Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Recepcios lány

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A sorozat befejező darabjáról esik szó ebben a cikkben, jó olvasgatást! A lista „Állíts össze egy listát arról, hogy mit szereznél be, ha újból csinálhatnád”Nomad kért meg erre. No, ez itt egy jó ötlet, tán tanultok a hibáimból. Sok olyan dolog van amire az ember nem…..
Recepcios lány 2015.07.25 16:51:07
@stg44: épp most voltam Miskolcon és bár elhiszem, hogy azon túl amit láttam vagy amit csak a 8. kerületben pesten és még sok más helyen tapasztaltam, annál van rosszabb MO-on is, de azért olyanról nem tudok, hogy napi szinten rabolnának el és erőszakolnának meg embereket. Vagy hogy nem lehet megállni a piros lámpánál se, meg barikádokat építenének az útra, ill. inkább javasolt áthajtani valakin, aki eléd ugrik, mert különben kirabolnak és jó eséllyel meg is ölnek. Azért itt még nem tartunk szerintem.. remélem!
Azért érdekes a mai történet, mert egy olyan jelenség egyik előhírnöke, ami szerintem mostanában egyre gyakoribbá válik majd. Jelesül szerzőnk egyszer már kipróbálta magát Angliában, aztán visszaköltözött Magyarországra, és bár anyagilag nem panaszkodhat, mégsem találja a…..
Recepcios lány 2015.03.07 00:50:55
@szöüke koula: En 2013 decemberben a fonokom egy elszolasara reagaltam ugyesen: kiszurtam egy nagy hibat, amit o vetett es oriasi kalamajka lett volna belole, ha ugy marad - erre benyogte hogy ki kene nevezni engem. Ezt persze csak poennak szanta, mivel az o pozicioja es az eenym kozott nem letezett a supervisor pozicio ennel a cegnel. Hat en erre elkezdtem nyustolni :)
A karacsonyi szunet utan ugy jottunk vissza, hogy mondtam, hogy ha nem lesz supervisor pozicio, akkor amint talalok vmit lelepek. Ha lesz, megigerek meg egy evet. Hat kitaposta nekem a fonoksegnel a fizu emelessel egyutt :)
Persze biztos segitett, hogy olasz a csavo es eleg laza valamint (vagy ebbol fakadolag) szuksege van ram, hogy a keze ala dolgozzak es kiszurjam adott esetben az o hibait is ;)
Recepcios lány 2015.03.07 08:46:01
@geegee: koszi, rajta vagyok :)
Amugy ha latsz ilyen lusta halasz mackot csinalj videot es toltsd fel a YouTube -ra :) vagy van mar ilyen? Nagyon kivancsi lennek ra :)))
A Világbank adatai alapján tavaly októberig 2043 millió dollárt küldtek haza az itthon maradtakhoz a külföldön dolgozó magyarok. Az összeg forintban 530 milliárd, ami magyar GDP 1,8 százaléka (összehasonlításképpen ez több mint a fele a teljes mezőgazdasági szektor GDP-hez…..
Recepcios lány 2014.01.18 09:06:49
@Sexual Harassment Panda:
Heti 400 eurobol 352-t kapok meg nettoban. Otthon mennyi lenne nettoja ennek???
Es ez mar nem a kedvezmenyes adosav itt se. Ezert heti 40 orat dolgozom, nem ertenek, ha azt kerdeznem, hogy ebbol mennyi a bejelentett..
Egyetemi vegzettsegem van (nem bolognai..), folyekonyayn beszelek angolul, es tudok valamelyest meg nemetul es olaszul. Mar gimi mellett is dolgoztam nyaranta, es az a penz is arra ment, hogy otthon legyen mit enni, pedig a szuleim is dolgos emberek. Meg feher is vagyok, nem kisebbsegi, es jo iskolakba jartam. Otthon megis latastol-vakulasig kellett dolgoznom, hogy MEGELJEK VALAHOGY!!

Kulfoldon a minimalberbol kifizeted a (nem olcso) alberletet, rezsit, kajat, utazast, havi par alkalommal ettermet, ES MEG FELRE IS RAKSZ A FIZUBOL!! Ezt otthon nem tudod megtenni meg a 150 ezres netto fizetesbol sem, nemhogy a minimalberbol.

Szoval szerinted azert jottem kulfoldre, mert egy looser vagyok?? Vagy mert lusta vagyok dolgozni es konnyebb az allamot okolni??

Legkozelebb gondold vegig mielott altalanositasz es butasagokat beszelsz/irsz!
Arra gondoltam, kicsit megreformálom a Hétvégi klubsarok intézményét, és amellett, hogy itt van lehetőség hozzászólni a szombati archív posztokhoz, feldobok egy szerintem minket érintő témát is. Jamie Oliver véleményét a Facebookra már kitettem, és ott elég nagy érdeklődést…..
Recepcios lány 2013.09.01 21:49:29
@justStevee:
"Most is így dolgoztam hogy 13 nap, 1 nap szabi, 10 nap és 1 nap szabi tegnap... és heti 50 óránál nagyon ritkán dolgozom kevesebbet de van, hogy 60-65 is megvan... és nem szakadok meg, nem szenvedek.."

