Regisztráció Blogot indítok
Adatok
helinesias

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindennapi klasszikusok Csönd 2012.11.02 14:08:16
Az előző rész folytatása: Sosincs olyan csönd ott fönt, mint mikor Bach előadása véget ér; és ez most különösen igaz, hiszen ma a Goldberg-variációkat játszotta. Egészen más most ez a csönd, mint amit ismernek már - akár más Bach művek, akár a saját darabjaik után; ez a…..
helinesias 2012.11.03 10:21:39
@tnsnames.ora: Glen Gouldot, egy zongoraművész barátom Goldberg Robi mutatta meg nekem anno még gyerekkoromban, és rögtön megfogott a karaktere, meg az hogy néha Robi se értette hogy mit és hogyan csinál ez az ember a hangszerével :) . Számomra egyáltalán nem hihetetlen Gould és Bach összekapcsolása. Ez az ember egész életét arra áldozta hogy a Goldberget tökéletesítse.Szerintem nincs zongoraművész aki ilyen szintű értelmezést, és előadást produkált volna. ez maga az angyalok kórusa... Az 1981-s stúdiófelvételről beszélek, az utolsó felvételről ami készült Gould játékáról, ha figyeled a végén ténylegösszerogy és elengedi a lelkét. Ez az ember 55-ben evvel a darabbal futott be, kellt életre mint művész, és 81-ben evvel a darabbal hallt meg mint művész. Ezért szokás összekötni ezt a darabot vele, mert az egész életét átfogta. Érdemes még youtubon pár felvételt megnézni róla, pl amikor gyakorolt, látszik rajta hogy teljesen más világban élt... bucsúzóul elküldöm a 81-s felvétel utosó 10 percét hallgassátok meg, érdemes...
www.youtube.com/watch?v=89W_cLYQ2gM&feature=related
Rák and roll Megcsináltam! 2012.08.27 23:17:00
Kapanban ébredek. A helyiek Kafannak hívják, szovjet kisváros a Kaukázusban. Teljesen örmény, persze. A domboldalról tízemeletes, tíz lakás mélységű, óriás tömbök néznek a szegényes, kopott belvárosra, mögöttük az óriás hegyek. A domb aljánál folyó, a folyó mentén…..
Reggel kelés, irány az adminisztrációs központ, Stepanakert. Tíz perc alatt megkapom a pecsétet. Kilépek a házból, lengyel rendszámos Tenere áll az enyém mellett. Szőke arc, nem túl bőbeszédű. Ennek örülök. Megbeszéljük, hogy visszakísérem Gandzasharba, majd együtt…..