Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kamukaze

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tudásalapú vetélkedőkre itthon mindig is hajlamosak voltunk úgy tekinteni, mint valamiféle kinyilatkoztatásra, a könnyen, tömegek számára elérhető Tudás alfájára és ómegájára, a kvízmesterekre meg a Tudás Őrzőire. Ilyen volt Egri János és az Elmebajnokság, azaz az angol Mastermind hazai verziója,…..
Kamukaze 2019.01.03 18:08:06
@Terézágyú: Most írta, ebben a cikkben, KERETEZVE a végén! Talán, ha elolvasnád végig, picit gondolkodsz, utána...nem írnál baromságot. Bár, lehet, akkor is:) Minden Jót!
A minap olvastam a munkahelyiterror.blog.hu ízletes sztorijait és szembejött velem egy cikk arról, hogy nem munkaerő hiány van Magyarországon, hanem normális munkáltatóhiány. Erről a cikkről beszélek. Ezzel kapcsolatban, most én is megosztom veletek  a véleményem, mert néha úgy érzem, jó munkahelyet…..
Sokan megkérdezték már tőlem és én magam is sokszor felteszem a kérdést magamnak: hiszek-e Istenben. A válasz első része rövid és egyszerű. A Biblia hófehér szakállú, hiú, szigorú és gyanakvó, hol kegyetlen, hol jóságos, ember formájú istenében egészen biztosan nem…..
Kamukaze 2013.02.09 22:11:29
Előbb-utóbb értelmes az ember eljut odáig a "ki vagyok én?" kérdésével kapcsolatban, hogy a világ keletkezése is érdekelje, szembeállítva tapasztalatait, belé-nevelni próbált és mások által vallott világnézeteket ebben a kérdésben. Személyiségének nyitottsága, rugalmassága, túlzott tekintély-tisztelete és intelligenciája az egyik oldalról, életének személyes tapasztalatai, élményei a másik oldalról , meghatározza meddig juthat/jut el ebben az őt magát és a világot értő/érzékelő világszemléletben. Az általad írt"119 jegyig" "számunkra épp megfelelő világ" gondolatához -bár a többség sosem éri fel ésszel- is már sokan eljutottak. Antropikus elvnek nevezik.S. Hawking megfogalmazásában – „azon elképzelés, amely szerint a Világegyetem azért olyan, amilyennek látjuk, mert ha más lenne, akkor nem létezhetnének benne olyan lények, akik képesek megfigyelni” bővebben:
beszelo.c3.hu/cikkek/az-antropikus-elv-lehetseges-vilagmodelljei
Általában úgy mondják: végtelen sok változat keletkezik, amelynek kevés része(ami még mindig sok külön világ)ilyen,mint a miénk,ahol létezhet az intelligens élet.
Persze lehet, hogy ez is csak egy fejlettebb kibúvó az ateisták számára! :)
Hozzám, fokozatosan fejlődve, most a modern-buddhista világnézet áll a legközelebb. Ez inkább megértő és befogadó más vallásokkal. A"megmondom a tutit,mindenki más téved és ezért (itt v.ott)el fog égni...na ez a legtaszítóbb. Jó a természettudomány, hogy megismerjük külső világunkat, jó a pszichológia, hogy megismerjük a belsőt. Meditáljunk sokat és integráljuk az egészet a szeretet jegyében, Ken Wilberrel. Tanuljunk a tapasztalásokból, emelkedjünk a mókuskerekes kis világunk fölé és leljünk békére személyes utunkon.
Unalomig ismert, elcsépelt akciófilm jelenet: a főhős dermedten áll egy bombára alig emlékeztető szerkezet előtt, amelyről azonban mindannyian tudjuk, hogy pokolgép. Ott virít ugyanis rajta a visszaszámláló szerkezet, amely pirosan ragyogó számaival sokkolja hősünket, mutatva,…..
A 2013-as költségvetés elfogadása után, és a 2014-es sarokszámok ismeretében – a legtöbbet még a konvergencia programban rögzítették tavasszal – egyre inkább úgy tűnik, hogy a Fidesz a választások előtt egy választási költségvetést szeretne létrehozni. Nem beszélve…..
