Regisztráció Blogot indítok
Adatok
marcus addicus

0 bejegyzést írt és 58 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nívó Végre szárnyalunk! 2014.02.14 18:55:20
Magyarország újra a visegrádi országok éllovasává vált a gazdasági növekedésben. Bár a kormányellenes blogok hallgatnak róla mint a sír, de azért az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat szép csendben kiadta az EU tagországok legfrissebb gazdasági növekedési…..
marcus addicus 2014.02.20 11:22:50
@Joooe: Oké, én meg csak gondoltam rámutatok, hogy ami számodra tök egyértelmű propaganda, az esetleg a többség számára általánosan elfogadott értelmezés, ilyesmiken tényleg felesleges vitatkozni, a legegyértelműbbeken is lehetséges, valóban...

Azért tényszerűen - senki nem az általad értelmezett "tartást" értelmezi tartásként, mert ilyen alapon államcsőd sincs, mert év végére tartották az eredeti költségvetést, csak módosítottak rajta év közben.

Jóslatokat a költségvetési év előtt mondanak a költségvetésre, ha év közben módosítják, akkor az nem volt tartható. Ez egy ilyen axióma szerűség, de mindegy.

Ettől függetlenül lehetnek manipulatívak természetesen, csak a költségvetés stabilitását nem úgy szokták értelmezni, hogy 1500 milliárdot megszorítok év közben, és akkor tessék, utólag mindenki láthatja milyen stabil is volt ez a terv. Nem, nem volt az, definíciószerűen.
marcus addicus 2014.02.20 17:55:34
@Joooe: én nem tudom te milyen jóslatról beszélsz, ami több évvel előre jósolt.
(a kiinduló hsz-ben amire reagáltam, szó nem volt több éves előrejelzésről, csak "hányszor jósolták, hogy nem tartható, aztán mégis sikerült" - erre konkrétan két évet említettem, ahol ez nem igaz, 2013 lehet akár kivétel is, de mutass egy 2011-es jóslást a 2013-as ktgvtésre)

Ami EU előrejelzésekre én emlékszem (2011 és 2012-es költségvetés), összhangban a volt Költségvetési Bizottsággal, az mind azt mondta, hogy a hiány nem tartható, és a költségvetést módosítani kell. Ezt nagy pofával mindig elutasította a kormány, megfejelve a szokásos szabadságharcos szöveggel. Utána év közben 9-szer módosítottak, és 1200-1500 milliárdos megszorítást vezettek be, hogy tartani tudják a hiányt. Ez 3-ból két év, és akkor 2013-ról nem beszéltünk.

Erre te mondhatod azt, hogy milyen hülye az EU, és manipulálni akart, de nem fogott ki az okos kormányon.
Maximum vázolod az értelmi képességeidet.

De gyakorlati jelentősége semmi ennek a vitának, magam részéről lezártam.
Meg, mint írtad, a türelmes magyarázásnak nincs értelme...valóban.
marcus addicus 2014.02.20 18:00:08
@anonymand: Belorusszia, Oroszország nincs ilyen jó helyzetben. Máris mi vagyunk a legvidámabb barakk.

Remélhetőleg román testvéreinknek nem jön meg az eszük, hogy irány kelet és a putyinizmus, és akkor maradunk mi az élen.
Különben látni kellene, hogy lehagynak minket, így meg tovább áltathatjuk magunkat.

Költői kérdés:
a románok hogy hogy hasítanak, hiszen IMF hitelük van, és beleugat az ájemef mindenbe, meg persze kizsákmányolja őket?

Vannak még kételyeim a NER országát illetően, de igyekszem.
Nem venni tudomást róluk, mint tanult kollégáink itt a blogon.
A választásokra csúcsformába kerül a gazdaság. Nem kizárt, hogy a negyedik negyedévben hétéves csúcsra, 3% fölé kerül az éves gazdasági növekedési (GDP) ütem. Külön szerencséje a Fidesznek, hogy ezt a kiugró adatot valamikor 2014. február közepén, tehát hetekkel a…..
marcus addicus 2014.02.01 12:10:43
@ccactus: Igen, tisztában vagyok vele, hogy vannak inkoherenciák a fejből rövid idő alatt idetett kommmentjeimben, de összességében mégis kettőnk közül én tudom értelmezni helyesen a következő szavakat: elméleti, gyakorlati, empirikus

és te vagy aki ilyen hülyeségeket ír:
"Egy elmélet helyességét, vagy helytelenségét nem lehet gyakorlati példákkal igazolni, vagy cáfolni. Ez alapvető logikai hiba lenne."

ez mindent elmond a tudományosnak vélt okoskodásaid színvonaláról, ezek alapján semmi fogalmad nincs a tudomány működéséről.
A tudomány alapja az elméletek gyakorlati igazolása, megismételhető, szabályozott kísérletekkel (empíria találkozzon az elmélettel).
Te meg kizárnád a kettő találkozását.

