Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zboróvári Kriszti

123 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megvan még a jelenet, mikor Michael J Fox Marty McFly szerepében a jövőbe utazva felhúzza lábaira az önmagától befűződő szuperbakancsot? Nos, van rá esély, hogy a világklasszis sportcipőmárka, a Nike jóvoltából hamarosan mi is kipróbálhatjuk az automata csuka gerjesztette…..
A reklámok nem egyszer azzal bírnak minket vásárlásra, hogy elhitetik velünk, a termék birtokában szebbek, jobbak, kívánatosabbak lehetünk, és valljuk be, amikor az érzékeinket ilyen módon manipulálják, bizony sokszor csapdába esünk, és rohanunk az üzletbe az áhított…..
A Francia Alpok egyik elegáns síterepén, az 1850 méter magasságban fekvő Courchevelben található ez a csodás panorámával és hamisítatlan chalet-hangulattal kecsegtető luxusvityilló, amelyet nem az átlagember számára terveztek, hanem inkább a vastagabb pénztárcával megáldott…..
A brit street art művész, INSA különleges projektje a digitális éra terméke. A szigetországbéli alkotó gondolt egy merészet és egy komolyabb csavart vitt bele a csupasz falakat vászonként használó képeibe. A látvány lenyűgöző, ám szabad szemmel nem látható teljes…..
Egy biztos, félelem-génért valószínűleg nem állt sorba fogantatása során az orosz származású Alexander Remnev, sem pedig barátai, akikkel együtt számos csodás kilátással kecsegtető, felhőkarcoló tetejére merészkedett ki. A srácok nagy eséllyel pályázhatnak a…..
Remélhetőleg mára mindenki elpusztította az összes karácsonyi töltött káposzta, kocsonya, bejgli és szaloncukormaradékot, melynek hatására több mint valószínű, hogy felugrott pár nemkívánatos kiló. Ezek eltüntetésére talán a legkevésbé fájdalmas megoldás a tánc, ami a…..
Nem, nem kell elköltözni a déli sarkra, és nem azt ajánlom, hogy fizess be az ünnepek idejére a legközelebbi alpesi síparadicsomba. A fehér karácsony mindenkinek elérhető, csak kell hozzá némi fantázia. Van a témában pár ötletünk. (Szerkesztette: Zboróvári…..
Mókás projektbe vágta a fejszéjét az angol művész, James Champan. Különböző nyelveken hangutánzó szavakat gyűjtött csokorba és színes illusztrációkkal fűszerezve közre is adja nyelvészeti kollekcióit, melyek között nézelődve jókat derülhetünk, ugyanakkor tanulhatunk is.…..
Közeleg a karácsony, a saját kezűleg készített ajándékok gyártását ideje lenne elkezdeni. Senkire nem szeretnénk a frászt hozni, inkább segítenénk abban, hogy az idén valóban remekbeszabott és egyedi ajándékokkal halmozhassátok el szeretteiteket. A dekooder és a MadeByYou egy…..
Így év vége felé nyűgös mindenki. Szürkék a nappalok, de legalább rövidek, hiszen már koradélután elkezd sötétedni, a hideg és nyirkos időben már a szabadba sem vágyunk. Nincs is ezzel semmi baj, az év utolsó hónapjai a visszahúzódás, a begubózás időszakai, amikor forró…..
Nem szokványos módon veti papírra elméje képszüleményeit a kanadai származűsú Steven Spazuk. Feték és ecset helyett szó szerint a tűzzel játszik, így alkotja meg egyedülálló koromfestményeit. (Szerkesztő: Zboróvári Kriszti) A nem mindennapi technika ötlete egy éjjel,…..
Az egykoron az éj leple alatt festékszóróval dolgozó kapucnis vandálok nyomában mára kialakult a modern utcai művészetnek egy új ága, a metropoliszok unalmasan szürke, semmitmondó tűzfalait meseszép alkotásokkal megszínesítő falfestészet. (Szerkesztette: Zboróvári…..
