Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tocvarek

0 bejegyzést írt és 90 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezúttal a mainstream tudomány egy jelenségét, a tudományos konzervativizmust szeretném körüljárni egy konkrét eset kapcsán. Az olvasóban nyilván már a cím elolvasásakor felmerül a kérdés, hogy mikor is élhettek volna, hiszen mindenki tudja, hogy Dávid i. e. 1010-ben, Salamon pedig i. e. 970-ben…..
Okkal kérdezik sokan, hogy mi, ateisták, miért foglalkozunk Farkas Attila Mártonnal, főként azután, hogy az Apu azért iszik mert te sírsz című műsorban most már rendszeresen köpködik a nem hívőket barátjával, Puzsér Róberttel. Az ilyen kocsmai stílusú hőzöngés, őrjöngés és gyűlölködés nem méltó…..
Tocvarek 2020.05.12 00:27:16
@tesz-vesz:
FAM a vallásos filozófia Havasi Simphonocja.
Talán kicsit értéktelenebb...
Ez pár perccel ezelőtti kép, a lila felirat Fidesz-naracssárgra váltott, hoppácsak. UPDATE: a tumbler jelezte, hogy öt napja "koncepciózus színváltás történik" (nem magyarázza el, ez mit takar, de segítünk a felkészült mikrobloggernek, mert a kommentelőink rendesek: a Híradó…..
Káin és Ábel óta ismerjük az egymás mellett élőkben dúló szeretetet, de nem vagyunk állatok, hogy puszta körmökkel és fogakkal tépázzuk meg társainkat, elő hát a ”vasakkal”! Ősidők óta kínzó kérdés, hogy mivel lehet elpusztítani a nálunk nagyobb, vagy erősebb,…..
Tocvarek 2014.10.19 01:32:27
@Rosszindulatú Vászka:
Több mint egy év után meg tudom jegyezni, hogy a Kartalban, Szavatartó Lóránd lovag kardját csak:"Olyan acélból verték, amilyenből a mondabeli Arthur király csodakardját, az Exkaliburt kovácsolták."!
:)
Múlt-kor Jézus nem is létezett? 2014.10.03 16:15:03
"A Názáreti Jézus valójában egy mitikus, kitalált történelmi szereplő" - állítja egy kutató. Michael Paulkovich erősen vitatható feltételezését azután fogalmazta meg, hogy munkája során 126, 1-3. századi szerző műveit nézte át, s ezekben nem talált igazolható utalást…..
Tocvarek 2014.10.04 17:40:50
@zobod:
Flaviusra adhatok?!
Nem én írtam, de teljesen korrekt.
-
"Flavius kivételével az összes forrás minimum 2 emberöltővel később iratott, így bizonyítéknak annyit ér, mint halottnak a csók.
Flavius esetében a vallásos atyák hamisítástól sem riadtak vissza.
A holttengeri tekercsek csak arra bizonyíték, hogy zsidó szekták léteztek.
A híres zsidó történetíró, akit Josephus Flavius néven ismerünk Józséf Matithjáhu néven született i.sz.37-ben, termékeny munkásságának halála vetett véget 63 éves korában. Az új nevet 32 éves korában vette fel, Vespasianus császárrá nevezése évében.
Ez a korában ismert személy, korának minden eseményéről részletesen beszámolt és ezért az egyháznak fontos történelmi tanú lett volna. Birizgálta is a csőrüket, hogy semmit nem tudott a "nagy eseményről". Az egyházi íráshamisítók, találtak Flavius szövegében egy kis szabad helyet, ahova néhány szó befért és (már nem emlékszem szószerint) utalást tettek Jézusra.
Ez annyira durva csalás volt, hogy maga az egyház sem tartotta hitelesnek. Ezért sokkal jobb módszerhez kellett folyamodni.
A X.sz.-ban, tehát 900 évvel később írt történelemkönyvet egy arab történetíró, névszerint Agapiosz . Ebben a könyvben van egy állítólagos Flavius idézet (aminek eredetijét sehol, sohasem látta valaki), amely így szól:
"Élt abban az időben egy bölcs ember, akit Jézusnak hívtak. Egész élete kifogástalan volt, erényes cselekedeteiről volt híres, és a zsidók, valamint más népek közül sok ember a tanítványa lett. Pilátus keresztre feszítésre és halálra ítélte. De akik tanítványai lettek, nem tagadták meg tanításait. Azt mesélték, hogy mesterük keresztre feszítése után három nappal megjelent nekik. Ők úgy vélik, hogy ő volt a Messiás, akiről a próféták csodás dolgokat jövendöltek."