OECD munkaerőpiaci tanulmány A magyar az egyik legtöbbet dolgozó nemzet, derül ki az OECD egy napokban közzétett tanulmányából. A 34 OECD tagállamból csak háromban dolgoznak többet, mint nálunk. A közzétett statisztika szerint azok a magyarok, akiknek van munkájuk,…..
Kamukaze 2013.01.03 15:41:11
A modern kori rabszolgaságra visszatérve. A fejlett világ követelménye lett az egy főre jutó éves GDP- ,jövedelem-, hatékonyság-növekedés, elvárt mértékekben. Még ha a -számomra legszimpatikusabb választási lehetőség alapján- a hatékonyság növelése hozza magával, akkor is, mit is jelent mindez? Több értéket állít elő kevesebb élőmunka. Tehát:kevesebb rabszolga ellátja a szükséges anyagi javakkal az egész társadalmat.Ha tehát az irányítói+tulajdonosi létszám mondjuk állandó és a demográfia szerint a föld összlétszáma nemigen nő tovább, ha kevesebb felesleges új "nagyon fontos új szükségletet, ami nélkül már élni sem tudunk,pl.i-AKÁRMIT" akarunk eladni, növekszik azok létszáma, akik termelő munkájára nincs szükség. De végezhetnek értelmes és a többieknek hasznos szolgáltató tevékenységet mindenki épülésére. De könyörgöm: ne megvetett, üldözött tagjaiként a népességnek. Persze mindig lesznek lusták, a társadalom, a köz javán éldegélő csoportok. Ez a munkával szocializálódott rétegeket valamennyire mindig irritálni is fogja.Azért jobban szeretnék olyan társadalomban élni, ahol a nem ipari-termelő művészek, gondolkodók is találnak helyet, mint ahol menekülnek külföldre v.itthon"a számlákat fizetni kell"munkát végeznek tehetségen alul, miközben a fejlődés hozott annyi felszabadult munkaidőt, hogy nem kell mindenkinek napi 16 órát igavonóként gürcölni, hogy ne haljunk éhen,miután az elit a sápot leszedi lásd:feudális rendszer.Ezzel nem leszek népszerű,tudom:a segélyezés egy burkolt társadalmi szerződés:állam adja, hogy ne raboljon ki téged, aki dolgozol,mikor viszed a cekkered hazafelé...Mert ha az éhenhalás a másik alternatíva(munkahely ugye alig-alig) akkor biz'elveszi tőled, bezony! Ezt persze nem meri kimondani egy politikus sem, mert nem népszerű, csak ésszerű sejtés. Az is megérne egy misét, miért a 4% elit kezébe kerül az előállított érték min.80%-a, a világ meg válságban, a tervezett avulással előállított, egyre nehezebben megfizető fogyasztási cikkek között fuldokolva...
Kamukaze 2013.01.03 17:35:11
@Polló László: Köszi a számokat, sokat segít képbe kerülni.Azt hiszem a KKV-k többségénél azért a tényleges kibocsájtás több, csak a könyvelt bevétel...lásd mint a kimutatott 2005-2010 közti Görög államadósság...nem biztos hogy a valóságot tükrözi. Persze akkora eltérés biztos nincs, mint amennyivel lemaradnak a hasonló méretű nyugat-európai KKV-ktől. Nagyvállalat meg -gondolom- ritkábban trükközik akkorákat, mint a kisvállalkozóink. Persze az sem kuruc virtus, ekkora %-os élőmunka-tehernél létkérdés lehet egy kis ÁFA-,stb.-mentes bevétel. A változás pl.beszállítói képességben, gondolom minőséget, határidő betartási és egyéb megbízhatóságot is jelenthet, ami szervezési- és szemléletbeli kérdés. Azért a versenyképes dél-koreai módi (fel se nézz,úgy dolgozz,ne beszélj 8 órán át 1 szót,ha kiégsz:lapátra) nem biztos, hogy örülnék itt látni. Végül is, az életminőség nem csak a bérért megvehető anyagi javak mennyiségét, de az emberhez méltó, szabad élet lehetőségét is magába foglalja, nem?