Másrészt, azon kívül, hogy egyes részletekbe próbálsz belekötni, érdemben megint semmilyen felvetésemhez nem szóltál hozzá, csak a szofista terelősdit vetted elő, mint mindig, ha "beforgatnak"
marcus addicus 2014.02.02 17:06:56
@ccactus: Ha érdekel a téma, akkor itt megtalálod, hogy miről is beszélünk, és rájöhetsz miért és mennyiben állítasz teljes hülyeséget.
en.wikipedia.org/wiki/Scientific_method

Nem csak kísérletekkel lehet igazolni egy hipotézist, ahogy már előkerült, "jóslásra" is képesnek kell legyen egy elmélet, amit nevezhetünk tudományosabban predikciónak is, mely a bizonyítás része, másrészt miért ne lenne képes a közgazdaság tudomány is bizonyos kérdésekben szabályozott kísérletekre? Harmadrészt a közgazdaság tele van komoly, kétséget kizáró törvényszerűségekkel.
Egymással egyidejűleg létező elméletekkel, amelyek képesek predikciókra. Megint hülyeségeket írsz.

Nem elsősorban a közgazdaságtant kritizálom (ahhoz linkeltem Nobel-díjasok kritikáit, természetesen lepereg rólad, sebaj, te vagy az okos, mindenki más helikopter), hanem a te kommentjeidből leszűrhető, statisztikus elméleti okoskodást, ami csak annyira képes, hogy észreveszi, és szóvá teszi az éppen fennálló trendet, anélkül hogy a folyamatokat tudná értelmezni. Ebből következően predikcióra képtelen, és mint a hozzád hasonló gondolkodásúak általában, éppen akkor veszi észre és teszi szóvá a fennálló trendet, amikor az éppen megváltozik, véget ér. Ehhez az értékelhető tudással nem rendelkezőknek istenadta tehetsége van.

Ez valóban akár kontraindikátornak is nevezhető.
Mint a másik topikban látom, a devizahitelek mellett is sikerült állást foglalnod, mondván majd visszajön az árfolyam, hogy hogy nem, éppen akkor amikor újult erővel indult meg erősödni a frank, hogy többet vissza se nézzen, tökéletesen eltalálva ehhez az időpontot, ahogy most is tökéletes időzítéssel linkeltél gki bizalmi indexet, éppen mielőtt egy bizalmi válságban elgyengült a forint, természetesen jobban mint bármely más deviza...

de semmi baj, sorban lövöd az öngólokat, gyakorlatilag vakon követve utólag az eseményeket, nyugodtam mondjad magadnak, hogy te nagyon értesz ehhez, és az összes többi, egyébként közgazdász végzettségű emberke, aki nézeteiddel ellentétes predikciókat tesz, az természetesen mind hülye

így a kényelmesebb, én ezt megértem
marcus addicus 2014.02.02 23:03:17
@ccactus: Kösz, nem élnék vele.
A blogírás szerintem komoly felelősséggel jár, akkor főleg, ha tanácsokat osztogatunk devizahiteleseknek, hogy tartsák még, jó lesz az, de akkor is, ha deklaráltan pártosak vagyunk.
Ezzel komoly felelősséget veszel magadra - amit képességeid csak a szofizmus és politikai elkötelezettség terén támasztanak alá - én tisztában vagyok saját és olvasók korlátaival, hogy ezt ne tegyem,

