Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kla

0 bejegyzést írt és 456 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
George RR Martin nem spórolt a karakterekkel a könyvekben, így csak azok csodálkoznak, hogy a tévésorozat szereplőgárdája újabb három fővel gyarapodott, akik nem olvasták a könyvet. A három új arc kisebb, de annál fontosabb szerepet töltenek majd be a történetben, a…..
kla 2011.08.04 18:35:32
@iwen: Got:Cok lesz elvileg, igen.
Clandestino Populáris politika 2011.07.07 00:01:00
Mexikóban beindult a választási kampány. Az elnökválasztásra ugyan még egy évet várni kell, de Mexikóban, föderatív állam lévén, 32 tagállami kormány is létezik, élükön kormányzóval, akiket – akárcsak az elnököt – hatévente választanak, majdnem ugyanakkora felhajtással. Külön szépsége a dolognak,…..
kla 2011.07.07 16:37:02
Vasárnap (nálunk hétfőn) befejeződik a Trónok harca első évada, Westeros történetétől tavaszig búcsúzunk, de legalább bőven lesz ideje mindenkinek elolvasni a könyveket, mert tessék elhinni, olvasva ez a történet is sokkal jobb, mint mozgóképen - ráadásul négy kötet már…..
Nu, az HBO elhozza nekünk a Trónok harcát egy nappal az amerikai bemutató után (ott vasárnap esténként, itt hétfőn szabadul el a pokol), mi meg hogyvoltozunk róla szabóZ kollégával, mert szeretjük a kihívásokat. Jóelőre szólunk, hogy a rajongók kiakadását elkerüljük: a…..
Hiába nyitott jól a Fringe pénteken, a tiszavirág életű feltámadást a menetrendszerű visszaesés követte, és ugyan múlt pénteken a demóban ismét 1,5-öt hozott a sorozat, ez nemigen lesz elég a túléléshez. Kár lenne pedig a sorozatért, mert Walter karakterével mindenképpen…..
kla 2011.02.21 15:33:21
Ott tartottunk ugyebár, hogy Peter megtudta a Nagy Titkot, le is lépett gyorsan, mielőtt Walter megmagyarázhatta volna a dolgot, s mialatt az öreg marihuánától delíriumos álom-noirba ringatja magát, ő már Washington államban autókázik. Noyo megyében úgy dönt, bedob egy pitét meg…..
Fiatal párocska füvezik egy elhagyott gyárépület közelében, mikor hirtelen kirobban az ablak, odabentről pedig villózás látszik és cseppet sem bizalomgerjesztő hangok hallatszanak. Jó áldozathoz híven a fiú úgy dönt, utánanéz a zajoknak, addig a csajt hátrahagyja a kocsiban.…..
Néha úgy tűnhet, mintha bizonyos jeleneteket már láttunk volna kedvenc fantasztikus történetünket nézve. Ha udvariasak akarunk lenni, mondhatjuk, hogy bizonyos ötleteknek más alkotók is tisztelettel adóznak, de nevezhetjük lenyúlásnak is, ha újra és úja ugyanaz a fordulat…..
Vannak még csodák, nem kell feladni az emberi jóságba vetett hitet. Az amerikai Ted Williams egyike volt a társadalom számára leginkább láthatatlan hajléktalanoknak, napjait egy autóút mellé épített pláza lehajtójánál töltötte, mert annak idején hozott pár rossz döntést…..
Az amerikai médiaipar teljesen más szabályok szerint működik, mint a hazai - jó, ezzel nem mondtam túl sok újat, de hátha van, aki nem tud arról, mekkora hatalma van a szakszervezeteknek arrafelé. A szerződéseket, fizetéseket, munkakörülményeket a szakszervezetek (vagy ahogy ő…..
Az utolsó hogyvolt csapatmunka szüleménye, amit Llew kollégával közösen követtünk el. Asgardékhoz tartunk éppen az Odüsszeiával, kedvenc szürke nudistáink 9 év után úgy döntöttek, hogy részt vehetünk egy ottalvós bulin. Persze a meghívás igazi okáról nem tudunk semmit, ami…..
hogyvolt Csillagkapu 10x19 - Uralom 2010.09.20 09:00:00
Vala egy elmaradott kocsma, elmaradott látogatójától igyekszik kicsalni egy űrhajót valami dominó-póker hibrid játékban, de sajnos a bőrszerkója nem tereli el eléggé a fazon figyelmét, így csakhamar fél tucat fegyver gyűrűjében találja magát. A felmentő sereg meglepő módon…..
1. hét   Raszkolnyik Jovánka gyökeres életmódváltásnak néz elébe! Szeptemberi fogadalmam: minus 20 kiló karácsonyig, szigorú diéta és rendszeres training! 3 órája, Facebook iPhone-ra használatával   Hozzászólok  Tetszik    Ez 4 embereknek…..
Kórházban kezdünk, fiatal lány fekszik gépre kötve, a pap éppen most adja fel neki az utolsó kenetet. Az anyuka sírdogál egy kicsit, aztán bólint. A lányt leválasztják a gépről, beáll a halál, aztán a testet már viszik is a műtőbe, hogy széthordhassák a szerveit. Beindul az…..
A TvSquad hozott ma le egy listát azokról színészekről, akiket a blog szerzői tűzön-vizen át követnének, bármilyen ótvar sorozatban is vállaltak szerepet. Jómagam is ragaszkodom néhány színészhez, rendezőhöz és íróhoz, akik, ha feltűnnek egy-egy sorozatban akár csak…..
Az RTL interjúzott egy rövidet Jenson Buttonnal a hétvégi Formula-1-es magyar nagydíj örvén, és kérem szépen, szenzációs hírünk van: a Nagytétényi úton egy titkos laborban megalkották az első hús-vér Google fordítót. Az interjút készítő robot valami olyasféle lehet, mint…..
Nakéremszépen. Hat év, megannyi kérdés, titok, rejtelem és megmagyarázhatatlan faszság után ma este az AXN is elbúcsúztatja a Lost-ot, a modernkori televíziózás egyik legmeghatározóbb sorozatát. Aki élőben, azaz az amerikai vetítéssel egyidőben követte a történteket, már…..
kla 2010.07.26 23:15:11
@Nem Penny hajója: De igen, mindegyik évadét külön-külön, (a 6. még nem jött ki, de biztos lesz) sajnos itthon nem kapható, de a Youtube-on mindegyik szám fent van és egy kis kereséssel Jim bácsi is segíthet.
kla 2010.07.27 13:22:51
@Fedor: Talán az lehet a magyarázat, hogy a templomban azok gyűltek össze, akik a legfontosabbak egymásnak. Hogy magába az ALT világba nem került be, az jó kérdés, de szerintem azért, mert végig szenvedett, egyedül maradt, nem volt senki, aki támogatta volna és emiatt nem tudott "továbblépni".
kla 2010.07.27 14:35:14
@Loidia: Valószínű a Carrie.
Philadelphiában járunk, rendőrkocsi parkol le az út szélén. Amíg az egyik zsaru kávéért megy, a társa, Gillespie közeg telefonhívást kap egy bizonyos "ezredestől". Az ismeretlen egy vasútállomásra küldi Gillespie-t, ahol egy fekete viharkabátot viselő, aktatáskás…..
Korábban tipelgettünk, nos, most itt a hivatalos lista is, némi meglepetéssel (hamarosan lesz egy nagy cikk a dologról Index anyánkon), és papírformával. Az elpusztíthatatlan Julia-Louis Dreyfus és Toni Collette nevezését nem értem, mint ahogy azt sem, miért nem jelölték a TBBT-t a…..
Mitchell érkezik egy szép fekete Mustangban egy ismerős erdei házikóhoz, ahol Landry tábornok várja civilben. A főnök az Ori támadás kellős közepét találta a legalkalmasabb időpontnak az eltelt másfél évből, hogy egy O’Neill nyaralójába szervezett hétvégén jobban…..
Geekblog Lost-finálé 2010.05.24 20:00:00
Véget ért a Lost. Az elmúlt évtized kétségkívül legjelentősebb műfaji sorozata befejeződött. Ezt a gondolatot sokáig kell még ízlelgetnie a rajongóknak, mire igazán megbarátkoznak vele. Előbb azonban a finálén kell túltenniük magukat, amely éppen olyan lett, amilyen a…..
kla 2010.05.24 22:32:41
Én nem érzem a misztikum gyengeségeit - értem, amit a fényről írtok, de szerintem ez még pont belefér. Végülis mindenki, akit ma láttunk oda besétálni, különleges volt valamilyen szempontból, én azon lepődtem volna meg, ha tényleg füst lesz bármelyikőjükből. Én úgy érzem, hogy sikerült kihozniuk egy történetet ebből az egészből, szóval nekem a misztikus szállal nincs bajom.

