Regisztráció Blogot indítok
Adatok
simonattila_hun

19 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hosszas várakozás után végre az Itead gyártó kiadta az érintős kapcsolóinak következő T1 generációját és azon belül is az EU szériát. Természetesen azonnal rendeltem egyet, ahogy megjelent az ebay-en, és érkezése után azonnal teszteltem is. Egy gombos Touch-okból már van néhány nálam, de a kettes…..
Otthon. A hely, ahol nem 50x50 centis a zuhanyzó. A hely, ahol akár 5 méterrel is arrébb mehetek, ha hülye éppen az egyik gyerek. Sőt, akár a másik helyiségbe is átmehetek, mert van olyan.  Azért az egyik szemem sír, míg a másik nevet. Egyrészt jó lesz a saját ágyamban aludni végre, nem műanyag…..
Tegnap este éjfél fele értünk Schlögen-be, egy pici Duna-parti faluba. A kemping már zárva volt, így egy parkolóban éjszakáztunk.  Reggel beálltunk a folyóparti teraszos kempingnek egy szép kilátásos parkolóhelyére. Az idő nem volt túl jó, kicsit borús, hűvös, de legalább nem esett az eső.…..
Ideje volt hazafele indulni, hogy ne egyben kelljen levezetni a hosszú utat. Konstanz felé vettük az irányt, ahol Mainau szigetet látogattuk meg, ahol az egész sziget egy nagy gyönyörű botanikus kert. A sziget után még egy nagyobb adag távolságot letudtunk, és Ausztriáig nyomta Attila a pedált...
Szóval, szerda este Locarno-ba indultunk Bellinzonából. Nem értünk oda. Útközben ugyanis Réka olvasott a neten egy szép helyről, ahova egy fél órás kitérőt készültünk tenni. Hogy a kitérő hosszabb lett, sőt, letérített minket Locarno felől teljesen, arról a Tripadvisor és a Google egyaránt hibás…..
Bellinzona - a dél-svájci, olasz nyelvi Ticino kanton központja - különleges hely: három középköri vár is ékesíti a várost. Az UNESCO világörökség részeként nyilvántartott, nagyon szép állapotú várak rendszert alkotnak, várfallal és alagúttal voltak/vannak összekötve egymással is, és elzárták a…..
Azzal zártuk az előző nap beszámolóját, hogy találtunk egy partmenti kempinget a Lugánói-tó partján. Nos, a kemping valóban jó választás volt, medencéje és tóparti homokos strandja is volt. Hétfő este persze még fogalmunk sem volt arról, hogy ezt ki tudjuk-e majd használni, vagy az eső mindezt…..
Tegnap délután "sátrat bontottunk" a Garda tónál, és beálltunk a vasárnap esti tó körüli dugóba. Hasonlóan nagy élmény, mint a Balaton északi partjáról Budapestre jutni egy nyári vasárnap este.  Olasz Svájc felé vettük az irányt, és hogy a dugó egy részét kikerüljük, északnak indultunk, hogy pár…..
Az útileírások szerint a Garda-tó környéke a hegyi- és túrakerékpárosok paradicsoma. Valóban, a városban mi is sok kerékpárost láttunk, és a város tele van bicikli-kölcsönzőkkel is. A városka, Riva del Garda nyugati csúcskéből indul egy híres biciklis túra útvonal, a Via Polale, fel a tóparton, a…..
A sok városnézés után ideje egy kis vízparti lazításnak. Átjöttünk a Garda-tóhoz egy-két fürdős-lazítós-társasozós napot tartani. Sikerült egy klassz közvetlen tóparti kempinget találni.  Csütörtök este egy kis naplementés kacsaetetéssel kezdtünk, aztán a német-francia meccsel zártuk a napot...
Verona sokkal inkább bejött nekünk, mint előző nap Padova. Talán az elvárásainkat vittük lejjebb, talán a város hangulatosabb. Itt is találtunk előző este egy szuper lakóautó parkolót, a belváros szélén, ideális helyen, sétatávolságra a belvárostól. Ez - talán a központi fekvése miatt - eléggé…..
Padova nem tett ránk összességében nagy benyomást. Valami hiányzik, amit kerestünk benne. Talán csak túl nagy várakozásokkal érkeztünk: az internetes útibeszámolók hangulatos középköri városkaként írták le, és ezt csak erős beleéléssel, és nyomokban fedeztük fel. De kezdjük az elején. Padova…..
Szombat éjjel megérkezett az előrejelzésben este látott vihar. Éjjel többször is arra ébredtünk, hogy az eső a lakóautó minden részén kopogtat. Nem engedtük be, de két-háromszor azért mindenki felébredt. Reggel is lógott az eső lába, és délelőtt többször is eleredt az eső. Rékával blogot…..
Reggeli a parkolóban, a szomszéd mezőn legelésző bocik.  Irány Ljubljana, az első állomás. Találtunk egy klassz lakóautó pakolót egy ipartelepen a belváros közvetlen közelében. Leparkoltunk, főztünk egy gyors ebédet.  Le a bicajokat, és irány a belváros. A belvárosban egy kézműves sör és…..
Délnek vettük az irányt, Maribort céloztuk meg első esti alvás helyszínéül. Az M7-esen menet közben jött az ötlet, hogy rendeljünk pizzát, így telefon, majd útba ejtettük Nagykanizsán a kinézett pizzériát és felvettük az időközben elkészült pizzát.  Végül a magyar határig jutottunk el, és még…..
A pénteki napot az előkészületekre szántuk. Reggel elmentünk és átvettük a lakóautót és hazavittük. Ezzel el is ment a délelőtt. Ebéd után elkezdtünk össze- és a lakóautóba lepakolni. Ez egy elég időigényes művelet, mivel a lakóautó szűzen, üresen érkezik. Egy nyaraláshoz az ember csak ruhát és…..