Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tatuka

0 bejegyzést írt és 58 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Felkerült a netre egy nagyon jól megírt és nagyon sok fontos infomációit tartalmazó személyes Sea Org karriertörténet.A történet nagyon tipikus - akik bekerülnek a Sea Orgban, kb. ezen a lelki folyamaton mennek végig. Rendkívül hatásos szcientológiáról lebeszélő eszköz lehet…..
A "Super Power" egy szcientológia auditálássorozat neve, ami elvileg szupererőhöz juttatja azokat, akik elvégzik. Még nem elérhető a nagyközönség számára, ugyanis kell hozzá egy épület valamilyen rejtélyes oknál fogva. A Super Power épület mellesleg a szcientológia…..
Arra gondoltam, a múltkori aggasztó témák után jó lenne egy vidám poszt. Szemezzünk hát a OT-k sikerjelentéseiből. Talán nem szép dolog mások kárán nevetni, de úgyse ismerjük az illetőket, akik írták, megsérteni őket nem fogom, sőt talán sikerül betekintést nyújtani egy…..
Sok százszor álltam már fel, hogy különböző eseményeken megtapsoljam azt az embert, aki kitalálta a Szcientológiát. Ma, 2008. április 12.-én minden egyes tapsot mélységesen szégyellek. A mérhetetlen fájdalmat, amit egyetlen ostoba iránylevéllel okozott, már nem fogja tudni…..
A szcientológia talán egyik legkártékonyabb gyakorlata a kapcsolatmegszakítás. Mit is jelent ez? Az egyház így adja elő, a szokásos álszent módon a hivatalos weboldalon: Egy Szcientológusnak gondot okozhat az auditálása vagy képzése során szellemi fejlődésében, ha…..
Én kérem elhatároztam, hogy hinni fogok. Annyian támadták szegény Gyuri Gellert, hogy megsajnáltam. Mi bajuk van az embereknek ezzel a jóravaló parafenoménnel? Megint az irigység és a szakmai féltékenység! Ezer példa van arra, hogy az emberek mennyire nem tartják tiszteletben a…..
A helyszín Boston. 2 személy békésen tüntet a szcientológia egyház előtt. Az egyik Bob Minton, a másik Jesse Prince, aki régen az RTC-ben volt Sea Org tag. A helyi OSA kirendel 2 embert ellenük. Íme a szcientológia PR-technológia működés közben:   Az egyik feladata…..
Alcím: Szcientológia hírek, avagy érdekességek a szcientológia hírek-ben Még egy öngól Elejtették a vádat a március 15-i szcientológiaellenes tüntetés egyik résztvevője, Sean Carasov ellen. Előfordulhat, hogy pereli a Szcientológia Egyházat az általuk leadott hamis…..
(folytatás)Dave azt akarta, hogy Tom eljöjjön a Bázisra, de Tom közben már Nicole Kidman-nel járt, aki szintén új volt a Szcientológia, és még meg kellett téríteni. Ehhez egy nagyon, jobb Nemzetközi Bázis kellett, több luxuscikkel, hogy a hollywoodi színészek életstílusának…..
Feljött a kommentekben a vitaminos téma, így itt az idő belecsapni a lecsóba és megnézni a szcientológia és a Sea Org specialitásait. Specialitások Rizs és bab LRH módra: ezt a rosszul teljesítő Sea Org tagok kapják rendes kaja helyett. Főtt rizs és főtt bab elegye, hidegen…..
Azt hiszem, mindennek megvan a maga határa, pozitív és negatív irányban is. Ezeket a határokat sokan átlépik az online világban, ahogyan tette azt a TV2 is a kígyós történettel. Gondoltam meg is nézem az ezzel kapcsolatos cikkeket, és találtam is bőségesen elfogult írásokat, amik…..
Az előző két post folytatása. A diagram nagyobb felbontású változata: http://img86.imageshack.us/img86/5817/commandchannels2007qc1.jpg Ebben a posztban a szcientológia legfelső vezetését elemezzük. Elöljáróban annyit, ha ez a felépítés zűrzavarosnak és…..
Ehhez nem kell különösebb kommentár... ..
Luis Figo magyar ásványvizet reklámoz. Nincs ebben semmi érdekes, a hír mégis szélvészként száguldotta körbe az internetet, olyan mértékű ingyen médiafelülethez juttava ezzel a Szentkirályi ásványvizet, amiről nem is álmodtak a cég zseniális, vagy csak szerencsés…..
A következő történet a Szcientológia egyik volt, annak nemzetközi bázisán dolgozó munkatársától származik. Mondhatni, hogy ő volt az egyik tanú. "1980-ban járunk, a helyszín a nemzetközi bázis, Hemet, California, USA. Nemrég fejeződött be egy stúdió felépítése,…..
Nézzük, kikből is áll a WISE, a szcientológus üzletemberek tagsági szervezete. Egy biztos: fordító vagy lektor nincs köztük! Bevastagítottam, hogy miért. "A WISE-tagság olyan üzletemberekből tevődik össze akik követik a hitvallás, az életstílus és törekvés minden…..
Az előző post folytatása. A diagram nagyobb felbontású változata: http://img86.imageshack.us/img86/5817/commandchannels2007qc1.jpg 8. Könyv- és előadáskiadók Két ilyen szervezet van. 8A. NEPI: New Era Publications International - Koppenhágában van. A feladata LRH és az…..
Tatuka 2008.03.25 16:40:45
Ez a post részben saját tapasztalataimon, részben pedig Jeff Hawkins volt nemzetközi szcn marketing vezető beszámolóin alapul.1. A legfontosabb tudnivaló: az egyház módszerei és taktikái nem változnak ezen a téren és éppen ezért kiszámíthatóak. Ez azért van, mert ezekről is…..
Ez volt az email tárgya, amit az egyháztól kaptam.És ez volt benne, semmi más:..
Tatuka 2008.03.16 22:00:10
Bulvárrovatunk részeként jelentem:Marc Headley, aki régebben a nemzetközi bázison dolgozott, a következőkről számolt be:David Miscavige kiadta Tom Cruise-nek, hogy térítse meg Beckhamékat. DM annyira rajtavan a témán, hogy az egyik falat az irodájában telerakta Cruise-ék és…..
Tatuka 2008.03.16 10:01:35
Lego, ha nem bánod, tennék egy-két észrevételt:

