Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kergeboci

570 bejegyzést írt és 269 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy a tucatból Civil War 2024.04.23 11:09:52
Én számítottam rá, hogy ez valami más lesz.. Alex Garlandot nem lehet beskatulyázni, még sosem készített, sosem írt olyant, amire rá lehetne fogni, hogy átlagos. Ilyen formában még ilyen lélekölő drámát, szerintem nem láttam. Egy polgárháború sújtotta Amerikát járjuk be.. várj. Bocsánat. Az,…..
Úgy nézett ki 1984 áprilisa, hogy a hónap bemutatott filmjei közül, pont a Péntek 13. 4. része lett a legtöbb bevételt hozó. Ha már így alakult, gondoltam megnézem újra az első részt, és a jelenlegi részhez való felvezetést (2. és 3. részt) is. Ismételten áldani tudom a remek ötleteimet... A…..
Kicsit vicces, hogy a számozás formátumában sem tudtak ön-azonosak lenni. Főleg, hogy a film, struktúrájában egy az egyben ugyan az mint az előző rész. Csak most nem a tóparti kempingben, hanem a vidéki pajtában járunk. További különbségek: a szereplőknek egy kivételével, már annyi karakterük…..
Ezt a vértelen szart.. Pedig, az első részt megidéző flashback jelenetet kivéve, hangulatosan kezdődik. Egy snittes, "vágatlan" jelenetben nézhetünk végig egy iskolás drámai szakkör hakni jelenetét, majd MACSKA! Viccet félre téve, a kamerakezelés némileg javult, a vágás viszont…..
Egy a tucatból Friday the 13th 2024.04.08 09:38:20
Mivel ennek a hónapnak a Mindig40! filmje a Péntek 13, 4. része lesz, úgy gondoltam, felveszem a fonalat. És bár ezt az első részt, csupán csak pár évvel ezelőtt láttam már, egy felfrissítés ráfért. Kellett, mert túl maradandó élményt akkor sem adott. Nincs benne semmi újszerű, sejtésem szerint,…..
Egy a tucatból Oscar 2024 2024.03.11 13:34:11
Végül is maradtam Tune Up Radio és Disney+ élő közvetítésnél. Pontosan ugyan azt tudom elmondani, mint tavaly, Kimmel nem működik, a show közel unalmas és változatlan, de legalább nem kínos. Idén is jók voltak a bejátszások, bár ez az 5 korábbi díjazott konferálja fel az 5 idén díjazott időhúzós…..
Egy a tucatból American Fiction 2024.03.10 21:23:40
A Filmérték blognak köszönhetően, az átadó előtti gyors alvást, gyors filmezéssel töltöttem. Nem bántam meg. Tényleg nem tudok, én sem okosabbat mondani róla: ez egy igen intelligens film. Úgy tud érzékenyítő lenni, hogy beszól az érzékenyítésnek, torta szeletek módjára pakolgatja egymásra a…..
Nagyon szépen megrendezett, add magának és a témának időt, hogy kifejtse, vagyis, legalábbis, éreztesse a történetet. De olyan távolságtartó, annyira nem sikerül behúznia, hogy az már fáj. Az első világháború után járunk, a már tényleg eltűnő félben lévő vadnyugaton, ahol egy kietlen földre…..
Egy a tucatból The Holdovers 2024.03.08 14:33:16
Annyira jól esett! Egy klasszikus vonalvezetéssel bíró, lassabb tempójú, drámai kitörésektől mentes, nagyon jó hangulatú, szeretetteljes és megható film. Pedig, semmi nagy története nincs. Gazdagék egyetemén közeleg a téli szünet, aki bármilyen okból nem tud haza menni, annak az iskola biztosít…..
Amerikai irodalom American Fiction 2023 „Ez a film kurva jó!”  - így álltam fel hétvégén a tévé elől. Gondoltam ebből nem fogok tudni összeszedetten írni, mert hát valahogy csak ki kéne belőle bogozni a lényeget, de még most – majdnem egy héttel a megnézése után – is csak annyit tudok mondani „Ez…..
Hogy lehet dönteni arról, amiről nincs egyértelmű bizonyíték? Csak feltételezés. Feltételezés, mindkét oldalról. Egy igen dühítő, rettentően feszült, rengetek vitát kavaró film, egy esetről, mely során egy jócskán introvertált (hideg és pragmatikus) édesanyát, meggyanúsítanak férje…..
Egy a tucatból Police Academy 2024.03.04 13:50:33
Úgy látszik, a mozik lopják a Mindig 40! ötletemet. Mindig 40! Domestic Box Office For March 1984 Hónap megjelenésből legtöbbet hozó: Police AcademyBemutató: 1984.03.23.Hó végi pozíció: 4. A hónapban "futottak még" kategória (nem csak ehavi megjelenések):   1. Footloose (Gumiláb)  2. Splash…..
Egy a tucatból Dune: Part Two 2024.02.29 17:26:43
(Technikai téren, most még csak szinkronosan, IMAX-ban (székek szörnyűek, de az a házméretű vászon.. az valami eszméletlen továbbra is), kocsma hangulatú közönség között néztem. Úgyhogy ha lemegy a hype, egy 4K Etele, és év végén egy otthoni HBO MAX megtekintést megjövendölök. Ha addig valami érzés…..