A hitelesség körüli vita főbb állomásai.(rövidítve)
230-250 körül Caesarea püspöke, Órigenész idézi Josephus tanúságtételét Jakabnak, Jézus testvérének halálával kapcsolatban (Zst. XX.), s azt állítja, hogy Josephus nem hitt Jézus Krisztusban. A Jézusról szóló részt sem idézi a Zst. XVIII. könyvéből.
XVII. század. Richard Montague, Norwich püspöke kijelenti, hogy az „Ő volt a Messiás” kijelentés Flaviusnál későbbi keresztény betoldás.
XVIII-XX. század első fele. A tudósok zöme azzal érvel, hogy a passzus vagy teljesen, vagy részben hamisítvány (Schürer, Niese, Norden, Zeitlin, Lewy, Juster).
1931. R. Eisler Jézus, a Messiás c. munkájában felveti, hogy keresztény cenzorok Flavius eredeti szövegét nagyrészt törölték, és egy egészen új szöveget iktattak bele.
1941. Ch. Martin szerint a Flavius-féle tanúság egyes mondatai betoldások, de az egész alapszöveg hiteles.
1954. Paul Winter azzal érvel, hogy csak három mondat betoldás a szövegben, a többi eredeti. Ez a teória széles körben elfogadást nyert.
1960 körül. Hans Conzellman megjegyzi, hogy Flavius szövege igen közel áll a „lukácsi kérügmához” (Lukács hitvallásához), amelyből arra következtet, hogy az egész szóban forgó rész keresztény hamisítvány.
1971. Shlomo Pines publikálja a Flavius-tanúság IX. és X. századi szír, illetve arab fordításának szövegét. Ezek nem tartalmazzák az „ő volt a Messiás”, illetve a „ha egyáltalán lehet őt embernek
nevezni” mondatokat. Pines szerint ezek a keleti művek Flavius eredeti - betoldások nélküli - kéziratát használták.
1984. J. Neville Birdsall szóstatisztikai alapon kimutatja, hogy a tanúság szövege stílusában teljesen eltér Josephus egyéb szövegeitől, ezért az feltehetően egészében hamisítvány."
-
Egyébként, ha a Mult-kor tényleg igényesebb szeretett volna lenni, akkor ennél sokkal szakmaibb dolgokra is bukkanhatott volna.
Ez van Jézus létezésére semmilyen, de tényleg semmilyen cáfolhatatlan bizonyíték sincs.
ez van!
Sajnálom!
Tocvarek 2014.10.07 00:18:52
@csentecsa:
Te figyuka!
Lassan kabaré amit csinálsz!
A Velvet szerint megvannak a Sztárban sztár énekesei: Keresztes Ildikó, Vastag Tamás, Tóth Vera, Pásztor Anna, Koós Réka, Völgyi Zsuzsi, Dukai Regina, Kökény Attila, Pál Dénes, Hevesi Tamás, Sipos Péter és Nagy Sándor. Aztán majd kiderül, hogy ez-e a végleges névsor...
Az avclub.com-on megjelent egy nagyon menő összeállítás arról, milyen néha csak furcsa, néha őrült trükköket vetettek be egyes zenekarok azért, hogy felhívják magukra a figyelmet. Vannak itt ismert dolgok, mint a Kiss sminkje, de olyanok is, amikről talán még nem hallottatok, mint…..
Mandiner blog Több észt! 2014.07.25 12:31:00
Tallinn a tengerről Miután a magyar kormány bejelentette, hogy bezárja észtországi, tallinni nagykövetségét; most Észtország is úgy döntött, megszünteti a budapesti nagykövetséget. Egy igazi lose-lose szituáció, még ha egyébként a történet a diplomácia szokásjogát is…..
