Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Clogfly

0 bejegyzést írt és 66 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fish&Dirt Taposóaknák a Dunán 2021.01.30 11:34:25
Novemberben megfogtam életem legnagyobb süllőjét, aztán január 5-én az év első pecáján 6 csukát fogtam legyezve, belly boat-ból a kedvenc csatornámon. Aztán jött január 6-a és a taposóaknák a Dunán.    Január 6-án az előző napi csukázás hatása alatt, vidáman és lazán készülődtem az aznapi dunai…..
Clogfly 2021.02.04 16:31:53
Szevasz!

Barátokkal az utóbbi napokban elég sokat beszélgettünk az esetedről. Ha már a kommentelés nyílt, leírnám a véleményem én is, főleg azért, mert van egy apró momentuma, ami engem személy szerint kifejezetten érzékenyen érint. Elöljáróban: eszem ágában sincs ítélkezni, bárkit bántani, ez csak egy vélemény a sok közül. Valószínűleg nem is foglalkoznék ezzel, ha nem jönne néhány kommentelő olyan blőd baromságokkal, mint a fellebbezés és a próbaper.Ehh, hagyjuk már...
Nem fogok jogi hegyibeszédet tartani, mert nem értek hozzá, egyszerűen egyik pecás (és blogger) ír a másiknak.

Szóval: szépen leírtad az esetet, valószínűleg mindenminek ugyanaz ugrik be elsőre, hogy milyen ocsmány dolog beköpni bárkit, amikor egyszerűen szólni is lehetett volna. Na ja, ezzel én is így vagyok, bár közben beugrik az is, hogy egy vadvizet úgy lehet legjobban megóvni, ha a szabálytalakodókat időben kiszűrjük...na mindegy, az a legkevésbé zavaró az ügyben. Nyilván rólad nem tudhatta ő sem, hogy szabálytisztelő pecás vagy, és az érem másik oldala, hogy kis hazánkban ugye megy a másik bemószerolása kizárólag rosszindulatból; szóval ezt a részt kihagynám.
De az eset leírása után jön a feketeleves: az évtized mosakodása! Bocs, de ez a rész kb annyira illik a blogodra, mint egyházi közösségi oldalra a gyerekpornó. A kapukról/állatorvosi rendelő nyitvatartásáról szóló képek még viccesek, aztán az ember egyre jobban elkomorul, ahogy olvas. A legjobb az a rész, ahol TÉVEDÉSKÉNT írod le az esetet. Namármost: ami történt, az nem tévedés volt. Egyszerűen nem tudtad a szabályokat. Minden egyes magyar szabályozásnál alapelv, hogy az, ha a szabályt nem ismered, nem mentesít a felelősségre vonás alól. És ha esetleg tévedés is, miért kellene elhinnie bárkinek, hogy tévedtél? Szóval ez nem egyszerű eset, ezzel nem fogsz "próbapert" nyerni...
Mindegy, ez sem lényeg.

Aztán a bejegyzésed egyre jobban felveszi a "sértett kisfiú" jelleget. Mindenki hülye, bugyuta, az interneteken szót ismételgeted, de egyébként is a kurva anyját mindenkinek, aki részt vett ebben az összeesküvésben. Mindenki hibás, csak te nem. Erre nyilván azt fogod reagálni, hogy nem erre céloztál, de nagyon ez jön le a sztoriból. Egy dolgot ne felejtsünk el: TE szabálytalankodtál, mindenki más a munkáját végezte. Ez tény.
De még ez sem lenne akkora probléma, hogy ennyit körmöljek miatta.