másrészt meg a nívó...
A szocialisták nyolc év alatt 32%-kal növelték, a Fidesz három év alatt 6%-kal csökkentette az államadósságot. Kis magyarázat a számokhoz: Az adatok a Magyar Nemzeti Bank honlapjáról származnak. Mivel a statisztikát negyedévente, minden negyedév utolsó napjának megfelelő…..
marcus addicus 2013.12.21 12:02:04
Ccactus a tipikus fideszes megtestesítője, végestelen hasonlóval találkozni:
átlagot jóval meghaladó bérből él a kis elefántcsonttornyában, és onnan osztja az észt a realitással, és a hétköznapi valósággal köszönőviszonyban nem lévő naivitással.
Amennyire lövése nincs, mi zajlik ténylegesen az országban, olyan magabiztossággal beszél bármilyen témáról, és pöcköli le félvállról a terület hozzáértőit is.
Tipikus fideszes a vita "kulturája" is.
Vég nélkül mondja a magáét, amíg a másik belefárad és feladja. Érvekkel, tényekkel semmiben nem győzhető meg, az álláspontja semmit nem változik. Ha már végképp tarthatatlan amit mond, akkor esetleg jön a de hát a szocikat akarod vissza/ a bezzeg a szocik iránnyal.
Terel ezerrel minden vitában, gyakorlatilag semmire nem válaszol, csak mondja a magáét.

Ennek az országnak reszeltek, aki tud elment, vagy elmegy, aki nem tud, az meg visszavonul a belső világába, kifelé minden szép, éljen a fidesz, inkább befelé él, vagy letargiába megy...

(egy szűk kisebbség, jellemzően a "fehér középosztály egy köre pedig természetesen a papagájkommandó tagja lesz, miért is ne lenne, ők ténylegesen jól járnak, mindenki más rovására)

Az az ország, aki kinevelt annyi birkát, hogy még egyszer megszavazza magának a komcsi maffia kifosztóit, az elveszett ország.
Ccactus majd jól érzi benne magát, 8.5 millió meg nem, de az le van szarva.
marcus addicus 2013.12.21 13:27:03
@anonymand: Így van.
Megjegyzem, mi mást várnánk egy tanyasi bugristól?
Zsebre dugott kézzel sétál a díszőrség előtt a spanyol király mellett, kezet csókolna Gandhinak, és a porta végébe épít egy stadiont meg kisvasutat.
Szánalmasan kisstílű keresztapa, aki egy dologhoz ért, a zemberek megvezetéséhez, az emberek egy része meg erre fogékony, erre van igény.

A ccactus féléknek meg addig nincs baja, amíg ő megengedheti az átlag feletti fizetésével, hogy kivonja magát a hiánygazdaságból, és bármit megvegyen, ami egy normális élethez kell. A többi meg így járt, szar szar a rendszer, hát javasoljatok sok okosságot amivel lehet változtatni. A lényeg, hogy a komcsi bugrisok maradjanak, a többit majd megjavasolgatjátok vég nélkül, a teret megadom...
Nívó Nívó makrogazdasági index 2012.02.18 01:25:00
Az elmúlt hetekben többször előfordult itt a blogon, hogy a gazdaság helyzetéről szóló vitákban a felek kiragadott infókkal, linkekkel győzködték egymást. Így természetesen a vita parttalanná válik, hiszen minden időpillanatban lehet találni jó és rossz adatokat,…..
marcus addicus 2013.04.24 23:48:20
Parttalan vitátokba nem szeretnék belelépni :)
de szerény véleményem szerint egy éves, válságkezelő kormányzást, egy négyéves, jelentős válság nélküli világban zajló kormányzással nehéz összehasonlítani.
Körte, alma, van aki szerint a körte a görbébb, van aki szerint az alma.

(Arról nem beszélve, hogy részleteiben mennyire más valóban a környezet)

Röviden, nem vagyok elájulva Matolcsytól, olyan sok mindent nem is csinált (lényegében a manyup átterelésével hozta a hiányt, az államosítással meg ellensúlyozta a sok egyéb lépést, pl. az adórendszer átalakítását, ezenkívül csak néhány cirkuszi attrakciót adott elő, semmi érdemit)
de
a költségvetést nem hagyták elszállni.
Ez korábban sem volt a Fideszre jellemző, bár most éppen rögtön 7%-os hiánnyal akartak indítani, de nem akarok belemenni.
Ez az emútnyócév után nagy dolog.

No de hogy a lényegre térjek:
célszerűbb szerintem olyan változókat nézni, amelyek egy vagy többéves időszakra is értelmezhetőek, és valamelyest függetlenek az eltérő környezettől.

Néhány példa:
Ft árfolyam+jegybanki alapkamat együttese
(bár most világraszóló hozaméhség van, de így együtt talán) időszak elején és végén

CDS - minden körülményt figyelembe véve, talán jó becslést ad az államcsőd esélyére, az meg talán közelítést ad a "jó gazda/rossz gazda" szerephez eltérő körülmények között is.