Körülbelül egy éve meglepő jelenségnek lehettek tanúi a gyógyszertárban vásárlók: egyesek kilószámra vásárolták a konyhasót (nátrium-klorid) a patikában - az élelmiszerbolti árnál jóval drágábban. Bár ez ma már nem jellemző, a patikai só iránti érdeklődést felfokozó tanok ma is terjednek: a…..
Tocvarek 2014.05.05 13:41:11
@Tudományos Rendőrség PJT, Tejfalussy András, aquan:
Csókolom!
Futóbolondnak tetszik lenni?
comment:com Bravó, Sport2! 2014.04.12 21:08:32
Ritkán látható tévés bravúrt hajtott végre ma este a Sport2: egyszerre bőszítette fel az Arsenal és a Wigan szurkolóit is. A két csapat éppen FA-Kupa-elődöntőt vívott egymással, ami egymeccses, azaz ha döntetlen az eredmény, akkor hosszabbítás majd 11-esek következnek.…..
Tocvarek 2014.04.13 07:44:50
@sixx: azt hittem te loki drukker vagy! (Mondjuk én személy szerint szarok az olyan vidéki kiscsapatokra, akik feljönnek a fővárosba és az aszfalt látványától úgy megszédülnek, hogy öt gombócig meg se állnak egy patinásabb egyesület ellen.)
Tocvarek 2014.04.13 07:49:00
@oirpaciD:
Say no to biszem-baszom
Problem? Ennyikeh gecók.  ..
Tocvarek 2014.04.01 15:23:43
@Gukker: A paraszt a fehérember úgy általában.
A madár aki dolgozik.
A legújabb hír, hogy nemzeti Nyelvstratégiai Intézet alakul 100 millió forintból. Ezen a ponton érdemes összeszedni az eddig létrehozott új intézeteket, és elgondolkodni, hogy mi lehet a mögöttes motiváció a tendenciózus állami intézetalapítási láz mögött, és hogy miért…..
Tocvarek 2014.03.10 15:00:39
@MACISAJT:
AI meg TASZ...
Hogy lehet valaki ilyen kétségbeejtően ostoba, mint te?!
Tragédia. Nem tudunk naprendre térni a tegnapi nap eseményei felett, elment a Király, a műsor lelke, a bulik mozgatórugója, a minden poénban és tréfában aktív szerepet vállaló, rettentő aktív és az eddigi 41 műsort tulajdonképpen megcsináló Gyúrós Józsi, aki nélkül nem…..
Kínkeservesen zajlik a második munkanap a villában. Báttya tételesen beszámol a kokirica ejtette sebeiről, mintha háborús veteránként nosztalgiázna a karcolásairól. Ettől függetlenül kemény gyerek ő, űzi, hajcsa a munkát, morzsolja a kukoricát becsülettel, mert nem akar éhen…..
Bye "digitális MTV-kommentátor" Alex már január 11-én megjósolta, ki lesz a 8 döntős abban A Dal nevezetű, műsornak csúfolt közpénztemetőben, ahol ő is fizetett munkatárs, és ahol jelen állás szerint Király Viktor, a Depresszió, Kállay-Saunders András, Bogi, a Fool Moon,…..
Tocvarek 2014.02.17 16:32:34
@ügyfélszolgálatos:
Nem egyszámos, hallgass Petőfit.
(Utálom megvédeni ezt a hülyegyereket, de ez van.)
A tegnapi adást Lilu vezette fel, ha jól láttam, ún. kőmosott szteccsfarmerben, amit az öltöztető 1987-ből szedett elő de szóltak a Casucci-gyárban, hogy kéne a múzeumba, köszi. A villában sajnos annyira nem történnek az események, sőt, kibaszottul nincs semmi, hogy egy…..
Tocvarek 2014.02.16 07:05:03
@Blikknépe:
Azt veszem észre, hogy egész éjszaka itt harcolsz, hogy aktuális kedvenc realityszereplőd mellett kampányolj, mintha csak fizetést kapnál érte. Persze nyilván nem, csak ugyanolyan elvakult fán vagy mint az általad kárhoztatott ellenoldal.
Mondjuk azok az utalásaid, hogy a favorizált játékosod mekkora egy machinátor és/vagy a játékhoz szükségesen genyó, szerintem tévedés. Legalább is nem tudom mit mondanál akkor egy Johnny Fairplay, vagy egy Richard Hatch kaliberű játékos láttán?!