1) Ezek az oldalak azért vannak, hogy a hivatalos, csak pozitív dolgokat közvetítő oldalak mellett megismerjük az érem másik oldalát.

2) Azt veted a szemünkre, hogy túlságosan szkeptikusak vagyunk az egyházzal szemben. Lehet. Emellett viszont az a benyomásom, hogy te meg túl NEM vagy szkeptikus.

3) Állandóan tényszerű bizonyítékokat vársz, ez viszont problémákba ütközik. Arccal, hanggal, névvel tudod ám ki vállalná ...kevesen, teljesen érthető okokból. Ha meg eltorzított hanggal, elsötétített arccal, név nélkül vállalja csak, nyugodtan rá lehet fogni, hogy fizetett tanú, nem hiteles. A 22-es csapdája. Ha valaki nem akar hinni, mindenképpen ki tud alóla bújni.

4) Azért fogadom el, hogy a sztorik legalább EGY RÉSZE igaz, mert olvasva akár a hivatalos oldalt, akár pedig idetévedve a "másik" oldalt, számomra összeáll a kép. Erre szoktam mondani, hogy ha a leírtak csak töredéke igaz, már gond van.

5) A gond az, hogy sokat nem választják szét a techet és az arra ráépült egyházat. A techet nem érdemes támadni, mert ezzel az erővel lehetne a homeopátiát, az asztrológiát és általában az ún. áltudományokat. Valakinek ez jön be, valakinek az. Az embereknek nem a tech-hel van baja, hanem az egyházzal, mint szervezettel.