Ezek inkább értelmezhetők rövidebb/hosszabb időtávokra összehasonlítható módon, és elég jól kötődnek a mindenkori kormány teljesítményéhez/piaci megítéléséhez, az meg valamelyest elfogulatlannak tekinthető.

A GDP-re elég sok minden hat, időben is eltolódva akár, pozitív, negatív is, szerintem nehéz két időszak kormányzásának szerepét összehasonlítani, különösképpen, ha az időszakok időtávban is ennyire eltérnek.

Mindenkinek kívánok jó szórakozást a neverending vitához, ha már ilyen energiával csináljátok, legalább érezzétek jól magatokat közben, ne vegyétek egymást meg semmi mást sem komolyan, vagy magatokra.

Bármi is az eredmény, azon semmi nem múlik.

A politika meg aztán pláne messze esik az "igazságtól".

Ui: átgondolva, nem akarom a vitát újabb frontra terelni, úgyhogy lehet hogy nem is javasoltam semmit...
Annyiból teljesen releváns az EU-hoz hasonlítani, hogy ez talán a legfontosabb kérdés, leszakadunk, vagy felzárkózunk.

Minden jót, mindenkinek.
marcus addicus 2013.04.25 00:21:48
@anonymand: A legnagyobb gazdasági partnerünk Németo., és inkább hozzájuk akarunk zárkózni, nem a görögökhöz. A görögök meg direkt módon nem igen befolyásolják a mi gazdaságunkat.
Lehet N.o-t kiemelni.
Ugyanakkor magunkhoz hasonlóhoz is lehet hasonlítani, az meg inkább az átlag - konkrét országot nem nagyon tudnék, aki jó alap lehetne, van elég sok "specifikumunk"

Pl. devizahelyzet szempontjából talán leginkább lengyelek, de másban meg annyira eltérnek...

Lehet a végtelenségig keresni összehasonlítási szempontokat.

A végeredmény politikailag úgyis a választáson dől el, hiába jobb 1000x Bajnai esetleg, vagy rosszabb, ha úgysem nyer, illetve nem rúghat labdába.
Vagy akár Bokrost is mondhatnám.

A "mi lett volna ha" az meg felesleges gondolatkísérlet.

Szerintem egyébként a köv. választásokig nem lesz semmi rendkívüli, ha Matolcsy semmit nem csinál, akkor is hoznia kell ilyen körülmények között a számokat. Ami nehézségük van, azt mind maguknak köszönhetik...
Sokkal érdekesebb lesz a következő időszak, különösen egy újabb Fidesz kormány esetén.

Sokkal tisztább lenne sok szempontból, ezzel nem azt mondom hogy örömódát játszanék, ugye...

Feltéve persze, hogy kapnak lehetőséget, de egyfelől nem nagyon tudnak kikapni, nagyon lejtős lett a pálya, másrészt felesleges lenne nyernie másnak, az ellenzéki múljukat tekintve úgyis ellehetetlenítenék a kormányzást.

Ami természetesen sok mindent felvet, mert milyen demokrácia az, ahol ez a helyzet, de ettől függetlenül sokkal fontosabb, mi lesz az országgal 2014-18-ig, azt meg nem tudom.
Csak kíváncsian várom, bármelyik eset is lesz.
marcus addicus 2013.05.09 00:43:51
@ccactus:
Ettől még valóban nem ez volt a téma. Másrészt, a te mélyebb ismereteiddel azért árnyaltabban is körüljárhatnád a témát, akár egy poszt formájában is.

Engem pl. eléggé zavar az, hogy míg a szocik ezt az eladósítást éves 2-3%-os ütemben végezték, és ebből az adósságból kb. 5% az IMF hitelként megmaradt a tartalékban/bankoknak utalt hitel formájában, 10-13% az MNYP-ben,
(2002 55%, 2010 80% de 15-18% új tartalék, az nem egetrengető eladósítás)

a jelen kormány alatt elfüstöltük az MNYP-t plusz az éves járulékait, a bruttó államadósság meg nem változott. Tehát a nettó államadósságot növeltük éves szinten 2-3%-kal alsó hangon, azaz éppen úgy, mint a szocik.

Amennyiben alapvető körülmény, én különbséget benne nem látok, az eladósítás pont úgy ment eddig, mint az emútnyócévben.