Az AlTtal kapcsolatban viszont felemás érzéseim vannak. A vége nagyon szép és megható volt, és nem értek egyet azzal, hogy ez így most mindent feleslegessé tesz, mert úgyis boldogok a túlviláogn: nekem ez az egész szál annyit jelentett, hogy a halál után a 815-ös járat túlélői mégegyszer találkoznak és együtt lépnek tovább. Pont a továbblépésen van a hangsúly: nem fognak együtt éldegélni valahol Los Angelesben, hanem eltűnnek, és ettől nem cop-out a befejezés.

Az viszont igaz, hogy a "Sziget a víz alatt"-rész így csak szívatás volt, ahogy Faraday bombás monológja is. Kár, engem pont ez érdekelt volna legjobban az évadban.

A legnagyobb bajom (persze relatív, félre ne értsetek), hogy a Szigeten nem éreztem azt, hogy mindenkitől elbúcsúztunk volna, vagy, hogy mindenkinek meg lett volna az utolsó nagy jelenete. Van, akinél ez sikerült, de pl. Bennél tényleg fájt, hogy gyakorlatilag semmivel sem járult hozzá a kalandhoz. (szerencsére ezt aztán kompenzálták az AlTtal) A többiek közül mondjuk mindenkinek volt egy pillanata, de egy fináléban többre vágytam volna egy pillanatnál.

Ez persze nem homályosítja el az élményt, amit az egész sorozat és a finálé is nyújtott.
Az egyik legalaposabb, és legnagyobb látogatottsággal bíró Lost-fanblog, a Dark Ufo évek óta megszavaztatja olvasóit arról, mennyire tetszett vagy nem tetszett nekik a Lost éppen aktuális epizódja. Az eredményeket aztán egy pöpec táblázatban közlik (folyamatosan frissítve). A…..