"nekem azért rosszabb, hogy tisztességes horgászként, az ismert szabályokat betartva, halakat elengedve, catch&release-t népszerűsítve épp halvédelmi szabálysértés miatt készülnek elvenni az engedélyem. "

Hát baszdmeg...már bocs. Elárulok neked valamit: semmire sem jogosít fel az, hogy c&r horgász vagy. Te így döntöttél, ennyi. Ez egy választás volt, ezért ne emeld magad piedesztálra légyszi. Neked rosszabbul esik, ja. Ha Józsi bácsit büntetik meg, aki minden héten hazavitte a maga kis halát, de sosem követett el szabálytalanságot, akkor neki nem esik majd ilyen rosszul. Biztos úr, igaz, hogy átmentem a STOP táblán, de nekem rosszabbul esik a harmicezres bünti, mert különben mindig átsegítem a nyugdíjasokat a zebrán. Ugyanmár! Ha nekem ezt mondod, mikor ellenőrizlek, akkor nem a legkisebb büntetést kapod, az tuti. :D Persze ez a poén része, és ez egyáltalán nem számít a végkifejlet szempontjából, de emiatt akartam leírni a véleményem, mert személy szerint egyre jobban ugrok ezekre a dolgokra. Ne legyünk már Etikus Pergető Horgászok FB tömörülés! Nem kell lemenni arra a szintre.

Elmondom neked, én mit tettem volna ebben az esetben: írok egy bejegyzést, ahol felvázolom, mi történt (tényszerűen, nem bugyuta droidokká degradálva azt, aki a munkáját végezte), és utána figyelmeztetem a tisztelt olvasót, hogy figyeljen a kíméleti területre,ha arra jár. Ennyi.

Még egyszer: nem vedd ezt a kommentet támadásnak, semmi bajom veled, szívesen olvasom a blogod a mai napig, de amit leírtam, azt komolyan gondolom. És ha már úgy kezdtem, hogy barátokkal sokat beszélgettünk erről, akkor elárulhatom azt is, hogy mások ugyanígy gondolják.
Clogfly 2021.02.04 17:37:42
Mindent nagyon alaposan elolvastam, es pontosan erre reagáltam. Ahogy látom, pontosan neked voltak értelmezési gondjaid, főleg a c&r részzel kapcsolatban. Sehol nem írtam, hogy magát a büntetést vitattad ezzel kapcsolatban, hanem annyit írtal, hogy neked a c&r szemlelet miatt "rosszabbul esik a büntetés". Ha visszaolvasod ezt a bekezdésed, akkor beismerheted te is, hogy baromi abszurd ez a kijelentés. Most is írtad: "hogy méltatlannak tartom, hogy egy olyan embert készülnek éppen halvédelmi bűncselekmény miatt elmarasztalni, aki soha nem vétett tudatosan a halak ellen, sőt megkíméli a halak többségének életét és másokat is igyekszik erre ösztönözni.". Nem, ez nem méltatlan. Még mindig csak ugyanazt tudom írni: hibáztál (igen, nem tudtál a kíméleti területről, tudom), és ehhez semmi, de semmi köze az életszemléletednek, amiről ők ott különben nem is tudhattak. De na, ha már kekeckedni akarok: soha nem vétett tudatosan a halak ellen? Véletlenül akasztod a horgot a szájukba? Na látod, pontosan ez az önáltatás az, ami engem baromira felbosszant a magyar c&r mentalitásban. Én is visszaengedem a halakat, de emiatt nem érzem különbnek magam senkitől: egy szimpla állatkínzó pecás vagyok. Mondjuk itt már kezdünk nagyon messze menni a témától, de érted, mire gondolok?