Esetleg járd körül egy posztban, ízesítheted a "nemmegszorítások" összehasonlításával is akár, az eladósítást milyen megszorító csomagok kísérik...
A Fidesz által elképzelt fizetős felsőoktatás igenis minden magyar állampolgárnak érdeke! Érdeke az alacsony jövedelmű társadalmi csoportoknak éppúgy, mint maguknak az érintett diákoknak. Aki a saját taníttatásának a költségét sem képes kitermelni későbbi munkája során,…..
marcus addicus 2013.04.24 17:15:51
@anonymand: Kérlek alássan, kaktusz egy közgazdász.
Elemző/író, gazdasági vonalon, neki ténylegesen minden a pénzről szól.

A blogolás nála az alkalmazotti, elméleti létből megvalósított időnkénti kitörés, ahol természetesen több lehet, mint a többség. Tehát, a tökéletes hely számára.

ccactus 2013.04.09 21:48:55
"Különben én is szeretek trollkodni! Általában jó móka. Csak te túl buta vagy hozzá, hogy valami nívós dolog kijöjjön belőle."

Szeret a saját blogjában is trollkodni, húzni az embereket, "osztani" mondjuk éppen a "szélsőjobbereket a Nívón".

Más blogokba tévedve, egy egy apád f.szát, vagy f.szkalap is eldörren...ő sem veti meg a nyálcsorgatást pucér nős blogokban, de ebben a blogban ő mindig visszafogott, elemző/író, képességeivel kimagasló debattőr. Legalábbis ezt szeretné hinni, többnyire természetesen sikerül is neki.

Korábban amúgy így írt az adóról:

"Való igaz, hogy az egykulcsos adó ilyen hirtelen bevezetése azt jelenti, hogy a magas jövedelműeknek javul a megtakarítási rátája, míg az alacsony jövedelműeknek (nem a segélyből élőknek) fogyasztásról kell lemondaniuk.

Ez azért legalábbis felvet morális kérdéseket. A megtakarítások növelésének, tehát a tőkefelhalmozásnak az ára, az alacsony jövedelműek fogyasztáscsökkenése.

Én összességében egy enyhén progresszív SZJA-t tartanék igazságosnak. Mondjuk a 16%-os alsó kulcs mellett lehetne egy 20%-os felső kulcs"

Pedig ő már akkor is, "20-25 mimimálbéres adóját fizette" be, most még annál is többet ér.
Csak már nagyon megszokta a 20-25 minimálbéres életszínvonalat, most már az is zavarja, hogy egyáltalán ennyi adót kell neki fizetnie az "érdemtelenekre". Progresszivitásról már rég nincsen szó, sőt, mi az hogy egyáltalán adó révén ő támogat valakiket.

Szóval ő ilyen, ilyen is marad, teljesen felesleges rajta mérgelődnöd, mérgelődnötök, hagyni hogy felmérgesítsen.

Velem is előfordult, másokkal is megesett, egy troll meg éppen ezt szereti.

Persze hogy nem lehet őt itt, a saját terepén legyőzni, ha mégis, azt ő sosem ismerné be, bármeddig is kelljen terelni, a troll nem alkuszik .
marcus addicus 2013.04.24 23:52:29
@ccactus: Volt, rofl
marcus addicus 2013.04.24 23:59:40
@ccactus: Egy példa, nem példa :)
Tény, hogy mindketten kitartóak vagytok, így aztán együtt tökéletes páros egy kiadós vitához - témától függően mikor éppen ki a kimozdíthatatlanabb.

Szerintem viszont házigazdaként neked a nagyobb a szereped a párbeszédek milyenségében, a legtöbb esetben kellő fegyelemmel oldod meg, néha viszont elszabadulnak az indulatok és olyankor nem biztos, hogy a probléma megoldásához hozzájárulsz - bloggazda engedjen, hogy a kommentelő ne szenvedjen.

Na de elég a hegyibeszédből...
Sajnos Matolcsy György megelőzte blogunkat a születésszámok körüli érdekességek felvetésében, így most talán kevésbé tűnik hitelesnek jelen poszt mondanivalója, de azért mégis megpróbálkozom vele, mert könnyen előfordulhat, hogy miniszter úrnak ezúttal tényleg igaza…..
marcus addicus 2013.04.24 15:48:19
Az utóbbi napokban elég nagy hülyeségeket beszél a Fidesz a 2008-as IMF megállapodásról. Persze érthető, hogy miért teszik, próbálják valahogy a várható kiadáscsökkentéseket (megszorításokat) eladni. Mik a fő fideszes üzenetek? 2008-ban nyugdíjcsökkentés és…..
marcus addicus 2012.09.29 03:09:20
Jót röhögtem ma is :)

Kérdés:
volt ma a széleskörű és hosszú vita során, bármilyen részlet, apróság, legyen az mégoly kicsinység is, amiben "Nívó_blog" elismerte, hogy tévedett??

