Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Yasmin5

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt napok eseményeit elnézve sok minden eszünkbe juthat a polgárháború szélén táncoló Egyiptomról, legkevésbé talán a béke, és a barátság. Pedig mint Timi beszámolójából kiderül, belülről teljesen másképp néznek ki a családi emberi kapcsolatok, mint a jelenlegi…..
Yasmin5 2013.07.04 16:28:48
@magyarlanykairoban: Jo cikk volt. Tudom, hogy szeretnel ezeknek az embereknek hiteles informaciot adni, hogy ne csak annyit tudjanak, amennyi a mediabol atjon. Sajnos nem fog menni. Ugyanazokat a rasszista szovegeket ismetlik ujra es ujra ezen a forumon. Erdekes, hogy sok ilyen szelsoseges velemeny ellenere mint ami online fellelheto engem, mint muszlim not, soha semmi inzultus nem ert sehol Europaban, de meg Magyarorszagon sem. Konnyu leidiotazni es lekoverezni valakit latatlanul. Vajon megtennetek ezt szemtol szemben is?
Yasmin5 2013.07.04 16:44:50
@Mmj Drtmmj: Nem kell gunyolodni. Nem mondtam hogy barmit is el akarok magyarazni egyszeru lelkeknek. Nem akarok magyarazni semmit senkinek. Ha valaki tenyleg szeretne megerteni valamit, nem tamad vagy duhong azzal szivesen beszelgetek.
Az amerikai egészségügyről sokan gondolják azt, hogy ismerik (leginkább talán a rengeteg kórházsorozat miatt), ám a valóság kissé talán más, mint amilyennek elképzeljük. A rendszer finoman szólva is kissé ellentmondásosnak tűnik, legalábbis innen, a távolból. Hogy milyen…..
A blog indulása óta már sokszor elmondtam, hogy szeretnék mindenféle véleménynek helyet adni, így azoknak is, akik a maradás, vagy (mint ebben az esetben) a hazaköltözés mellett érvelnek. Finoman szólva is túlzás lenne azt állítani, hogy Nyba írásának minden részével…..
Yasmin5 2013.04.16 00:34:20
@Mirjam2: Pure Gym 26 font havonta. 24/7. Nincs contract. Joining fee van, de azt ugy engedtek el, hogy vettem eloszor egy 6 fontos napijegyet, aztan 2 nap mulva jott az e-mail,hogy ha csatlakozom nincs joining fee. Legalabbis itt Greenwich-ben. A tobbi pure gym nem tudom hogy csinalja. Sok van London szerte.
Körülbelül egy hónappal ezelőtt jártunk már Dél-Afrikában Zebralány segítségével (itt olvashatjátok el az akkori posztot), ma visszatérünk, sok-sok információval, érdekességgel és pár képpel a poszt írójának köszönhetően. Kiderül, miért számít lassan káromkodásnak…..
Yasmin5 2013.04.13 21:23:37
Időről időre érkeznek olyan levelek, történetek, amelyek kissé árnyalják a külföldi életről szóló képet. Zsófi mai írása is ilyen, ő Németországban találkozott olyan megalázó jelenségekkel, amilyenekkel szerinte Magyarországon egy külföldi nem szembesül. „Több…..
Yasmin5 2013.04.12 14:47:27
@sargabicikli: Oké. Akkor megpróbálok neked elmagyarázni pár dologot, esetleg elgondolkozol rajta. A kommentelők - nagyobb részt - nem rosszindulatból irják, amit irnak, hanem Te váltottál ki ilyen reakciót belőlük. Pontosabban az amit irtál, és ahogy irtad. Tudod, mindenki kivált valamiféle reakciót a környezetéből. Úgy néz ki te csupa gyűlölettel és rasszizmussal találkozol mindenhol, legyen az kávézó, rendelő, szomszéd, akármi. Nagyon valószinű, hogy ennek oka van. Azt is valószinűnek tartom, hogy félreértesz szituációkat, magadra veszel olyan dolgokat, amik nem is neked szólnak. Én a te szavaidban, gondolatmenetedben éreztem a gyűlöletet és a rasszizmust. Szerintem azt kapod vissza, amit adsz!