Lehet 1500, de akar 15 ezer lájk is, a tények akkor is tények maradnak. Hibáztál, megbüntettek, pont. Nincs ezen mit szepíteni, a többi szarreszelés. És igen, én sem örülnék hasonló esetben, de abban is biztos lehetsz, hogy nem ilyen jellegű posztban fejteném ki. Es hogy ne tűnjek szívtelen gyökérnek: nagyon sajnálom az esetet, tényleg. Bárki hibázhat, és rettenetesen szar érzés lehet, szerintem én bebújnék sírva egy sarokba arra a hat hónapra. Szóval együttérzek, de a lényeg mégis az, hogy - szerintem - ez a bejegyzés méltatlan hozzád, és az ügy kimenetelét tekintve felesleges is. Persze nyilvan azt irsz, amit akarsz. (A Trumpos analógiában teljesen igazad van, azért elnézést kérek!)
Libertarian A kisember 2013.05.20 00:00:00
Mai írásunk tárgyával vélhetőleg már mindenki találkozott; a kisemberek köztünk élnek. A kisember buta. A kisember életét egy beszűkült világnézet alapján, egy számára aktuálisan szimpatikus ideológia fogságában éli, a legprimitívebb dogmák rabja. Nem figyeli a világ történéseit, nem próbálja meg…..
Kisfiam, nem értem anyádat.  Mit kerestetek a Mekiben tegnap? Miért egy gyorsétteremben? Jó az neked, édes kisfiam, ha téged szoptatós babaként a Mekibe hurcibálnak? Aztán téged használnak "orbántakaroggy"-tábla helyett? Mit csinálsz ott? Csak nem sült krumplit eszel, vagy anyád…..
Clogfly 2015.05.27 16:10:14
@*jinx*: Mi a "nők dolga"? Az a nők dolga, ha egy nyilvános helyen kiteszi valaki a kannáit? Ne legyetek már ennyire sötétek, egyszerűen nem lehet megérteni, hogy senki sem kíváncsi ÉTTEREMBEN egy mellbimbót rágó gyerekre? Ennek semmi köze a sovinizmushoz, ez egész egyszerűen intelligencia kérdése. A feleségemnek/anyámnak/rokonaimnak soha eszébe ne jutott/jutna ilyen helyen szoptatni, és nem azért, mert szégyenlősek, hanem mert az ember tekintettel van másokra is. Ja, hogy ez nálatok felejtős? Igen, többek a beleszarás miatt tartunk ott, ahol vagyunk.
Clogfly 2015.05.28 18:35:33
@fizetekmegegysort: Soha nem zavart, ha sír vagy bármi mást csinál a gyerek, sőt, eszembe sem jutna szólni a szülőnek, hogy szóljon már rá. Étteremben sem, főleg nem a mekiben.
Lehet szájat tépni, meg személyeskedni (ahogy nagyeszű Walter77 kollégáddal teszitek), akkor is tény marad: egy normális értékrenddel rendelkező nő nem veszi elő egy étteremben a mellét, akkor sem, ha szoptat. Nem írtam sehol, hogy zavar (mert nem), egyszerűen nem normális dolog, főleg még emellett demonstrálni se. Lehet ezen még hozzászólásokon keresztül agonizálni, akkor sem az.
Ha a személyeskedésen meg a bugris hangnemen kívül másra is képesek lennétek, rájönnétek, hogy a hiba nem itt van: 2015-ben egy étteremnek (gyorsétteremnek is!) gondoskodnia kellene arról, hogy ilyen jellegű tevékenységekre egy külön helyiséget biztosítsanak. A klotyónál meg van szabva, hány négyzetméter, milyen illatú a levegő, stb, de ebbe szarik bele mindenki.
Clogfly 2015.05.28 18:37:19
@walter77: Bocs, de ezzel semmit sem magyaráztál meg, sőt! Csak azért nem érdemes hozzászólni egy cikkhez, hogy növeld a kommentjeid számát.
Horgászkalandok A reváns 2014.07.09 08:00:00
// Április közepét írjuk és a tavaszi csukás szezon kellős közepén járunk. Régóta nem tapasztalt, rendkívül forró nyárelő lepett meg minket idén. A természet minimum egy hónappal előrébb járt szokásos útjánál, a tavalyi esztendőnél pedig majdnem kettővel. :o) A…..