Persze, hogy nem :)

Holott alapokkal nincsen tisztában a hitelezést illetően.

@marco74:
Próbáld esetleg úgy kérdezni tőle, hogy multiplikátor hatás.
Ne lepődj meg, ha arra sem válaszol.

Az rendben van, ha valmihez nem értünk, de én arról nem írok, és megyek házhoz a pofonokért.
Persze, olyan agyműködéssel, ami semmiben nem ismer el sem tévedést, sem annak lehetőségét sem valószínűleg csak az rendelkezhet, amit tudás nem homályosít el, így aztán kristálytisztán látja az egyetlen tündérvalóságot.

Gyurka féle alapanyag. Minél jobban közeledik a fal, annál erősebben tapossa félelmében a gázt.
Egy nagyon fontos dologról kevés szó esik az új választási törvény kapcsán: vajon ki fog előre regisztrálni? Én tartok tőle, hogy nem csak a politikai elemzők által várt pár százezer ember esik ki a választásokból, sokkal inkább milliók. Fogalmazzunk úgy: nagyon kevés ember…..
marcus addicus 2012.09.19 13:10:17
@QQCS: A Fideszesek mindig is szerették úgy összeválogatni a szempontokat, hogy csak azt nézik, ami nekik kedvez. Azok a szempontok, amit a világ összes többi országa figyel, az meg valami ballib kitaláció.

Akkor ha jól sejtem, nemsokára nagyban hasonlítani fog Magyarország sportpolitikája Észak-Koreához.
Meg minden más politikában is, de a lényeg, hogy az olimpiákon teljesítsünk.

Gratulálok, olyan sok a tudatos választó, hogy Dunát lehetne rekeszteni velük. Csak kezdené már valaki.
marcus addicus 2012.09.19 13:27:50
@Blogger Géza: A világgazdasági válságról meg nem hallottál, mi? A válságkezelés azt jelenti, hogy mit kezdesz a válsággal, amiben 6%-kal csökken a GDP-d. A folyó fizetési mérleg a GDP 8%-ával javult, a kormányátadáskor stabilan növekedett a gazdaság.

Szerinted a gazdagok adóterhelése nem csökkent a Fidesz kormány alatt?

Ilyen sok fasz honnan születik a világra?

Legalább olvasnád a nagyvezíred szavait Bajnairól:

"A válságra adott megkésett válaszként Magyarország két egymást követő kormánya egy éven belül az alábbi határozatokat hajtotta végre: a nyugdíjasok elveszítettek egy havi járandóságot, az áfa 20-ról 25 százalékra emelkedett, a nyugdíjkorhatár 62-ről 65 évre nőtt, az államháztartás kiadási oldalát pedig erőteljesen lefaragták. Ezek a lépések összességében többet tesznek ki, mint amire bármely más európai ország vállalkozott - mégpedig sztrájkok és tiltakozások nélkül. „Tulajdonképpen ezért kijárna, hogy a külföld kalapot emeljen" - fogalmazott Orbán Viktor."

Tényleg sokkal könnyebb a hiányt csökkenteni, mint a hiányt tartani. A hiánytartáshoz a kezedre kell ülni, és beadni az előző költségvetést újra.
Az meg milyen hiánytartás, amit a GDP 10%-ának elverésével tudok megoldani?

Sok fasz fog még hozzászólni? Mert én már elfáradtam. Menjetek tudatosan szavazni, ha a magyarok nem vernek agyon mind egy szálig, akkor meg is érdemlik, amit a következő években majd elszenvednek miattatok.
marcus addicus 2012.09.19 14:33:53
@Joooe: Gondolom a nagy tudatosságban azt sem vetted észre, hogy Orbán annyira nem akarta felrúgni a lefektetett hiánycélokat, hogy Barrosohoz ment kuncsorogni, jaj, lécci hagy legyen már 6-7%-os a hiányunk, mert úgy szeretjük az alacsony hiányt. Barroso meg felrúgta
Orbánt :)

És a gyöngyszem:
"elsősorban az országból kiáramló pénzeket akarják megfogni, hogy minél kevésbé fogja vissza ez a gazdaságot (bankok, multik...)"

