Regisztráció Blogot indítok
Adatok
magyar kalacs

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha még nem unjátok a telet, akkor irány Kína leghidegebb városa és a világ egyik legnagyobb jég-és hófesztiválja.  Harbin Kína tizedik legnagyobb városa, Magyarországnyi lakossággal, közel az orosz határhoz. Metszően hideg szél fúj Szibéria felől és a téli…..
Idén ősszel is megrendezik a Média Építészeti Díját (melyről nem először esik szó az Urbanistán), ahol újságírók, szerkesztők és médiamunkások mondják el a véleményüket: nekik melyik épület tetszik a legjobban a tavalyi felhozatalból. A legjobbakat egy nemzetközi…..
magyar kalacs 2012.09.17 15:37:44
16 évig volt Bécs és Budapest gyarmata Tiencsin belvárosának 108 hektáros területe. Bár a koncessziós zóna gazdaságilag semmit sem lendített a Monarchia gazdaságán, tény: osztrák állampolgár volt az itt élő első kínai köztársasági elnök, majd császárrá koronázott Jüan Si-kaj. Az egykori…..
magyar kalacs 2012.02.28 17:51:45
@is: előbb utóbb több magyarul beszélő Kínai lesz, mint kínaiul beszélő magyar, ugyanis már most van a pekingi egyetemen magyar fakultázs. meg a cri.com nál magyar szekció
magyar kalacs 2012.02.28 17:54:45
@don-kanyar: Vajos azt tudod e , hogy ki tervezte Tianjin első szétnyitható hidját?
magyar kalacs 2012.02.28 17:56:50
@don-kanyar: Hé öcsi a magyar cukrászdát is megtaláltad a régi fő utca mellett?
Alig telik el az utóbbi időkben év úgy, hogy ne halljunk "szenzációs" felfedezésekről szóló híreket, melyek távoli rokonaink felleléséről és tudományos azonosításukról szól. A 2008-as a magyar-madjar rokonság jegyében telt, de sajnos az ügyben megszólalók…..
magyar kalacs 2011.03.15 13:59:32
ongo.hu/felhasznalok/kinaisarkanykacsa/elmenybeszamolok
Élet kínában magyar szemmel,
most már értem miért ment olyan könnyen...
A következő írás az első fejezete annak a két részből álló sorozatnak, amely az osztrák-magyar haditengerészet két legfontosabb kínai bevetését, azaz a boxerlázadás leverésében való részvételt és az első világháború alatt Csingtao (Qingdao) védelmét ismerteti magyar…..
Pénteken volt épp egy hete, hogy lemondott Hosni Mubarak elnök, sokak szerint ekkor győzött az egyiptomi forradalom. Ezt ünnepelte a sokszázezres, talán néhánymilliós tömeg aznap este Kairó utcáin, leginkább a Tahrir téren. Nem kérdés, hogy történelmi pillanatok ezek, nagyon…..
Gondolkodtam mivel lenne ildomos egy Kínáról szóló blogot elkezdeni, összegyűjtöttem egy pár érdekes adatot, ím:Földrajz, népesség:- A világ negyedik legnagyobb országa, területe 9,596,960 km2- A világ legnépesebb országa, 1,313,973,713 fővel (2006)- Éghajlata a szub…..