Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Morvai Emese

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok,  Innét letölthetitek a Dobogó Játszótér tervdokumentációt (köszönet a sok munkáért Krisztának): https://dl.dropbox.com/u/61734341/Dobogo_jatszoter/20120830_Dobogo_Jatszoter_Tervek.zip Itt megtaláljátok a költségvetés tervezetet a munkák…..
Morvai Emese 2012.09.01 22:07:17
Sziasztok!

Köszönjük a terveket!

A kommenteket olvasva egyet értek azzal, hogy a homokozó kerülhetne központibb helyre, bár akárhol van, aki homokozni szeret biztosan megtalálja :-)
Ha letakarható lenne, annak nagyon örülnék, mert a macskapiszoktól nagyon durva dolgokat lehet kapni, de elég komoly odafigyelést igényel a használóktól (én a célért nagyon odafigyelek, ha kell)

A játékok közelébe mindenképpen kellenének padok, hogy ott lehessünk velük, ahol játszanak.

A fenyőkéreg nagyon szép és nagyon európai, de nálunk túl drága és folyamatos pótlást igényel. Én elfogadhatónak tartom helyette a homokot is.

Az asztal és pad elhelyezése is jó ötlet, szerintem akár a szaletli helyett is. Én még sosem láttam köztéri szaletliben embereket, viszont jó lenne egy hely, ahol a kamaszok leülhetnek beszélgetni, kártyázni, stb.
A pergolát is feleslegesnek tartom, bár úgy láttam, ezek be sincsenek költségelve.

A hegyekben láttunk egy nagyon jópofa bicikli tárolót: egy kb. 1,5 m hosszú farönkbe voltak kerékvastagságnyi nútok vágva és csak be kellett támasztani a biciklit. Aki ért a fához, szerintem könnyedén elkészíti. Nem lehet lelakatolni a bicikliket, motorokat, de talán a játszótéren nem is szokás.

A térburkolat mennyisége szerintem is csökkenthető. Ha kismotorral megyünk a játszótérre, akkor ott már inkább egyéb játékok lennének érdekesek. Maradhat szerintem, de talán kisebb körbemotorozható rész is elég lenne.

Ha elkezdődik a munka, még lehetne futni pár kört támogatásokért: pl. a Tüzépről homokot, a betontelepről sódert, a két pátyi kertészetből fákat, bokrokat, az Erdérttől esetleg kedvezményt a rönkökre. Ha aktuális és konkrét lesz egy páran leoszthatjuk, hogy ki hova megy el segítséget kérni. A kisebb növényeket pedig szerintem össze tudnánk adni, nálunk is rengeteg szaporítható növény van, ami nem igényel nagy gondozást, állandó öntözést. Biztosan sokaknak vannak ilyenek, csak valakinek össze kellene fogni, hogy ne legyen kaotikus az egész.

Emese