Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ientepe

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régen ültem már le ennyire tanácstalanul a billentyűk elé. Téma lenne, de egyszerűen nem tudom, hogy miként is vezessem fel. Az elmúlt fél év legnehezebb napjain vagyok túl, lelkiekben legalábbis biztosan. Igyekeztem testben és lélekben felkészülve nekivágni a második kemónak,…..
Ientepe 2012.09.21 01:13:15
Most akkor nem adhatok VBA feladványokat Neked? :-( A hangoskönyvet viszont otthon is tudod csinálni...
Átérzem, milyen lehetett ez a félelmetes, szúró élmény, mivel nekem 2 évig fájt egy szakaszon a hátam, kb. a szívemmel egy vonalban, hátul. Meg voltam róla győződve, hoy ez bizony az infarktus előszele. Jártam ide-oda, sehol semmit nem találtak, sőt, jól letoltak, hogy képzelt beteg vagyok, illetve közölték, ne stresszeljek már annyit, és a végén a hátamba döftek egy "nyugtató injekciót" :-DD Természetesen ez semmire se volt jó, illetve mégis, mert így már legalább tudtam, hogy miért fáj a hátam egy hétig, igaz, más ponton...
Rövidre fogva a sztorit, idén januárban egy iszonyat erős karfájdalmam lett, megint nem tudni mitől, diagnózis: befagyott váll. Gyógytorna, kenőcsök, valamennyit segítettek. Ja, közben elmúlt a 2 éves hátfájásom, a nagyobb fájdalom ugye elnyomta a kisebbet, pontosabban, már nem azzal foglalkoztam többé, amivel korábban! Rá kellett jönnöm, hogy teljesen pszichés alapú volt a hátfájásom, és abban a pillanatban, amint akadt más "fájnivalóm", már arra figyeltem... A karfájdalom azóta rengeteget javult, itt egy korábbi sérülés okozott izületi panaszt, ez végre kiderült, tehát volt valós ok, de ez is minimális mostanában, mivel nem érek rá foglalkozni már vele, és nem veszek róla tudomást, így sportolok, használom sokat! Pár hónapja már teljesen jó szinte, és nem a karom a fő téma, sokkal érdekesebb dolgok kötnek le.