Yasmin5 2013.04.12 15:31:35
@Egon Krenz: Nyilván nem ugyanarról kell irnia mindenkinek, de azért egy szinvonalat érdemes lenne fent tartani. Azért csalódtam, mert ez a cikk nem jóindulatból lett kirakva. Ezért kértem magyarázatot a Határátkelőtől. Hol van az oldalon reklám amúgy? Tényleg nem látom...
Yasmin5 2013.04.12 23:50:25
@sargabicikli:
Húúúúú, azt hittem te már nem tudsz jobban felhúzni!!! Rosszul esik, hogy ezt kell irnom, de rettentően buta vagy. Kizárt, hogy a csoporttársad ilyet mondott, nem értetted őt jól vagy ő fogalmazta rosszul Az iszlám az egy főnév. Aki az iszlám vallást követi az muszlim. Én muszlim vagyok, szóval tudom miről beszélek.
Ha már megvan az elhatározás (jobb esetben az új munkahely is), akkor jön a határátkelés egyik leginkább idegőrlő része: az ügyintézés. Mai hősünk, Gabriella amerikai férjéhez költözött ki – ha azt írom, hogy nem volt egyszerű dolga az ügyintézéssel, akkor még finoman…..
Yasmin5 2013.03.26 23:48:22
@váj mí: Most neked erre minek kell igy reagalnod???? Bar tedd,ha jobban erzed magad tole :)
Yasmin5 2013.03.26 23:59:04
@váj mí: Aham. Igy mar valoban "ertheto" a szandekod.
Határátkelő Egy évig bujdostam 2013.03.21 06:51:00
Mai utunk Csehországba vezet, ahová Kata kétszer is visszatért, nem adta fel az első kudarc után. Belefutott egy szerencsétlen párkapcsolatba, ám a szakítás után még három évet élt a cseheknél. Hogy milyennek látta őket, az rögtön kiderül. "Azzal kezdeném, hogy már 7-8…..
Vajon mi hiányozhat valakinek Egyiptomból a piramisokon, a napsütésen kívül? A választ (felkérésemre) Tímea adta meg, és nekem sikerült is meglepetést okoznia. Kiderült ugyanis, hogy Kairó (jó értelemben véve) kalandos hely, a helyiek rendkívül kedvesek, csak vigyázni kell, mit…..
Egyiptom sok magyarnak is kedvelt turistacélpontja volt (amíg oda mertünk menni...), de mindjárt más a kép, ha dolgozni is szeretnénk, vagy muszáj. Tímea ma arról ír (korábban a tömegközlekedésről küldött posztot), hogyan is találhatunk magunknak munkát és mi mennyibe…..
Yasmin5 2013.02.27 14:00:32
@petrasp: :) Koszi.
Amugy ha egyszer Egyiptomban jarunk en mindenkepp szeretnem felkeresni a posztirot :)
Yasmin5 2013.02.27 14:31:37
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: ha zsido szarmazasu lett volna,akkor a zsidok elfogadjak ot,mint utolso profeta. De pont azzal volt a problemajuk,hogy arab csaladbol szarmazott. Ha erdekel a Profeta elete es a tortenelmi hatter,akkor tudok ajanlani egy nagyon jo konyvet.
Igencsak egzotikus országba vezet ma utunk, még akkor is, ha ez az ország Európában van, valahogy mégis keveset tudunk róla, leszámítva a jó öreg sztereotípiákat. Albánia az úti cél, nagyon sok minden kiderül, például hogy miként lehet helyes például az a mondat: „ott megy…..
Határátkelő Bejgli helyett ataif 2012.08.31 06:53:00
Egy kis egyiptomi ízelítő ottani országfelelősünktől, avagy Timi elárulja, milyen is a kairói élet Ramadán ünnepének idején. Egy biztos: az önmagukat éheztető, ostorozó muszlimok képe nem feltétlenül felel meg a valóságnak. (A képek nem a szerző…..