Európa háború előtt áll? Amikor a 20. század 30-as éveiben Adolf Hitler új területeket szeretett volna meghódítani Németország számára, mindig azzal érvelt, hogy a helyi német lakosság érdekeit szeretné megvédeni. Ezt az érvet használta az Anschluss idején, Csehszlovákia…..
Tudható volt, hogy ez lesz. Előrébb jár a természet, fogasék is előrébb járnak – legalábbis majálisba készülődő üldözőik bottal üthették nyomaikat május elsején, a nagy szabadulás hajnalán. Pergettyűs módszerrel csak a legjobb kezű műcsali-bizgettyűsök fogtak és csak…..
Egykoron Steveolson emlékezett meg egy esetről, amiben az ifjonc kis horgászokat saját nagyapjuk tiltotta le a „karikázásról”. A történetet itt lehet olvasni. Még március sincs, de én máris beleuntam a karikázás egy bizonyos formájába... …Na végre, kimozdultak a keszegek a…..
Clogfly 2014.02.26 22:05:24
@AtyafiPeca: Csatlakozom. Ha lenne horgászújság ilyen nívóval, előfizetnék rá. Jelenleg ilyen nem létezik, az pedig, hogy pl. minden decemberben a pofánkba kapjuk ugyanazt a cikket a menyhal horgászatáról (persze megkevert szórenddel, más "íróval"), egyenesen felháborít...ana, ha érdekelne az ilyesmi. Így csak tojok rá.
Vastagbőr A tökös ötös 2014.02.12 11:16:00
A magyar kormány vezetői egymást letaposva igyekeztek a lehető legszívélyesebben gratulálni Iránnak az iszlám forradalom 35. évfordulója kapcsán. Iránt elég nehéz demokratikus államnak,  vagy az emberi jogok, a vallásszabadság, a sajtó vagy a szólásszabadság bajnokának…..
Clogfly 2014.02.21 19:41:31
@monddazigazatmar: Ha valaki kimondja az igazat, rögtön náci, ugye? Egyébként is mit parasztozol? A kommenteid alapján öt forintot nem ér a bőröd, egy alföldi paraszt kisujjának a körme alatt a piszok többet ér, mint te.....
Balfasz.
Mindig is érthetetlen volt számomra, hogy a francba lehet az, hogy a Jobbikos oldalakon ennyi like van, amikor "offline" a való életben egyre kevésbé találkozom büszke jobbikossal? Megvan a magyarázat, most nagyon csúnyán lebuktak a szittya fiak! Sokszor úgy leszel a Facebookon…..
Pelsológia Karácsonyi ajándék 2013.12.24 17:26:22
Karácsony reggelén a kikötő félig befagyva fogadott. És csend, és mozdulatlanság – mindenütt. A máskor oly eleven, már-már szemtelen vadkacsák velem szemben gubbasztanak a túloldali móló kövein ücsörögve. Innét nézve mintha panoptikumot látnék, kitömött vadkacsákat.…..
Pelsológia Képes évismétlés 2014.01.09 20:27:41
Eltelt egy esztendő a legutóbbi képes évismétlésünk óta. Azóta lefolyt néhány liter víz a Sió zsilipjén, s most mondhatnánk, hogy különös, "ilyen még sosem volt" évet hagytunk a hátunk mögött. Ez persze költői túlzás, de kétségtelen, számos emlékezetes pillanat,…..
Pelsológia Évzáró horgászat 2013.12.31 08:16:25
Horgászattal illő elbúcsúzni egy horgászévadtól. Ez – valljuk be – nem nagy ügy. Ha a víz be lenne fagyva, legfeljebb vágnánk egy léket, belógatnánk oda horgunkat, s míg elkortyolnánk a gőzölgő forralt bort, bizony elmondhatnánk: horgásztunk közben. Na de halat is fogni?…..
Év végéhez közeledve a focin kívül a másik kedvenc sportműsorom folyik a tv-ből, ez pedig az év közben összegyűjtött vicces sportjelenekből összevágott, a Eurosporton "WATTS" néven futó bakidömping. Az Ukulele Blog pár napon belül hároméves lesz, ennyi idő alatt pedig…..
Kertek alján a koi herpeszvírus? Sokat gondolkoztam azon, hogy az alábbiakat közszemlére tegyem-e, vagy sem. Több ok is gondolataim megjelenítése ellen szólt, és ezek közül egy mindenképpen kapitális ok. Mert mi van akkor, ha a Balatonban felüti fejét a koi herpesz, a nyár…..