Hogy mi ennek a sztorinak a lényege?
A psziché hatalma. Mindaddig, amíg helyben járunk űzött, rémült vadként, nem látjuk a kiutat egy problémára, addig gondolatilag, lelkileg csak magunkkal vagyunk elfoglalva, ilyenkor a belső szorongások hatására felerősödnek a testi tüneteink, és rémisztőnek tűnnek...
Csak akkor tudjuk őket elkerülni, ha MÁSOK felé fordulunk, a külvilág felé, az új kihívások, örömök, vagy éppen a mások problémáinak megoldása felé. Eközben persze saját erőinket is mozgósítani kell, gondoljuk végig a következőket: 1. képesek vagyunk-e változtatni azon a rossz helyzeten, amiben vagyunk. Ha igen, tegyük meg. Altezza ezt felmérte, humorral, tartással bírta az elmúlt hónapokat. 2. Ha nem tudjuk befolyásolni a stresszhelyzetet, próbáljunk meg alkalmazkodni hozzá, idomulni a keretekhez, kihozni a rosszból a legtöbb jót. Altezza ezt is megtette, a félelmén mindig átütött a humor, a szándék a kilábalásra, még munkára is fogható volt a cél érdekében (lásd hangoskönyv). 3. Ha viszont már elfogyott minden irányítási, alkalmazkodási lehetőség, akkor fogadjuk el a helyzetet, mert nincs más választásunk. Ez a legnehezebb, a psziché ez ellen tiltakozik a leginkább. Altezzának is ezzel kell megbirkóznia szerintem, és pont ez a legnehezebb, mert ezer testi-lelki tünet gátolja a valódi elfogadást.
Elfogadásnak én azt hívom, amikor szembe nézek a sorsommal, felmérem a rám váró összes jó-rossz lehetőséget, történést, főleg az adott stressztényező kapcsán, és belátom, hogy nem tudom mindezt kontroll
alatt tartani immár. Nekem személy szerint a kontroll létszükséglet, borzasztóan fontos a kiszámíthatóság, a biztonság tudata, a saját sorsom irányíthatóságába vetett hitem. Amikor ez a hit erősen sérül, pld. súlyos válsághelyzet kapcsán, és az ember ezt felismeri, akkor pánikol. Hosszú, nehéz vajúdás elfogadni a rosszat, mert a psziché még mindig küzdeni akar, de ha mégis sikerül szembenézni a helyzettel és az összes lehetséges kimenettel, akkor az egyben egy óriási megkönnyebbülés is. És innen kezdve elengedi a psziché a szorongást, a félelmeket, és enyhülnek vagy megszünnek a tünetek. Ekkor már az ember bátor, mert képes szembenézni saját esendőségével, gyengeségével és halandóságával. Már nem az esélyeket mérlegeli, mert tudja, értelmetlen, hiszen nem ő osztja a lapokat. Az élet sokkal nagyobb rendező, hogy kiszámolhassuk képletszerűen, hogy ennyi input emennyi outputot hoz. Ez nem így működik, az életben nincs kiszámítható igazság és rend.
Ha elfogadjuk azt, amit az élet ad, jót és rosszat is, akkor nem érhet már minket olyan nagy baj, hiszen a baj valójában nem más, mint egy szubjektív percepció. Ahogyan érzékeljük és tudatosítjuk magunkban a külvilág és a szervezetünk történéseit, olyan mértékű a "baj" és olyan mértékben mérgezi testünket, lelkünket.
Ha már nem félünk valamitől, az nem bánthat minket többé!
Ennek felismeréséhez és az elfogadáshoz kívánok sok erőt Altezzának. Mi már sokan túl vagyunk ezen, talán majd egyszer én is leírom egy regényben, milyen veszteségeket, fájdalmakat kellett elfogadnom, és mennyi erőt ad az embernek a saját erejébe vetett hite. Ma már nem akarok mindig győztesen kijönni egy helyzetből, és csak ritkán küzdök. Sokkal inkább figyelek, meghallgatok másokat és elfogadok embereket, helyzeteket. Ma már ez tesz erőssé, és hogy elfogadom önmagamat is.
Bocsánat a hosszú hozzászólásért.
Nyakamon a hétfő, azaz a második kemó időpontja. Megannyi flaska, két éjszaka és, ha jól sejtem, egy legyőzésre váró démon vár majd rám. Miért érzem úgy, hogy nem a kacagásomtól lesz majd hangos a kórház? Szokás szerint gyorsan eltelt az idő, pedig már éppen kezdtem…..
Ientepe 2012.09.18 22:46:10
Kedves Altezza!

Remélem, már javában dolgozol a hangoskönyvön, vagy amihez épp kedved, energiád van, miközben kapod a kezelést.
Ha felosztod a napokat órákká, az órákat percekké, és eldöntöd, hány percet szánsz munkára naponta, máris megvan, milyen eredményt várhatsz el magadtól és nem lesz annyi időd rosszul érezni magad. Most már tudod, hogy egyre kevesebb kezelésre kell menned,egyszer véget érnek, így nem is lesz annyi tétlen órád, így próbálj minél többet haladni azzal, amit kitűztél magadnak. Csak egyet nem engedhetsz meg: elhagyni magad és besüppedni a rossz hangulatba, passzív rosszkedvbe.
Remélem, tűrhető volt a tegnapi és a mai kezelés, kicsit jobban bírtad és bírod most, mint múltkor, főleg lelkileg, és írsz nekünk majd arról, hogy miként birkóztál meg a mostani helyzettel. Persze, szívesen segítek a jövendő könyved reklámozásában, és hogy minél több emberhez eljussanak a gondolataid.
Addig is, hogy valami új is legyen, pld. Excel függvényekkel is tölthetnéd a következő kezelési idődet, szólj, szívesen gyártok mintapéldákat Neked! :-)Gondolom, feldobtalak a lehetőséggel! :-DDD Vagy ha van egy nyelv, amit már régen meg akartál tanulni, de nem volt időd rá, itt az ideje, hogy minden bent töltött napon megtanulj 100 - 100 szót. A kezelés végére lesz egy alapfokú szókincsed. Pl. igen szép nyelv a Visual Basic, C#, SQL :-) Na jó, legyen inkább egy másfajta nyelv... spanyol? német? francia? svéd?
Van esetleg netkapcsolatod a kórházban? Telefonon tudsz netezni? Szívesen szórakoztatnánk időnként pár feladvánnyal, találós kérdéssel, vagy kikérdeznénk a tanult szavakat, pld. Skype-on üzikben, miközben a kórházi ágyon "pihengetsz"...
Túl vagyok az első prevenciós kemón, de egyelőre még nem tudom, hogy van-e értelme számozást adni a tegnap véget ért kezelésnek. Furcsa dolog az idő múlásának érzékelése. Néha úgy érezzük, hogy rohan, néha pedig minden másodperc egy évnek tűnik. Az elmúlt napokban nekem…..
Ientepe 2012.09.09 14:05:53
Kedves Altezza,

