Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Van ilyenis

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
5.g & CN & Grodin & NagyH & Rammjaeger83 & SchA Ígéretünkhöz híven folytatjuk a konvencionális háborúkkal kapcsolatos gondolatmenetünket, és mivel épp eleget foglalkoztunk már itt a blogon a múlttal és a jelennel, épp ideje annak, hogy a jövőt is…..
Van ilyenis 2013.06.05 21:02:48
Frankó "kis" elemzés, jó gondolatok vannak benne. Tetszett.
Szerintem abszolút van jövőjük a konvencionális háborúknak, több okból is. Afrikában és Dél-Amerikában, illetőleg Közép-Amerikában (Mexikóban kvázi most is háborút visel az állam a drogkartellek ellen, és nincs ez másként onnan délebbre sem) a milíciák elleni küzdelmeken túl van rá esély, hogy egymásnak esnek az országok. Elég komoly a fegyverkezési verseny, nő a feszültség. Egy ilyen csetepaténak mondjuk 2020-2025 táján a fejlett országok még örülnének is, mert még több fegyvert lehetne szállítani oda. Beavatkozni talán nem avatkoznának, bár még az is megeshet, szóval ott kirobbanhat akár több háború is, ahogy történt az a 20. század második felében. Aztán ott van Afrika, ami idővel akár egy nagyobb háborút is kitermelhet magából a sok apróbb csörtén kívül. Mi itt Európában hajlamosak vagyunk elfelejtkezni a világ bizonyos részeiről, pedig azok attól még ott vannak.
A Közel-és a Távol-Kelet a sok pattogás ellenére nem hiszem, hogy mostanában nagyobb háború színhelye lenne. Senkinek nem érdeke ott, hogy legyakják egymást, ez az állapot viszont teljesen jó, vagy legalábbis megfelelő. Félnek is egymástól, kicsit utálják is egymást, közben pedig megy a business, ahogy kell. Most, hogy India és Dél-Korea vezetésével alakul egy Kína-ellenes koalíció (még nagyon kezdetleges, de felsejlik), szerintem képződhet egy hidegháború-szerű szembenállás, de ez is kérdéses.
Aztán persze lehet elemezni a dolgokat, az mindig jó, a valóság pedig majd szépen megtréfál mindenkit. :)