Nem, nem valami új orsó, esetleg horgászbot beharangozója következik. Most még a csapból is ez folyik, az ereszről is ez csepeg, s ki hátrahajtott fővel, becsukott szemmel, ki pedig esernyőt tartva áll a hírzuhatag alatt. Nagyon sok vélemény olvasható erről pro és kontra, ahogyan…..
Pelsológia Október 2013.10.05 20:13:40
Az öreg dérszakállú a semmiből érkezett. Én már csak azt láttam, hogy ott áll a móló végén, csípőre tett kezekkel, és ahogy elcsónakáztam mellette, kajánul rám vigyorgott. Úgy tettem, mintha nem venném észre. Nevess csak, vén betyár, korai még az örömöd – gondoltam…..
Pelsológia Őszelő 2013.09.04 23:07:14
Szeptember! Eljött hát végre, és Halásszy úgy érzi, szabadságolták. Pedig dehogy. Ám újabban csend van, otthonának eddigi nyüzsgő, zajos környéke immár a béke szigete. Elmúltak az éjszakai vircsaftok, a részeg hangosság, a hajók jövés-menése, a szemközti butiksorról…..
Clogfly 2013.09.05 22:54:04
@Willyfog67: Áááááász!!! :D
Na, most jól megtanulom, hogy kell filézni a halat, mert szombaton megyek drávázni, és akarok sült bálintot csinálni.
Clogfly 2013.09.09 19:53:20
@Willyfog67: Tessék olvasgatni a konkurens blogokat. :)
Hagyományosan az elmúlt hétvégén került megrendezésre a 40 halász emléknapja Vonyarcvashegyen, ahová cégünk és egyesületünk csapatát is meghívták. Természetesen mindig részt szoktunk venni ezen a baráti, szakmai összejövetelen, ahogy most is. Összepakoltuk a halfőzéshez…..
A kora hajnali kelés éppoly’ szörnyűséges volt, mint a késő éjszakai lefekvés; hogy e kettő közt mi történt, Döme nem emlékezett pontosan, csak annyit tudott: legfeljebb percekre volt képes elaludni.  Részben meleg volt, akár a Szaharában, részben pedig a kempingben olyan…..
Fish&Dirt Hiteles? 2011.06.23 11:12:12
Minden hónapban megveszem a Magyar Horgászt. El is olvasom a cikkeket. Aztán azon szoktam gondolkodni, hogy mit hiszek el abból, ami oda le van írva. Szépen lassan kialakult bennem, hogy kinek mit hiszek el, ki mennyire hiteles nekem. Charles Bush alias Bokor Károly nekem a nagy negatív…..
Clogfly 2013.07.20 10:54:47
@Tenka: Bocs, de most azért ki kell igazítanom Téged: a FT indulásakor minden blogger meg lett kérdezve, hogy vállalja-a, hogy kitegyék a bejegyzéseit. Volt, aki azt mondta igen, mások nem. Ennyi a történet, innentől kezdve kár túlragozni.
Itt ez a rendőrviccek hülyeségszintjét súroló izé:A tiszai vízirendészet, természetvédőkkel összefogva, fokozottan óvja a tiszvirág-rajzás küszöbén a védett kérész-faj fennmaradását - írta keddi számában a Heves Megyei Hírlap. Sokan ugyanis kiássák az agyagos…..
Clogfly 2013.06.28 16:32:53
@Sancho_: Az a szerencse, hogy csak SZERINTED...
Clogfly 2013.06.28 16:32:53
@Sancho_: Az a szerencse, hogy csak SZERINTED...
Horgászkalandok Születésnapomra 2013.06.12 08:00:00
// Ez az év iszonyú nehezen indult a horgászat szempontjából. A zord, csapadékos időjárás nemcsak az egész márciust, de az április nagy részét is elvette tőlünk. Már bőven benne jártunk a hónap második felében és ezidáig egyetlen csuka került csupán horogvégre,…..
A tavasz csalogathatta ki a Planetárium közelébe azt az egyedet, aki több szerelmes párra is ráijesztett a parkban. „Rendkívül ritkán lehet a szabadban is megfigyelni őket, táplálkozni, gyűjtögetni élőhelyükön szoktak, és szaporodásuk is szorosan ide köti őket" –…..
Clogfly 2013.04.29 15:40:57
@benx: Nem sztereotípia, hanem poén. Különbség.