Manapság hipsternek lenni nagyon trendi dolog, napjainkban már elég ehhez megvásárolni egy SZTK-keretes szemüveget, egy kordbársony nadrágot, egy sálat, esetleg egy surdasapkát és máris be lehet ülni keresztbe tett lábbal valamelyik romkocsmába észt osztani. A hipsterség persze…..
Tocvarek 2014.01.31 12:10:40
@Silent Bob:
Szerintem kurvaszar a póló.
Sok. Kevesebb több lett volna.
Ennél már csak az gázabb amekkora rinya van miatta.
Múlt-kor 10 tény a Moszadról 2014.01.24 15:04:53
1. Izrael titkosszolgálata, az 1949-ben megalapított Moszad a világ egyik leghatékonyabban működő állambiztonsági szervezete, ám módszerei miatt sokan bírálják a testületet. 2. Egyes becslések szerint a Moszad világszerte jelenleg 35 ezer ügynököt irányít, ebből 20 ezer…..
Tocvarek 2014.01.27 02:15:34
@okosallah:
"Marxista EU"!
Te Atya Úr Isten, ekkora baromságot és még gondolom büszke is vagy rá!
Tocvarek 2014.01.27 13:58:00
@okosallah:
Harcolj bazdmeg!
Egyszer majd elhiszi ezt a sok baromságot más is rajtad kívül.
A magyar keresztesek utazásainak előzményei egészen a XI. század közepéig nyúlnak vissza. A boszorkánytagadó Könyves Kálmán király uralkodása környékén a szerveződő nyugati keresztes hadak ötféle módon próbáltak átjutni az országon, az első kettő próbálkozó királyi…..
Tegnap éjjel, nem sokkal fél tíz után egyre több kommentelő jelezte, hogy valami nem stimmel a valovilag.hu oldallal: a villából nincs közvetítés, és amikor az egyik összefoglaló videót elindítják, ez az ablak ugrik fel: A kép profi munka, a színvilága, a szövege, a képek…..
A HPV vakcina feltalálója távozott az élők sorából. Dr. Anne Szarewski (ejtsd: szarevszki) váratlan halálára nem találnak magyarázatot a boncolóorvosai. A keleti tanok szerint minden tettünk visszaszáll ránk, a másoknak okozott szenvedések óhatatlanul megjelennek életünkben. A…..
Tocvarek 2013.12.18 02:25:13
@Icus_31:
Drága Ica!

Márhogy "hogy állnak hozzá"?!
Értelmes magyarázatokat adnak a felmerülő kérdésekre?!
Érvelésüket meggyőző, szakmailag megalapozott bizonyítékokkal tudják alátámasztani?!
Igaza van!
Ez valóban annyira vérlázító, hogy azonnal összefüggéstelen handabandázás a legmegfelelőbb válasz.
Ne adja fel!
Fogjon össze benőke2 kommentelővel és folytassa harcát a rohadt gyógyszergyártómaffia ellen, akik kiírtják az emberiséget.
(Mondjuk lehet már meg is nyerték a harcot ez ellen a világméretű emberírtás ellen mert az furcsa helyzet van, hogy ezek a nagy vegyimérgező konszernek csicskásai csak oltanak-csak oltanak az emberek meg egyre jobban életben maradnak, pedig mint azt Labant Csaba is mondja már repülőről is permetezik az embereket, de azok meg a francnak sem döglenek halomra!)
 Gondolom emlékszünk még Rejtő Jenő regényeiből a végtelen sivatag mélyén lapuló erődöcskékre, ahol néhány légiós tengeti napjait?  Az ilyen kis helyőrségek mai is léteznek, a világ másik felén, a tenger közepén.  ..
Tocvarek 2013.12.06 14:57:09
@Super 64:
:)
Franciaország!
Tudod! Az is atomhatalom, meg minden ilyesmi.
A SyFy január 9-én mutatja be Ron D. Moore, a Battlestar Galactica-főnök új scifijét, amire úgy vártunk már, mint egyszeri trafiktenderes a pozitív döntésre. (Csak aztán nehogy úgy járjunk, mint a madarasteszkókba telepített trafikok tulajdonosai.) A sorozat egy antarktiszi…..