Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Angelblades

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre.   Tisztelt Olvasók!   Sajnos nekem is van rossz tapasztalom a magyar…..
Angelblades 2012.08.29 19:02:44
@sárga nyúl: Nem a folyosón kérdezném meg, mivel mint írod is, vannak diszkréten kezelendő betegségek is.
Amúgy az aranyeres fájdalom az akut kategória, sőt akár tumor gyanúja is felmerülhet, ezért mindenképpen tovább utalandó proktológiai szakvizsgálatra.
A melóztam, azért nem tudtam elmenni a háziorvoshoz... na ez a kedvenc. Persze mint tudjuk, ma már nem lehet csak úgy elmenni a melóhelyről, mert könnyen az állásunk bánja. DE! Nem 4 napos panasszal hajnali 3 és 4 között megyek el. Meg hétvégén este 10 után. Mert nem egy esetben ( megtörtént valós eset ) a család elmegy a strandra/vidámparkba/stb., majd este 10 után beesik, hogy most aztán már írjunk valamit mert kapar a torka 4 napja! Erről beszélek! És sajnos némelyik kommentelő ezt nem látja át, szerencsére, úgy tűnik, Te azok közé tartozol, aki érti miről is beszélek. Tehát nem mindig az orvos/mentős/nővér a hülye. És joggal van kiakadva. A többi betegről nem is beszélve, aki tényleg beteg, és akut ellátásra szorul, de kénytelen várni az ilyen "hobby-betegek" miatt! Köszi hogy itt lehettem! Üdv: Angel
Angelblades 2012.08.30 01:11:16
@Fergio: Nos, üdv! Látom kezdünk közös nevezőre jutni. A fizetéssel kapcsolatban: Ahogy egy kollégám és bajtársam mondaná, akinek nem tetszik, nem muszáj itt dolgozni. De most komolyan. Ezt tudjuk jól, hogy kedves állambácsi elkúrta, mint az a bizonyos Ferike anno... erről nem tehetünk se mi, se a betegek. Aki tényleg akut, súlyos beteg, maximális ellátást igényel anyagi helyzetétől ( értsd: paraszolvencia ) függetlenül. Ez nem lehet mérce. Viszont aki mint leírtam "hobby-beteg", az ne várja el, hogy mosolyogva pátyolgassam a lelkivilágát hajnali 3-kor valami banális kis hülyesége miatt. Úgy gondolom ebben egyetértünk. Senkit nem akarok megbántani, csak szeretném, ha minél többen látnák, és megtanulnák azt, hogy mi az a prioritás. Mi a különbség Sürgősségi ügyelet és Háziorvosi rendelés között!!! Hogy ne veszélyeztessük mások egészségét azzal, hogy banális marhaságokkal lefoglaljuk az orvost, mentőt, stb.-t. Jó lenne ha felébrednének az emberek, mert ez az alvó állapot sok ember életébe kerül még ha így marad! Remélem sikerült kifejtenem mindent... Tisztelettel: Angel
Angelblades 2012.08.31 14:34:22
Nos... " vannak olyan anyák, akiknek gőzük sincs arról, hogy mit kell tenni ha lázas a gyerek..."

1., ma már nem probléma az interneten utánanézni.
2., Normális szülő gyerekvállalás elött minimum 1-2 könyvet beszerez.
3., A szülő is volt gyerek, csak legfeljebb annyira hülye, hogy nem emlékezik az ő szülei mit adtak neki régen.
4., Nem csak a sorozatokat kell nézni, hanem valami alapszintű tudást is fel lehet hajtani akár a tv-ben is. ( Nem Dr. House ) Van pár ilyen műsor.
5., A szülő pánikol... gyerek pánikol, mert látja, hogy a szülő pánikol. Ha a szülő nyugodtan és higgadtan kezeli a helyzetet, a gyerek érzi, hogy anyu/apu tudja mit kell tenni, nincs baj.

Ezt tapasztalatból mondom, mielött ebbe is belekötne valaki, és közel 20 év EÜ-s múlttal. És sajnos vannak olyan régiók az országban, ahol tudják hogy kell kezelni a dolgokat, és van olyan, ahol nem tudják megkülönböztetni még a néger gyereket sem a fehértől. ( A cikkben említett környék, tisztelet a kivételnek ilyen. Helységnevet szándékosan nem írok, mert inkább a régióra igaz...)
Bár többi kommentemben is kifejtettem, azért leírom mégegyszer, hátha megragad az egyszeri olvasó/szülő/stb. fejében:
A Sürgősségi Ügyelet és a Mentők NEM Háziorvosi Rendelés!!!!! Sosem volt az, sosem lesz az! Többnapos nyavajákkal tessék elmenni a háziorvoshoz/javasasszonyhoz/sámánhoz/ stb. Nem a Mentő és az Ügyelet dolga!!!
Aki ezt nem érti meg, az üljön még vissza kicsit az iskolába, hátha felszed valami kis értelmet! Ennyi...