Lógatod serényen, majd az előírt áztatási idő leteltével kiveszed, kinyomkodod a kis zacsit kézzel, esetleg egy kiskanálra ügyesen feltekerve vagy végigcsöpögeted a pultot a főzettel, már ha eleve nem esett bele az egész motyó cérnástul címkéstül a forró vízbe, ugye? Ugye.…..
Szeptember utolsó napjait dekoody ismét a pihenésnek és világjárásnak szentelte. Gondolt egy merészet és hipphopp leszervezett magának egy ötnapos isztriai kiruccanást, mert már kóros tengerhiánnyal küszködött. (Szerző: Zboróvári Kriszti) Alig több mint hat órányi…..
Mind több városvezetés látja be, hogy az utcai művészek segítségével szó szerint színt vihetnek a szürke hétköznapokba, új arculatot adhatnak az unalmas, városképrondító falaknak. Portugáliában egy gigantikus projekt keretében 10 graffiti művészt kértek fel egy 1400 m2-es…..
Hófehérben, visszafogott tónuspalettával operál ez a New York-i otthon, amelyben még a régimódi vasradiátor is megszépül, a nyersen hagyott téglafal ódon hangulatot áraszt, az egykori kábeldobok némi kreatív erő bevonásával ülőalkalmatosságokká alakulnak át, a falat…..
Egy argentin szabadúszó designer Guillermo Ron (Guiviro) egy brazil tengerparton futott bele egy graffiibe, melynek mondanivalója egy különleges fotomanipulációs projekt kreatív magjait vetette el elméjében. A falfirka így szólt: "Kapcsold ki a TV-t, élvezd az életed!" (Szerző:…..
Tántoríthatatlan szerelmese vagyok az alpesi házikóknak, a francia nyelvterületen chalet-nak (ejtsd: sálé) nevezett épületeknek: elvarázsolnak, megbabonáznak és nem engednek szívmelengető ölelésükből. Ma egy különleges, egybenyitott terekkel gazdagon fűszerezett,…..
Orbitális fényáradatot és természetközeli élményeket garantál ez a minimál stílusú faházikó, a dimbek-dombok ölelésében. Egy ilyen környezetben, ahol maximum az őzikék kíváncsi szemei kukkantanak be az ablakon, teljesen helyénvaló, hogy a nappali-étkező mindkét oldalról…..
Egy esős napon Vadim Trunov úgy döntött, hogy nem búslakodik a rossz idő miatt, inkább kimegy a voronyezsi kertjébe fényképezőgépével és körbenéz, hátha akad valami fotóznivaló. A kiruccanás megérte, a makroobjektívek segítségével olyan szépségeket kapott lencsevégre,…..
Aki már megkapta, biztos átlapozta az IKEA 2015-ös katalógusát, és gondolatban neki is látott a lakásfelújításnak, akinek pedig még nem landolt a postaládájában a svéd meglepetés, az se búsuljon, hamarosan megérkezik a küldemény, a skandináv bútoróriás ugyanis hó közepén…..
Lassan egy hónapja már, hogy dekoody visszatért bulgáriai nyaralásából, de a nagy lazításba annyira belejött, hogy úrrá lett rajta a lustaság és még az otthonmarasztaló monszun sem tudta rávenni arra, hogy a fotókból összeválogasson egy blogposztnyira valót. Most végre gépet…..
Ellepték a Facebookot és az Instagramot a viharokról készült home-videók, valamint az özönvizek önkéntes tudósítói által posztolt katasztrófafotók. A tikkasztó hőség után ránk köszöntő hűsítő záporok, zivatarok eleinte még a mélyen szunnyadó, pozitív hozzáállást is…..
Így nyár derekán nem sűrűn vágyunk a négy fal közé. Aki teheti, a nappalit is kiköltözteti a teraszra, az étkezést is igyekszik ott megoldani, és ez így jó. Akinek nincs kertje, vagy terasza, ne búslakodjon sokáig, inkább szerezzen be olyan barátokat, akiknek van. Innen már…..
Nyári délutánokon a római parti, vagy kopaszi gáti hekkezést követően, vagy a hajógyári szigeten sétálva az ügyes kezű kreatívok igazi kincsekre lelhetnek. A folyó által szállított, ki tudja honnan és mennyi utazás után a partra vetődött uszadékfa darabokból például…..