Ne haragudj, de megkerdeznem, hogy egyedulallo vagy-e? Csak mert ha pl. van valakije az embernek, akivel egeszseges parkapcsolatban szeretne elni, akkor nem hiszem, hogy szivesen dolgozik 10-13 napokat egyben hosszutavon. Amikor egyedul voltam Angliaban, akkor en is minel tobbet akartam dolgozni, de most, hogy a parommal vagyok Irorszagban, es tobb evre jottem, most nem erzem ugy, hogy megerne, hogy ramenjen a kapcsolatom.

Tehat szerintem oke, hogy van aki sokat akar dolgozni, de nem hiszem, hogy elvarasnak kene lennie annak, hogy heti 6-7 napban, a 24 orabol a 7-8 ora alvas mellett, mondjuk (munkaruhaba valo atoltozessel egyutt) osszesen 1-1.5 ora utazgatassal, 10-12 orakat kellene dolgozni.
Mindamellett mondjuk egy nonek pl. nem artana elmenni bevasarolni, megfozni, elmosogatni, kimosni a ruhakat, neha kitakaritani. Es persze jo asszon modjara "masra" is hagyni idot es energiat. Persze ezen az aprosagon a ferfiak egeszen konnyen at szoktak siklani..

Tehat amikor valaki "nyafog", hogy neki sok a heti 60 ora munka, akkor nem biztos, hogy a hianyzo 20 oraban amugy facebook-ozna, hanem mondjuk szamara a napi munka nem azzal fejezodik be, hogy kilep a munkahely ajtajan, hanem azzal, hogy elmosogatott, kieteregetett, elpakolta az elozo naprol megszaradt ruhakat, es a vacsorat is "mar csak" talalni kell (aztan meg megint mosogatni).

Nem mondom, hogy az angol fiatalok mind ennyire szorgosak otthon is, de lehetseges, hogy van csaladjuk, barataik, jovokepuk, es nem egy etteremben akarnak megrekedni, mert lassuk be, etteremvezeto sem lesz mindenkibol, barmilyen jol dolgozik!
Külföldre érkezés után az első hetek még akkor is komoly problémahalmazt jelentenek, ha az ember megpróbál a lehetőségekhez mérten felkészülni. Így járt Kriszta is, aki párjával Írországba költözött, és bár amit lehetett, próbált előzetesen kivédeni, kiderült, a…..
Recepcios lány 2012.12.09 00:05:16
@Rkhaylitsha:

Ja, es meg annyi, hogy nem vagyunk kinn egy eve, mivel marcius vegen jottunk.
De ha mar turkalni akarsz a zsebemben: van 3500 euro felretett penzunk, minden szorakoztato elektronikai cikk, amire szuksegunk van (nem nincs ipad meg iphone, mivel nincs ra szuksegunk), voltunk otthon, es az egesz csaladdal a Balcsin is, aminek jo reszet mi fizettuk, noveremnek megvehettem vegre egy 20 ezer forintos vezetestechnikai kurzusra az utalvanyt, amit mar reg szerettem volna. voltunk irorszag nyugati partjanal 2x is, meg Belfastban is voltunk. Ja, es bar 400 euroba kerultek a jegyeink most Karacsonyra, mert csak keson tudtuk megvenni, de mar azok is ki vannak fizetve..

Szoval lehet, hogy neked nem lenne nagy kaland, de nekunk igen is az. Mar most sikeresnek erezzunk magunkat, pedig egy uj eletet kellett itt felepiteni.

Nem ertem, miert kellett volna 9 honap alatt milliomossa valnunk?
Recepcios lány 2012.12.09 09:07:09
@pappito:

Ha atallitok ilyen dolgokat, akkor a munkatarsaim hulyet kapnak.

(Pfuj, internetezik munka idoben.. tudom.. ilyen ez a szakma, neha hajtosabb kicsit, neha meg ures jaratok vannak)
Recepcios lány 2012.12.09 16:24:42
Egyebkent nem ertem, hogy miert kotozkodik Rkhaylista.

Ha en, aki kiment kulfoldre, azt mondom, hogy jobban elek itt, mint otthon, akkor abban miert ketkedik barki is?
Nem elkepzeltem, hogy milyen lenne, hanem idejottem, es megtapasztaltam. A tortenetet meg azert osztottam meg, hogy lathato legyen, nem eleg nagyjabol korultekintonek lenni, hanem pontosan kidolgozott terv kell. Amit meg nehez megcsinalni, ha az ember nem kap olyan hatterinfokat, hogy pl. hiaba a torveny, hogy minden landlordnak be kene jelentenie, hogy kiadta neked a lakast, hogy te meg PPS szamot kerhess (nem beszelek azokrol, akiknek kutyajuk-macskajuk mar eleve kinn el, es kamu szamlakat kaphatnak).