Tehát a bankadó, az nem fogja vissza a gazdaságot? Ezért van világrekord beruházási ráta nálunk?
Tudatosan szavazzál kis hülye, ringasd magad álomba.

Fárasztó olyanokkal társalogni, akik alapvető dolgokkal nincsenek tisztában. Azért olvasd el Orbán szövegét Bajnairól, az mégiscsak egy isteni kinyilatkoztatás, azt ugye el kell fogadnia egy hívőnek csont nélkül. A tények összefüggések úgysem mennek, talán a vezér szava még befér a buksidba.
Cikkünk írásának pillanatában még zajlik a családon belüli erőszakról szóló vita a Parlamentben. Mi már nem követjük. Nem követjük, mert amit a fideszes parlamenti képviselők művelnek a parlamentben, attól csak hányni tudunk. Itt van pár idézet csemegéül: a kép…..
marcus addicus 2012.09.11 18:37:40
@Blogger Géza: Ennyire futotta Seggman? Találomra hoztam ázsiai országot? Nem azon volt a hangsúly, azt gondolná az ember, hogy még a humortalan segg is tudja mit jelent a :) jel.

Egy rakás európai országot hoztam neked, hol választottam találomra? Te választottad "találomra" azt az egyetlent, ahol tiltott az abortusz.

Építő javaslatként ajánlom neked, nézd át még egyszer a tényeket, amiket hoztam, és értékeld át a hülyeséget arról, hogy az emancipáció csökkenti a gyerekszülést. Az emancipált országokban több gyerek születik, mint a katolikus, konzervatív, hagyományos csaldmodellt támogató országokban. Ez TÉNY. Amit bemutattam, tucatnyi európai ország adatait hozva.

Próbáld nem a homokba dugni a fejed, és nem gépiesen szajkózni, amit az elmebeteg párttársaid a parlamentben szajkóznak.
Gondolkozzál néha. Nézzél utána összefüggéseknek, tényeknek.
Üdítő változás lesz meglátod, úgy érzed majd mintha kicseréltek volna :)
marcus addicus 2012.09.11 18:56:29
@Blogger Géza: Röviden kifejtve a kedvedért: a Human Rights Watch szervezet szerint pl. Japán a fejlett országok között az egyik, ahol a legkevésbé érvényesül a női egyenjogúság.
Szingapúr pl. sokat fejlődött, mert 1961 óta létezik monogám házasság intézménye IS!.
Szóval ezek nagyon emancipált országok - nézd meg a hozzájuk tartozó fertilitási rátát, amint a korábbi hozzászólásomban találhatod.

A lényeg továbbra is az európai országokon van, a könnyebb összehasonlíthatóság érdekében. Pl. házifeladatként nézd meg, hány szerinted emancipált országban van 1,5 felett a FR, és hány nem emancipáltban.
A korrekt összehasonlítás szvsz megkívánja, hogy azon országokat nézd, ahol 5% alatti a muszlim közösség, hiszen helyesen mutattál rá magad is, hogy az torzít.

Hajrá.
Ha segítség kell, szólj nyugodtan, állok rendelkezésedre.
marcus addicus 2012.09.11 20:54:10
@Blogger Géza: Értem, tehát szerinted Európában Spanyolország, Olaszország, Portugália, Lengyelország, Ukrajna testesíti meg az elburjánzott emancipációt, míg Hollandia, Svédország, Finnország, Norvégia, Izland az emancipációt az előző csoporthoz képest visszaszorította.

A továbbiakban számokat, tényeket nem kérek számon, látom meghaladja a belátási képességedet. Mantrázd a propagandát tovább a többi papagájjal.
Édes Néném, mindig érdeklődéssel figyeltem azokat a szelíden óvatos elemzéseidet, amelyekben a legordasabb és -cinikusabb húzásokban is képes voltál meglátni a lágyító humánum lehetőségét, és az „egyrészt-másrészt” dekázással döntetlenre menteni a menthetetlent…..
Nívó Hazudós a Ténytár blog! 2012.08.22 00:01:38
Miért nem olyanért bírálják Orbán Viktort, amiért tényleg megérdemelné? Aki internetes blogokat, fórumokat olvas, az előtt nem újdonság, mekkora zsigeri Orbán-gyűlölet alakult ki itt a neten az utóbbi hónapokban, vagy inkább a kormányváltás óta. Kétségtelen, hogy a két…..
marcus addicus 2012.09.01 22:07:09
@ccactus: Veszem észre hogy nem számít a te véleményed. Hiszen a te véleményed ugyanaz, mint a Ténytár véleménye.
Nem teljesítünk jobban, mint Európa.