Örülök, hogy tetszik az ötletem. Igen, nagy kincs a szülő és majdani nagyszülő hangfelvétele a család számára, mind 10-20-30 év múlva, de még a jelenben is, ha épp nem lehetünk együtt rövidebb-hosszabb ideig a szeretteinkkel.

Van egy másik javaslatom is. Nagyon egyedi a stílusod, remek a humorod, teljesen sajátos az, ahogyan látod, érzékeled a világot magad körül. Mi lenne, ha beszereznél egy diktafont, és bármikor, amikor van egy kis időd és alkalmad rá, akár napközben, vagy a nap végén, otthon, az épp aktuális napi történéseket és az azok kapcsán támadt gondolataidat, érzéseidet rámondanád a diktafonra, akár csak 1-2 percben. Ezekből az érzésmorzsákból, gondolatfoszlányokból, valamint az itteni blogod anyagából a kezeléssorozat befejeztével, összeállíthatnál egy Naplót, lényegében egy elbeszélő regényt betegséged történéről. Biztos, hogy találnál kiadót rá, ugyanis a tabutémák vonzzák leginkább az embereket, főleg az, amitől rettegnek, és a rák ilyen téma.
Legyen ez a betegség valami újnak a kezdete, írói pályád indulásának momentója.
A napló szerkezetű írások rendkívül olvasmányosak, érdekesek, és főleg spontán élményt adnak az olvasónak, Neked pedig könnyebbséget a szerkesztésnél, írásnál, hiszen csak önmagadat kell adnod.
Első körben e-book lehetne, leszerződve valamely hazai vagy nemzetközi e-book kiadóval, később pedig papír alapon is megjelenhetne. Ha pedig sikerülne egy neves színészt, énekest, sportolót stb. megnyerni erkölcsi támogatónak - hiszen nagyszerű példakép vagy sok sorstársad számára és mindenki számára - , hamar bestseller lehetne belőle.
Mottóm: Merjünk nagyokat álmodni!
Gondolkodj rajta, és majd írd meg, belevágsz-e a Naplóba? A címadásnál számíthatsz ránk, olvasókra is, nehogy bárki Márai Naplójára asszociáljon majd...
Szép hétvégét! :-)
Vasárnap megkaptam az utolsó összetevőt az örök életet eredményező készítményhez és mivel önzetlen ember vagyok, mindenkivel megosztom a szer elkészítési módját, ezzel is segítve a bolygó mielőbbi túlnépesedését. Örök élet elixír, avagy a tuti rákgyógyszer.Pozitív…..
Ennyi kezelés vár ugyanis rám, amit hétfőn már el is kezdek. Illetve nekem nem kell elkezdeni semmit, csak hagynom kellene magam. Ez megy talán a legnehezebben. A héten edzek egy kicsit egy kis vérvétellel, hétfőn reggel pedig jöhet az éles bevetés: rácsatlakozok a nedűre. A…..
Ientepe 2012.09.01 00:02:20
Lehet, hogy érdemes lenne rászokni? Egyre több ilyen cikk születik, remélem, nem csak a kávé lobby hajtja fel a kávé értékét: vital.hu/kave_beldaganat_megelozes
Nyilván semmire sincs garancia, de a jó eredményeid szinten tartásához hátha segít. Az arab kávék isteniek, lágyak, selymesek, erősek!