Korabban volt egy torveny, hogy alberlokent bemehettel az adohivatalba, es adokedvezmenyt kaptal, ha beregisztraltal. Ezt azert talaltak ki, hogy az alberlok bemenjenek, ezaltal a landlordok kenytelenek legyenek beregisztralni, s ezaltal adot fizetni, maskulonben nem vette volna ki senki a lakast. Viszont ezt megszuntettek azoknak, akik 2010 Dec. utan kotottek szerzodest (tehat akinek mar megvolt a szerzodese, az tovabbra is kapja a kedvezmenyt). Miutan ez megszunt, a lakas tulajok "elkanaszodtak". Higgyetek el, ha ott alltok, hogy lakas kell a kornyeken (mert a kozlekedes egy kalap sz..), es persze van egy bizonyos kereted, akkor ki fogod venni a lakast ado hivatalnak leadott szerzodes nelkul is. Plane ha van mar PPS szamod, akkor aztan meg nem valtoztat semmit (nyilvan addig, amig nincs elszamolasi problema).

www.citizensinformation.ie/en/housing/renting_a_home/tax_relief_for_tenants.html

Ezen az oldalon sok hasznos info van egyebkent meg, erdemes bongeszni, mielott kijon valaki (talan utana is..)
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Recepcios lány 2012.11.17 21:12:15
A munkavallalokhoz valo hozzaallas egyebkent valoban orszag kerdese is. Otthon, amikor egy magan tulajdonu 4 csillagos(!) hotelben recepcioztam, egy ido utan kozoltek, hogy eddig ENGEDMENY VOLT, hogy nem kellett HAVI 200 ORAT dolgozni. A munkaber nem emelkedik, de ha nincs meg a min. 195 ora (mert ugye muszakokban dolgozunk), akkor nincs teljes fizu!! 75 szobara volt egy recepcios, es meg a szobafoglalast is annak kellett intezni. Napi 12 ora, ejjel-nappal, 1 ebedszunet, de ha hetvege van, es nincs benn irodista, akkor az ebedet haptakban allva kell elfogyasztani, mert ha jon a vendeg, akkor nem szamit, hogy kihul a kaja..
Ekkor VISSZASIRTAM AZ ANGLIAI GYARAT, ahol napi 8 oraban dolgoztunk, 3 muszakban, heti 5 napot. Ha reggel 6-ra mesz, 8-kor 10 perc szunet, 10-kor 10 perc szunet, 12-kor 30 perc szunet. Es a szunetet NEM VONJAK LE AZ ORABERBOL, es NEM KELL DELUTAN LEDOLGOZNI AZ EBEDIDOT!! Hetkoznap es szombaton 1.5x-es a tulorapenz, vasarnap 2x-es! Tesom egy masik gyarban dolgozott, es MAJDNEM KIRUGTAK, MERT NEM MENT ELEGET SZUNETRE, mert unatkozott, es meg nem tudott jol angolul, hogy megertse, amikor elso ket alkalommal RASZOLTAK, HOGY SZUNET ALATT NE DOLGOZZON!!

Dublinban felvettek az ALDI-ba dolgozni, el is kezdtem betanulni, de vegul kaptam a szakmamban is munkat meg proba ido alatt igy eljottem, de a lenyeg:

- alapber netto kb. 10 euro elso evben
- bonusz 1.3 euro-tol
- 2. evtol no az alapber
- 20 perc kaja szunet, + 2x10 perc szunet

Itt nem ciki Tescoban meg Aldiban dolgozni.. A Tescoban sok helyit latni, pedig az irek finnyasak a munkara. Recepcioskent egy picit kevesebbet is keresek, de hat en ezt szeretnem csinalni.
Nem mondom, nekem is 1.5 honap volt, mire reagaltak a jelentkezesemre, de felvettek, s tobb magyart is lattam Aldiban!

Szoval ennyit a multikrol, es arrol, hogy miert viselkednek igy az emberekkel. Mert meg van engedve nekik.
Recepcios lány 2012.11.17 22:21:40
@monddazigazatmar: "De áruld már el, hogy szerinted milyen munkakörbe hány szünetet kellene beiktatni 8 óra alatt."

Ha reggel 6-ra mesz, 8-kor 10 perc szunet, 10-kor 10 perc szunet, 12-kor 30 perc szunet.

Ugyan nem 2000 euroert, ahogy itt valaki emlitette, de majdnem..

Szerintem az Aldis osszesen 20+10+10 perccel is elegedettek lennenek..