Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rágógumi1

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
   A Magyar Pszichológiai Társaság beszámol számos olyan "pszichológiai területeken folyó képzésről, amelyek megtévesztőek lehetnek mind a laikusok, mind a szakemberek számára. (...) A megtévesztés lényege, hogy a képzést végző cégek személyek, gyakran arra hivatkoznak, hogy képzésük akkreditált."…..
rágógumi1 2012.08.31 08:53:31
én azt látom, hogy számos egészségügyi OKJ-s végzettséget adó oktatás létezik ma, a gyógymasszőrtől, a mentőápolóig, vagy a éppen a műtős asszisztenstől a fogászati asszisztensig. ezeket a képzettségeket bármilyen valóban akkredidált felnőttképzéssel foglalkozó iskolában meg lehet szerezni, egy részét állami támogatással is. az így megszerzett bizonyítvánnyal el lehet helyezkedni az egészségügy területén. a kérdés: miért pont a pszichológiai asszisztens képzése az a terület, melyet csak neves állami egyetemeken lehet hivatalosan, és minden szabály betartva oktatni? ez valóban annyival nehezebb, érthetetlenebb és a tanulmányok elvégzése után annyival nagyobb felelősség hárul az adott szakemberre, hogy ez indokolja a foggal, körömmel való ragaszkodást az egyetemekhez?
kedves tarkabab! el kell szomorítsalak, mert ha valaha is mentőre szorulsz, vagy besétálsz egy fogászati rendelőbe, akkor ezeken a helyeken is biztosan rajtad is elvégeznek beavatkozásokat olyan végzettséggel rendelkező egészségügyi dolgozók, akiket te a sufni barbársággal azonosítasz, csupán mert nem 18 évesen nyertek felvételt egy egyetemi képzésre, bár gyanítom, ettől még lehetnek nagyon gyakorlatiasak, képzettek és sokszor jóval empatikusabbak a magasan képzett társaiknál.
sajnos vannak kóklerek az összes szakmában, de ez nem azon múlik, hogy ki, hol szerezte a papírjait, főleg, ha figyelembe vesszük azt, hogy ugyanazok az egyetemi tanárok szoktak óraadó tanárként megjelenni a felnőttképzésben részt vevő iskolákban is. gondolom, ott is ugyanazt a tudást adják át.
rágógumi1 2012.08.31 09:54:50
@andlagókandalló: mi az átadott és a tanulók által felvett tudás mértékegysége? :-) én még nem hallottam ilyenről, de szerintem más sem. ha pedig nincs ilyen, akkor hogy lehet erről vitatkozni? elképzelem a hirdetést: "az ELTE pszichológus képzést indít... az államilag garantált átadott tudás 200 egység, melyből iskolánk garantálja, hogy a tanulói 180 egységet elsajátítanak!"
ezen kívül remélem, neked nincs semmilyen pszichológiai végzettséged, mert akkor azt is tudnád, hogy sohasem bélyegzünk senkit. te pedig csúnyán ezt tetted!