Regisztráció Blogot indítok
Adatok
metakrit

8 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alapvetően helytelen a Fideszt autokrácia-építéssel vádolni, minden korábbi állítást gazdasági (újfideszes) terminológiába kell átültetni. 2013-ban ismét sikerült a Fidesznek meglepni az egyszerű polgárokat, az 1950-es évek után ismét maszekokat államosít párt, a…..
Balog Zoltán miniszter 3 napos felsőoktatási reformja valójában egy „zseniális” trükk kigondolására volt elegendő. A feladvány ugye az volt, hogyan teremtsünk 40 majd 55 ezer államilag finanszírozott felsőoktatási helyet ugyanabból a megszavazott költségvetési keretből.…..
A „D-2012-es számú” szt. tiszt szerepében  Gránásiné Bácsi Tünde igazgatónő: „Egymás után hívták be a balatonalmádi Magyar-Angol Kéttannyelvű Gimnázium végzős diákjait, és tanáraikat az igazgatói irodába és faggatták ki arról, hogy beszélnek-e meghirdetett…..
Egy láthatóan fáradt, megviselt és őszintén valamifajta megoldásra törekvő miniszterelnök érkezett haza kapitulálni a felsőoktatási keretszám-ügyben. Bárhogyan is nézzük, a vezető nélkül fejvesztett csirkeként rohangáló, elzárkózó slepp minden eddigi magyarázatát sutba…..
metakrit 2012.12.18 17:44:10
@mertektarto:

Ez egy nagyon jó kérdés, annyira jó, nem is biztos, hogy tudok rá válaszolni - szubjektív benyomásaimon alapszik. Talán a következők miatt:
1. széleskörű társadalmi összefogásról van szó,
2. az érdekeltek szolidaritás alapon, közös cél érdekében, mégsem csak 1 réteg érdekét képviselve lépnek fel - többször hangsúlyozták a több ágazatot, a "szegényebb osztályok" mobilitását,
3. közös erőszakmentes stratégiát dolgoznak ki, amely a leghétköznapibb elemekből építkezik,
4. a gimnazisták stratégiája kifejezetten passzív ellenállás, a "csend" stratégiája.
5. a kormányzat demokratikus túlhatalma és szinte kikezdhetetlen pártokrácia kiépítése - Kádár-felhangokkal, Kádár-kép helyett NER a hivatalokban, marxizmus helyett etika-vallási órával az iskolákban, önkormányzatok helyett állami helyi hivatalokkal, nyílt cenzúra, nemzeti vagyon és piacok állami újraosztása (ld. só-monopólium) stb.. Ezzel az ellenállást vagy elutasítást nagyon visszaszorítják a privátszférába

Ez ettől még nem egy Gandhi-szerű mozgalom, csak az összevetés lehetőségét teremti meg (látod, hogyan puhul az álláspontom:).
metakrit 2012.12.18 17:51:52
@metakrit:

A 10 napja kezdődött keretszám ellenes diák-hallgató-rektorok-pedagógusok koalícióra gondoltam.
A  Hallgatói Hálózat az Oktatói Hálózat támogatásával Fórumot szervez az ELTE-n 2012 december 10-én a felsőoktatási hallgatói keretszámok újabb drasztikus csökkentése elleni tiltakozásképp.  A keretszámcsökkentésről itt olvashatsz. A Hallgatói Fórumról itt…..
Jó hírünk van, ismét lehet piros cipőt viselni, nem csak feketét a páros napokon! Miért, eddig nem lehetett? Lehetett, de a kormány betiltotta, most pedig ismét engedélyezte, hogy örüljenek a zemberek, a zabadságnak. A valóságban persze az Országgyűlés két hete még csak azt…..
Tegnap két dolog történt a Parlamentben: Elfogadták a választási eljárásról szóló törvényt.  Gyöngyösi Márton zsidózott egy nagyot, amire  a kormány udvariasan reagált. Ebből jó nagy botrány lett.  Vajon miért éppen ezen a napon jutott eszébe az…..
Ángyán József tragédiája az, ami az igazsága. A jobboldali többség meghatározóan képes befolyásolni a magyar termőföld birtokosi körét, a fideszes birtokpolitika egyik  képviselője  mégis a teljhatalmú kormányfővel szemben vívja szélmalomharcát az „oligarchák” ellen.…..
Azzal, hogy a MAHIR Cityposter ragaszkodott a cég osztalékáról szóló plakát eltávolításához, ahelyett, hogy - ha ez neki ennyire fontos - cáfolta volna a dolgot, gyakorlatilag beismerte, hogy ez az osztalék legalább 100 millió Ft. Persze, ha ennél több, vagy kevesebb, akkor sem…..
Az örmény hadsereget készültségbe helyezték, a magyar követséget megtámadták. Akár tudott a kormány, a külügyminisztérium a rasszista gyilkos további sorsáról, akár nem, egy fontos következtetés mindenképpen adódik ebből a történetből: a keleti nyitás geopolitikailag…..