Egy a tucatból Perfect Days 2024.02.27 19:15:56
Nagyon kellett ez a film a hétvége után. Bár lehet pont amiatt, vagy csak egyéb körülmények hatására, sajnos annyira nem sikerült elmerülnöm benne, mint amennyire lehetett volna de még így is egy gyönyörű szép melankolikus utazásban volt részem. A már említett okok miatt, meditatívnak most…..
Egy a tucatból 20 Days in Mariupol 2024.02.26 22:16:14
A film megtekintését tényleg CSAK ERŐS IDEGZETŰEKNEK! ajánlom! Tudtam mit fogok látni, de azt nem, hogy ilyen közelről. Egyszerűen képtelen vagyok odanézni. 16 éves, 4 éves, 18 hónapos gyerekek holtesteit ... darabokra bombázott szülészetet... A dokumentum film felét becsukott, elfordított fejjel…..
Idén is (2021, 2022, 2023) nagy várakozással álltam neki az Oscar rövideknek. Mint minden évben, csak azoknak, melyekhez idehaza hozzá lehet jutni, abban a formában, azon a platformon, amibe a készítője is beleegyezett. Én ezeket találtam:..
Aludtam rá egyet. Nem aludtam túl jól. Ez az a film, mely küzd azért, hogy kizökkentsen a komfort zónádból. Még akkor is konstans rájátszik a direkt hang és képhatásokkal erre a kényelmetlen érzésre, mikor még/már észre sem veszed. Mikor már belesüppedtél a közönyben. De ott van a háttérben, és…..
Egy a tucatból Tremors 2024.02.18 20:30:59
És a már Kevin Bacon, valamint a Dűne Part 2 is két hét múlva itt van.. A 90es évekbeli VHS szörnyfilmes korszakának egy kiemelkedőbb darabja. A zsáner klasszikus vonásait, jóval szórakoztatóbban, jobb fényképezéssel, színészi játékkal (és színészekkel), és némi homokférges hangulattal tudja…..
Egy a tucatból Footloose 2024.02.18 18:38:06
Azért erre a filmre, már rég kíváncsi voltam, úgyhogy örülök neki, hogy az új "projektnek" neki álltam. Apropó, ennek valami nevet kéne adni. Retrospektív? Múltidéző? Mivel, ezt minden évben szándékozom eljátszani, így minden évben 40 éves filmeket fogok tudni megtekinteni. Legyen Mindig…..
Egy a tucatból Poor Things 2024.02.02 14:30:55
Abszurd groteszk és végtelenül szórakoztató. Nem mondom, hogy nem idegesített, vagy hogy nem irritált, még az is lehet, hogy ez egy szándék volt, nem tudom, de kétség kívül, egy feledhetetlen felfedezés volt ez az utazás. A rendező, jó adagnyi szarkazmussal és gúnnyal mer beszélni jelen korunk…..
Egy a tucatból Oscar 2024 2024.01.24 20:32:28
2016 óta, de tart már ez a kis játékom, idén sem szándékozom félre tenni. FreddyD blogját (http://blogolkodom.blog.hu/) már csak a szokás miatt említem meg, és mivel a tavalyi átadó sem hozta meg a kedvemet, idén sem hiszem, hogy élőben nézzem majd végig az átadót. Majd a 100.at. Szerk.: azóta…..
Egy a tucatból Past Lives 2024.01.24 17:16:26
Ahogy mondották mások, a Mielőtt film trilógia koreai egyfilmes változata. Némileg azért árnyalnám ezt a képet, bár tény, hogy sok a hasonlóság. Két szerelmes, 12 évenkénti találkozásához térünk vissza, újra meg újra, megismerve némileg az elmúlt idő hozta változásokat. Azonban amíg az előbb…..
Én és a remek ötleteim... Szóval, a Rémálom az Elm utcában megnézése után, elhatároztam, hogy megnézem 1984 minden hónapjában, az adott hónapban bemutatott, világszinten azóta a legtöbbet hozó filmjét. Egyfajta szülinapozás keretében. Domestic Box Office For January 1984 Hónap megjelenésből…..
Pár éve, családlátogatás alkalmával, este a Netflix előtt ülve daráltam le a The Movies That Made Us Netflix doku sorozatot. Anno elkezdtem a Friday the 13th-al a klasszik horror felzárkózásomat, de sokáig nem jutottam vele (Omen, Rosemary's baby, The Exorcist). A  Rémálom az Elm utcában már csak az…..
Egy a tucatból Haywire 2024.01.06 20:41:09
Ha már az előző napokban szóba került a wishlist/watchlist, ezt még a szünet/betegség előtt sorsoltam ki, csak jól el is feledkeztem róla. Úgyhogy most gyorsan, mindenféle elvárás nélkül, pótoltam. A Star Wars és csodás insta/twitter/x posztjai előtt álló, filmes karrierjét éppen csak elkezdő MMA…..