Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ityirimityiri

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Kedves Nem-Biciglisták! Kedves négykerekű, két-és négy lábon járó Embertársaim! ;-) Nektek szól ez a mostani kis szertelen szösszenet. Lépten-nyomon hallhatjuk-olvashatjuk, hogy elszemtelenedtek a kerékpárosok, túl sok van belőlük, divatoznak, hülyén öltöznek,…..
ityirimityiri 2012.08.30 09:01:36
@vernarancs:
Jól van. Alapvető bajom a cikk tartalmával, hangvételével az, hogy miközben a végén toleranciát kér, ő semmit olyat nem ad. Megtudhatjuk a szerzőtől, hogy a biciklista mindenhol mehet, úgy ahogy ő akar, semmi szabály nem kötelező rá. Az autósok mind rá vadásznak, a gyalogosok meg a "közlekedési lánc legalján lévő üszkös lábú véglények" hogy kissé szabadon idézzek. Nos: én vezetek autót, biciklizem a városban, van motorom, és még gyalogosan is közlekedem. Úgyhogy minden nézetből látom a problémát, nem olyan egyoldalúan, mint elvakult kerépáros társaim. A motoros jogosítvány miatt nem olyan régen tettem újra kresz vizsgát. Egy szó mint száz, van egy rossz hírem: a biciklistának nincs mindíg igaza.
1. Járdán 10 kilométeres sebességnél többel nem hajthat. Ha elütsz valakit, nem lesz igazad.
2. Egyirányú utcában csak akkor mehetsz az ellenkező irányból, ha azt tábla jelzi. Ha elütnek, nem lesz igazad.
3. Piros jelzésnél az úton nem hajthatsz át. Ha elütnek, lásd mint fent.
Most nagy hirtelen ennyi.
A stílusával meg az a bajom, hogy lesajnáló, nagyképű, próbál valamiféle pesties-szlenges stílust nyomni, miközben kicsinyítő jelzőket használ, úgymint pöppet és társai. Egyszerűen pongyola, nem humoros, én eznnél jobbakon szocializálódtam.
De ez mind nem lenne baj, a gond az, hogy tartalmában nem is pc.

Végezetül drága Vérnarancs: egykoron a te mamád is ugyanolyan babakocsis senkiházi volt, (remélem) mint amilyenekről beszélsz. Ezennel befejezem a diskurzust, sem tartalmilag, sem stílusában nem elég ez nekem.
ityirimityiri 2012.08.30 09:54:38
@tmm: Mindenben egyetértek.
ityirimityiri 2012.08.30 14:21:54
@AczélGyuribácsi: Igazad van, de ne légy rasszista. Azért mert valaki szélsőségesen és provokatívan – állítólagosan ironizálva – paraszt, ne tévedj ilyen utakra. Az említett népcsoportnak ennél azért jobb a humora és stílusérzéke. És ennek a posznak ehhez semmi köze.