6) Végezetül még annyi személyes hozzászólást engedj meg, hogy - ha végigolvasod Reformer és a saját hozzászólásaidat, észre fogod venni - Reformer mindössze leírja a tapasztalatait, gondolatait, te ellenben nagyon sok negatív hangvételű, személyeskedő hozzászólást engedsz meg magadnak, elég csak a fentebbi irományodat elolvasni, nem idézném.

Lego, remélem pozitív kritikának fogod fel, mivel annak szántam.
Bocs, ha hosszúra sikeredett.
Tatuka 2008.03.16 17:53:29
A bizonyítékkal az a baj, hogy relatív. Például amit én bizonyítékként elfogadok mondjuk eddigi élettapasztalat vagy megérzés alapján, azt lehet, hogy te nem fogod elfogadni, mert nem látod megalapozottnak.
Objektív bizonyíték lenne vajon, ha xy névvel, arccal, hanggal belebámulna a kamerába és elmondaná a sztoriját? Nem feltétlenül. Van, aki elhinné, van, aki nem.
Szerintem úgy működünk, hogy sokszor inkább feltételezéssel élünk, és az adott feltételezést mindaddig igaznak véljük, amíg nem jut eltérő infó a birtokunkba. A gond itt kezdődik. Sokan nem akarják ilyenkor, amikor új infó jön felülvizsgálni az álláspontjukat.

"Mi az a kép, ami összeáll?
Ugyanannyi véleményt ismertél meg minden oldalról?
Vagy a többsége volt olyan, ami azt az oldalt vizsgálja, ami neked szimpibb, ami a kép összeállításához kell?"

Amikor az összeálló képről beszéltem, egy puzzle-ról beszéltem. Elolvasom a hivatalos verziót - helyére rakok egy-két darabot -, aztán elolvasom azokat, akik a rendszer visszáságaira mutatnak rá - ekkor is helyére kerül egy-két darab.
Így értettem, hogy sok-sok mozaikból áll össze a kép és a végeredmény nyilván nem fehér lesz, de nem is fekete.

"Biztos ismered azt az esetet, amikor sötétben egy tucat ember megfog egy elefántot...Ha bizonyítani kellene, mindenki olyan embert keresne, aki a maga igazát bizonyítaná be."

Nyilván, hiszen a csordaszellem ezt diktálja. A szcientológusok szcientológusokkal haverkodnak, az antiszcientológusok pedig antiszcientológusokkal.

"... mindenki elmondja, hogy milyen az az elefánt. Valaki azt mondja: mint egy kigyó, más, mint egy fatörzs, más mint egy bojt...stb."

Na, erről beszéltem, ez egy puzzle. Az elefántot részenként kitapintva lehet összeállítani. A lényeg, hogy NE ragadjon le az ember annál, hogy ez egy kígyó és punktum.

"De ez a blog nem felkapcsolja a villanyt, hanem zavart okoz..."

Nem értek egyet; a pozitív, hivatalos verzióval szemben szükség van a negatív oldalt bemutató honlapokra. Ráadásul Reformer a saját bőrén tapasztaltakat írja le, olyan dolgokat, amikre az emberek igenis kíváncsiak.

"Névvel nem vállalják? Teljesen érthető okokból?
Miért nem? Talán van félni valójuk? Mitől?
Mert talán ők sem szentek mint a vezetés?
Sőt talán még kiderülne, hogy sokkal mocskosabb bűnük van?"

Félnivalójuk két ok miatt lehet. Egyrészt ha bekerültek a mókuskerékbe, nem engedik őket kiszállni, vagy megnehezítik a kiszállást és utána üldözni fogják őket. Hogy mi a bizonyíték? Azt ugye te se gondolod, hogy a beszippantásokról, családok szétszakításáról szóló sztorik egytől egyig kitalációk lennének?
A másik ok, ami miatt félnivalójuk lehet az az, hogy teljesen kiadták magukat az egyháznak, olyan adatokat adtak meg magukról, amikkel vissza lehet élni.
Nem szentek, ahogy mi sem, de ha ki akarnak szállni az egyházból, megilleti őket a jog és az is, hogy retorzió nélkül tehessék meg és utána ne kelljen attól félteniük magukat és szeretteiket, hogy az egyház utánuk nyúl.