosa kidobta, mondván, az már annyira ismert, hogy megszervezi önmagát,…..
Mészáros Dorka, 23 éves, a Corvinus Egyetem volt hallgatója, jelenleg az ELTE Kriminiológia szakán tanul. Első könyve, az Én vagy senki című krimi az idei Könyvhéten jelent meg (mellyel gyermekkori álma vált valóra) a Tilos az Á Könyvek gondozásában. Vele beszélgettem. Hogy sikerült ennyire…..
Amikor októberben meghirdették a hallgatói önkormányzati választásokat (HÖK) azonnal jelentkeztem. Naivan azt gondoltam, hogy végre tehetek valami hasznosat, a korábbi önkéntes munkáim után. Bár feltűnhetett volna, hogy már a választásokon is két „frakció” indult, egyazon karon belül, ezt betudtam…..
Kedves Hallgatók! Észrevehettétek, hogy az utóbbi időben, eltűnt a honlapunk, a Facebook oldalunk, és a blog sem üzemelt. Sajnos utolért minket az emberi gyarlóság és emiatt masszív adatvesztést könyvelhettünk el. Azonban másfél hónapos küzdelem és megfeszített tempójú munka után, újra itt vagyunk,…..
Kedd este csörög a telefonom. A hív (a nő nemű A). Szerda reggel sajtótájékoztatót tart és szeretné, ha segítenék. Válaszolom neki, hogy persze, nagyon szívesen. Szerda reggel 10:15- kor meg is jelentem a székházban, azon tűnődve, hogy vajon a biódíszlet szerepét fogom-e…..
Rá kellene álljak végre arra, hogy egyből leülök írni, miután történik valami, mert mire odajutok, általában elfelejtem a dolgokat. November 19-20-21-én volt szerencsém részt venni az idei ALDE (The Alliance of Liberals and Democrats for Europe) konferencián, mely 2015-ben…..
Az Amnesty International-t szerintem senkinek sem kell bemutatnom. A rózsadombi villákban, 2003-as Chateau Latour-t kortyolgatva, az egalitarianizmusról merengő, az alsó 90 %-ot csak a Tv-ből ismerő jogvédők azonban tettek róla, hogy aki esetleg eddig nem ismerte volna őket…..
A mindenki által agyon hájpolt jelenleg regnáló I. Ferenc Pápa jól bánik a médiával. Eddig legalább is ezt a benyomást keltette. A „Celeb Pápa-ként” elhíresült vallási vezető, komolyan megosztja a katolikus egyházat és a hívőket egyaránt. A Vatikántól szokatlan módon az…..
Az emberi jogok mostanában gyakran tárgya a közbeszédnek. Az Európába érkező menekültek áradatának helyzete, kapcsán. A heti egy, kötelezően megjelenő mi történik Észak-Koreában? cikk miatt. Az USA és az ENSZ Bashar al-Assadot szidalmazó szólamai okán. Mert hangzatos és…..
Valószínűleg nincs, mert most találtam ki. Bár elhatároztam, hogy amennyire lehet, elkerülöm a menekült kérdést, azonban ez annyira leírja a neo-liberális institucionalizmus avagy a modern idealizmus életképtelenségét a világgal szembeni kérdések megválaszolására, hogy nem…..
Egy számomra nagyon fontos, és különösen érzékeny témáról szeretnék most írni, a liberalizmus megerőszakolásáról és a rajta erőszakot tevőkről. Azért írtam, hogy fontos nekem ez a téma, mert Önmagamat is liberálisként definiálom, azonban ég és föld választ el attól,…..
Megkaptam, hogy alpári a stílusom, úgyhogy most írok egy száraz és unalmas bejegyzést. Elvégre a stílus maga az ember. Valamelyik nap a Blaha Lujza téri metróállomás aluljárójában egy stand állt, rajta a felirat. „Aláírásgyűjtés az alapjövedelemért”. Egy olyan országban…..
Mi magyarok mindent felcímkézünk. Nem bírunk sidenote-ok nélkül élni. Minden jelenséget tudunk valamihez kötni. Ha valakinek szakálla van ő nekünk egy hipster, ha kleor a bőre akkor koszos cigány, ha ért a pénzhez nyilván zsidó (mi más?), aki adót- és áfát csal napi szinten,…..
A vízcsapból is a menekült kérdés folyik. Egy sört sem lehet már úgy meginni, hogy a téma ne jönne szóba. Ez nem feltétlenül baj, sőt üdvözölendő egy olyan orszában, ahol a lakosság egyre inkább apolitikussá válik, a rendszerváltás óta semmi érdemlegeset felmutatni nem…..