Orbán azt mondja, hogy igen. A Ténytár azt mondja hogy ez hazugság.
Szerinted nem hazugság, bár a te véleményed szerint nem igaz Orbán állítása, és a legjobb mutató, amit ismersz szintén cáfolja.

Sőt!!! Bár egyetértesz a Ténytár véleményével, szerinted a Ténytár HAZUDIK. Kezd bonyolódni a dolog, igaz-e?

Ilyen fos ganét, mint te vagy...
Júdás. Még saját magad is elárulod és szembeköpöd ha az kell.
marcus addicus 2012.09.01 22:23:50
@ccactus: Eddig az derült ki, hogy a te véleményed is az, hogy nem teljesítünk jobban, mint Európa.
Az igazság az, hogy úgy vádolod hazugsággal a Ténytártot hogy igazából te is egyetértesz velük.
Az pedig nem félút, az teljesen szemét dolog.

Mosakodjál még, Júdás, én befejeztem veled, további nincs mit "együttgondolkodni" együtt kitaláltuk a végére hogy mi is a te véleményed, ami "nem számít" Hát ezzel egyetértek Júdás, nem számít, mert hazug a véleményed.

Nem irigyellek, nem tetszik neked a magánnyugdíjállamosítás, nem értesz egyet azzal, hogy Európánál jobban teljesítünk, mégis itt hazudozol. Tövig a seggben benne.
Megdolgozol azért a pénzedért. Nem nagyon, nem is jól, lebuksz sőt bevallasz mindent, de megdolgozol.
Júdás.
marcus addicus 2012.09.07 11:16:25
@ccactus: Sok éven át tanultam magyarul édesanyámtól, gondolkodni édesapámtól.

Nem tudom két eltérő végletként értelmezni, amit írsz, mivel a kettő ugyanaz. De legalábbis közel áll egymáshoz, ezen a blogon meg teljesen egy és ugyanaz.
Szerinted a kormánypártiság, és kormány kritikátlan védelmezése az két ellentétes véglet?
WTF?

Mondjuk, édesapám és édesanyám nemcsak magyar nyelvre és logikára tanítottak, hanem becsületre, hazaszeretetre, és a hazugság felismerésére, elítélésére is.

Itt viszont nem olcsó népszerűséget keresnek a blogírók hanem drága népszerűtlenséget...

Hogy áll egyébként Európa sikeres lehagyása a legfrissebb ipari növekedés fényében, hogy áll a devizahitelesek kimentése 300Ft körüli árfolyamnál, amikor 275-nél 55% volt 90 napnál hosszabb fizetési elmaradásban?
Hogy áll Európa elismerése, egy baltás gyilkos szabadon engedése után?

Hogy nem sül le a pofádról a bőr?
Bevallom, az elmúlt öt napban nem láttam internetet (ne tessék irigyelni, nem nyaralás, hanem munka), így cseppet lemaradtam a világ történéseiről. Egy hatalmas különbséget azonban felfedeztem: öt nappal ezelőtt szerintem senki sem tudta, hol van Azerbajdzsán és Örményország,…..
A parlamenti képviselők csütörtökön elfogadták a 2013-as költségvetés főszámait. A szavazás előtt, a munkahelyvédelmi akciótervvel kapcsolatban végrehajtott módosítások azonban csak tovább fokozták a hiánycél teljesíthetőségének kockázatát. A GDP 1%-át meghaladó…..
marcus addicus 2012.08.31 23:26:08
@rikitiki: Nagy arcon nem csak mosoly fér el
egy nagy pofon is igen jól megáll rajta
megérdemel néhányat ez a nagy meztelen kaktusz, alias f.sz z alávaló stílusért amit itt előad

De a kaktusz is gondolom jobban nő ha trágyázzák, azért ilyen nagy ganéj ez a blog
meg a gazdája

Beismeri, hogy ganéj és utána még ki is húzza magát

pfejjj
A jobboldali újságírók nagyon döntő többsége undorral és megvetéssel gondol a nácikra, primitívnek tartja a homoszexuálisok lebuzizását, és nem véli úgy, hogy „a cigányokkal lehetetlen együtt élni”. Az elmúlt hetek makacs tendenciája, hogy az ún. jobboldali sajtót az…..
marcus addicus 2012.08.31 16:20:27
@tankhajo: +1
'nuff said